boba Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 heej! ehu ehu... wreszcie cos konstruktuwnego sie nam udalo zrobić zespol: ula, littleninja, ja no i... kapitan: GURU jerzy gurawki renderer: acad+viz+ vray+final render+ pablonardo ;) projekt na zagospodarowanie Chwaliszewa ehu ehu.. to jes to co oddaliśmy.. to co zrobilsmy... i jak sie przy tym ubawilismy podesle niebawem littleninja... khe khe ;) milego ogladania!
Gość ma+ Napisano 25 Wrzesień 2005 Napisano 25 Wrzesień 2005 na pierwszy rzut oka wygląda na ciekawy projekt... samo podanie bardzo dobre... i w zasadzie tylko tyle moge powiedzieć ... bo żeby prawidłowo ocenić ten projekt należąłoby się mocno wgyźć nie tylko w sam projekt ale i w wytyczne konkursowe...
Dejot Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 bardzo fajnie podane!!!! szczegolnie plansza nocna. gratulacje
RA Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Graficznie - swietnie. Merytorycznie - nie wiadomo, bo nic sie nie da odczytac. ;) Ale zapewne i tak mamy oceniac graficzna strone pracy. Wiecej takich prac! pozdrawiam
boba Napisano 2 Październik 2005 Autor Napisano 2 Październik 2005 hehe dzieki : ) do co merytorycznej części .. trza littleninje zmobilizowac zeby wrzocil powiekszenia, bo ja aktualnie nie mam na dysku nic oprocz tego co widzice.. moze sie uda wrzucic inne proj.. co potajemnie sfotografowalismy , tak dal porownania
RA Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Przyczepie sie jednak. ;) Patrzac sie na projekt od graficznej strony jako calosc widze dobre wykonanie i szate graficzna przyciagajaca uwage. Lecz gdy chce zapoznac sie z samym projektem (nie mowie tu o tekscie lecz o szeroko pojetej czesci wizualnej) stwierdzam, ze niewiele szczegolow wyciagne z tego co pokazaliscie. Otoz, np. obrazki u dolu drugiej strony sa bardzo male a pokazuja szczegol, wedlug mnie rownie wazny co ogol pokazujacy zagospodarowanie terenu. Chyba, ze szczegol nie jest wazny, to sprawy nie bylo. pozdrawiam
SansSerif Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Ja się obawiam że oni chcą przełamać polską tradycję odwracania się miasta du.. do rzeki płynacej przez jego centrum i chcą w Poznaniu Wartę przepchnąć rurą pod pretekstem zrobienia krytego surf-parku ;)
boba Napisano 5 Październik 2005 Autor Napisano 5 Październik 2005 chodziło o to żeby temu 'zapyziałemu' miasteczku Poznaniowi zaoferować coś więcej niż odkopanie starego koryta (bo 'rura' czyli dla nas 'falka' lezy wlasnie w starym korycie co to 40 lat temu zasypali je bo śmierdziało i powodowało powodzie i inne takie) i puszczenie tam z powrotem śmierdzacej Warty, która latem by tam i tak wysychała... ..no a wygrało odkopanie jednak - mostki, stateczki, brudna woda i smród letnią pora bo Warta mimo ze uregulowana to poziom sie jej waha do 2 m (wiosna do lata) pewno w kolejnym konkursie na ten teren wygra ponowne zasypanie..
little-ninja Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 RA ...szczegóły nie są tak istotne bo to konkurs bardziej urbanistyczny niż architektoniczny jak widać powyżej, co nas mocno podczas pracy męczyło ale daliśmy radę. Z drugiej jednak strony słabo poradziliśmy sobie z pokazaniem przestrzeni z perspektywy człowieka i oddanie skali całego założenia. szerifo...to był konkurs nierealizacyjny, gdzie liczy się pomysł. Gdzie ten pomysł skoro zwycięzcy podają przywrócenie w tym miejscu na nowo ścieku. Po to było koryto zakopane żeby na nowo je odkopać ??paranoja...co do odwrocenia się od rzeki to nic bardziej mylnego ale rzeczywiście nie da się wgłębić w temat bez zapoznania się z warunkami i dokładnej analizy przestrzeni. oki pozdrawiam
little-ninja Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 z cyklu ciekawostki projektowe i inne banialuki taki demonek nam wyszedł podczas pracy ;) poz
little-ninja Napisano 6 Październik 2005 Napisano 6 Październik 2005 loo loo mars atakuje ;) z cyklu za kulisami ....panolki nie weszły w prackę heh poz
boba Napisano 6 Październik 2005 Autor Napisano 6 Październik 2005 ooo no wreszcie : D widze ze wreszcie sie zmobilizowales little leniszku.. az mi sie przypomina wszystko.. i marsjanie.. i diabelskie świątynie jak mozna było cos takiego renderować.. kto to robił? chyba ci marsjanie sterowali mną wtedy ; ) ..czekamy na pixel arty jeszcze! łezka się w oku kręci...
Rekomendowane odpowiedzi