kreed Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Ok. to jest moja kolejna praca(3) nad która pracuje ;) Tytuł „śmiertelna gra”. Scena ma przedstawiać pokój w którym rozgrywała się partia gry w karty. Na głównym planie ma znajdować się stolik a na nim: karty(to jest oczywiste ;]), buteleczka łiskacza lob innej vodki. Kilka szklanek, kieliszków (ogólnie szkła), jakieś żetony, pieniądze i to co sprawia ze scena nazywa się tak to bron. Jacyś goście grali w karty i któremuś popuściły nerwy to sobie postrzelał(dlatego drzwi sa otwarte bo uciekł). To jest ogólny zarys sceny. i mam kilka problemów z modelowanie m i liczę na to ze mi pomożecie „o bogowie 3D” :D na razie nie mam za wiele czasu wiec jutro wezmę opisze o co mi chodzi a na razie zrobiłem tylko tyle(nie śmiać się!!!)w 3d jestem kiep :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Pomysłowy pomysł Ci powiem ;] To co mi nie pasuje to grzejnik, wieszak, e... no i to w sumie wszystko ;] (dlatego drzwi SA otwarte bo uciekł). oknem też ktoś uciekał? (no przecież też jest otwarte :]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 nie. oknem nikt nieuciekal ale ludzika bylo goraco (emocjonujaca gra - pelna napiecia;]) wiec je otworzyli a grzejnika niebedzie zabardzo widac bo mam zamiar zrobic zaslonki i firanke(choc jutro zamieszcze pytakko i renderka co do tego modelu-problemik :]) a i w pokoju bedzie panowal polmrok(bedzei glowne sciatlo nad stolikiem, wpadajace przez drzwi moze jakas lampka na scianie) nad wieszakiem jeszcze popracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 No to czekamy na update'y ;] Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 fajnie sie zapowiada:)ale mam pare pytan.np:czy w scenie beda wystepowac postacie,bo raczej tego nie uscisliles,jesli tak a nawet jesli nie to polecam zmienic kadr(i ile to co jest to jest kadr koncowy),pozatym sufit troszke niski jest i chyba proporcje obiektow jakes takie dziwne sie wydaja(grube drzwi)pozatym scene przydalobysie troszke bardziej zagracic zeby zrobic fajny klimacik:)moze jakis polmrok,pomieszczenie zadymione...powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 tak jak mowisz swieta prawda :] bedzie polmrok, beda smieci, bedzie dym-tylko jak to zrobic;] dojdziemy do tego powoli, malymi kroczkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Racja lobo ;) Jak na razie to oświetlenie do bani jest... Ale z tego co mówisz to świetnie pod koniec wyjdzie [jeśli wyjdzie to tak, jak mam na myśli] Pozdrawiam i życzę powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 witam!!!! troche proporcje obiektów zwalone, drzwi strasznie grube, i sufit bardzo niski.... czekamy na poprawki :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 24 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2005 mam pytanie jak wy robicie wnetrza? dokladnie chodzi mi o sciany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 mam pytanie jak wy robicie wnetrza? dokladnie chodzi mi o sciany Ja nie wiem czy to dobra technika, ale osobiscie od pewnego czasu robie sobie boxa i do niego wchodze :) ... no i oczywiście jak trzeba to modyfikuje boxa ... gdzieś na jakimś tutku zobaczyłem, że autor poleca taką metodę ... i w sumie mi się spodobała ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 ja robie podloge i wyciagam krawedzie do gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 czemu smiertelna gra :)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 "drzwi SA otwarte..." Ty to w Wordzie edytowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 szogunn-poprawilem (SA) - bedzie? hunter-ok zrobilem jak pisales stworzylem boxa i gdy do niego wchodze(umieszczam tam jakas bryle oraz oswietlenie, nadalem tez textury) i gdy renderuje to nie widac jego scianek(w normalnym widoku tez) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 [...] hunter-ok zrobilem jak pisales [...] czekaj ... zaraz się zdenerwuje ... już :P ... [...] stworzylem boxa i gdy do niego wchodze(umieszczam tam jakas bryle oraz oswietlenie, nadalem tez textury) i gdy renderuje to nie widac jego scianek(w normalnym widoku tez) 2-sided? :P - w ustawieniach rendera i w oknach ... jest jeszcze taki modyfikator, ale zapomniałem jak się nazywał a do maxia chwilowo nie mam dostępu ... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 z braku czasu(w robocie terminy gonia) poprawilem kilka rzeczy o ktorych mowiliscie i pobawilem sie swiatelkiem. na weekwndzie moze znajde troche czasu to popracuje nad kaloryferem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 ladnie sie prezentuje juz z probkami oswietlenia ktore zrobiles,zaczatki klimatu juz sa:)pracuj dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 7 Październik 2005 Autor Share Napisano 7 Październik 2005 z baraku czasu narazie praca stoi w miejscu ale w nastepnym tygodniu powinno ruszyc z miejsca sa tu przymiarki do zrobienia szklanki(narazie cos nie wychodzi ;]) kolejny updejt bedzie wiekszy :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 1 Listopad 2005 Autor Share Napisano 1 Listopad 2005 troszeczkę proporcje zmaszczone, oświetlenie jeszcze nie to, narazie to prosił bym o komentarze dotyczące buteleczki i szklaneczek(2 rodzaje bo nie wiem która wybrać-a może zrobić jeszcze inna) i mam takie pytanie bo chciałbym zrobić zasłonkę która powiewa na wietrze, mam plugin simcloth cos go umiem obslugiwac ale nie wiem jak "przyczepić" zasłonkę do karnisza by powiewała a nie odlatywała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 nie podoba mi sie kompozycja, nie wiem czemu bo nie umiem tego okreslic, przesun stoli moze w lewo albo w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 ok myslalem nad zmiana kamery-ujecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreed Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 zaczalem modelowac pistolecik do sceny i mam pytanie dotyczace modelowania model (narazie raczka-powoli uczymy sie) robie przez zageszczenie siatki(editable poly) i tu mam pytanie czy cala bron robic z jednej bryly czy moze wymodelowac poszczegolne elementy i potem je polaczyc? moje pytanie wynika z tego ze modeluje moj 1 model tak skomplikowany (jak dla mnie) za pomoca tej techniki ps. bledy w siateczce widze i poprawie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi