thorgal Napisano 27 Wrzesień 2005 Napisano 27 Wrzesień 2005 witam.. chce zrobic teksturke czlowieka.. ale jakos mi nei wychodzi :( kozystalem z tego tutoriala: http://67.15.36.49/team/Tutorials/makingofshark2/makingofshark2_1.asp wszystko po koleji tak jak w nim jest.. STEP BY STEP ale na koncu wszystko sie kaszani jak daje Unwarp UVW nie wiem co zrobic.. kilka razy robilem tego tutka i nic.. ciagle to samo.. kaszana polega na tym ze z tej siatki nic nie wynika.. a jak robie pojedynczy alement to jest ok.. ale przeciez calej postaci nie zrobie na jednym "plane" plz o pomoc daje przyklady zlego rozmieszczenia siatki to jest przyklad twarzy... zginela gdzies 2 polowa a to ma byc niby noga
thorgal Napisano 19 Październik 2005 Autor Napisano 19 Październik 2005 kontynuuje w tym watku ale mam male pytanko: Mam calkowicie symetryczny obiekt w maxie.. w UVW map zrobilem siatke dla polowy obiektu ale nie mam juz sily robic dla drugiej polowy.. moje pytanie wyglada nastepujaco: czy da sie jakos ulozyc, skopiowac albo co tam jeszcze 2 polowe siatki w ten sam sposob jak 1 polowa?? bardzo prosze o odpowiedz
Edi Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 Podziel siatke na dwa elementy przez 'detach', wywal czesc niezmapowana, skopiuj zmapowana, ustaw je tak jak byc powinny i polacz z powrotem przez 'attach'.
thorgal Napisano 19 Październik 2005 Autor Napisano 19 Październik 2005 albo ja to zle robie albo to nie dziala
Bacry Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 dodaj modyfikator symetry po modyfikatorze uvw. powinno zadziałać.
thorgal Napisano 19 Październik 2005 Autor Napisano 19 Październik 2005 no tak.. ale ja chce potem miec mozliwosc oteksturowania jednej polowy troche inaczej a to o czym mowisz Bacry to po prostu odlozenie na druga strone dokladnie tego samego
kannu Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 to sobie polowe glowy (jeden set UVałek) zaznaczasz, robisz mirror, przesuwasz, przysuwasz do piwrwszego i masz cała glowe zmapowanąpięknie. 9tzn, o ile zmapujesz ładnie ta pierszą cześć :D ) , powodzenia
kannu Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 to sobie polowe glowy (jeden set UVałek) zaznaczasz, robisz mirror, przesuwasz, przysuwasz do piwrwszego i masz cała glowe zmapowanąpięknie. 9tzn, o ile zmapujesz ładnie ta pierszą cześć :D ) , powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi