HaLord Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Jako, że pierwszy raz trafia mi sie takie coś to mam problem... na ile byscie wycenili wykonanie koncepcji przedniego panelu do urządzenia wielkości konatktu na ścianie. To nie ma byc specjalistyczny projekt CAD tylko nieskomplikowana wektorówka (bez tam jakis linii wymiarowych czy tym podobnych rzeczy). Może mnie ktoś uświadomi ile to jest warte... PS. to na ile ja sie cenie to inna sprawa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 był już podobny wątek, poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaLord Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Jak narazie znalazłem jedynie wątki dot. wycen grafiki 3d... a ja mam zlecenie nie związane z 3d... dlatego nie wiem jak to ugryźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaLord Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Może ktoś z was wykonywał koncepty tego typu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 a pokażesz czy mamy ocenić tak na sucho? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaLord Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 mniej więcej chodzi o coś takiego. To nie jest konkretnie TEN projekt, ale z czymś takim to sie je... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaLord Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Już słyszę śmiech na sali hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 ..........2-5 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaLord Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 no to był pomysł na szybko więc te 2 do 5 zł jest nawet git :D oczywiście to nie jest to co mam zamiar komuś sprzedać, ale w takiej formie ma byc ta grafika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 niema co sie szmacic ciagnij ile wlezie , zawsze mozesz isc z cena w dol jak beda jakies zonki. Pozdrawiam. Xeav Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 mało tego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Wiesz, ile grafik wziął kiedyś za logo Nike? 9$. A wiesz, ile jest ono warte teraz? Ja też nie wiem, ale chciałbym mieć takie pieniądze. Tak więc zależnie od przeznaczenia ciągnij od 100 zł w dół, ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 grafik za stworzenie loga nike dostal/wziol 30 $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 nie zaniżajmy rynku: około 200 jeśli projekt jest Twój albo jak pisał Shogunn od 100-120 w dół. wzystko zależy też od czasu jaki poświęcisz na to zlecenie. chyba nie chciał byś aby po miesiącu ciężkiej pracy i stworzenia kilkunastu pośrednich projektów, zleceniodawca dał ci 150zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Tweety , Shogunn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=15861&page=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Ok, to pomyliłem się o 21$. Mea kupa, mea kupa, mea maxima kupa... czy jakoś tak...? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Ustal sobie swoją godzinową stawke, potem sprawdz ile siedziales nad projektem, albo ile zamierzasz siedziec i przelicz wszystko, dolicz jeszcze do tego "extra zł" bo przecież nie wszyscy potrafią bazgrać po ekranie. Te "extra zł" to jest wlasnie to za co się cenisz. w 3D wiz moze to byc np. opanowanie do perfekcji jakiegoś światła (np. potrafisz zarypiscie robić oświetlenie nocne w interiorach) w 2D, takim, które wlasnie robisz "extra zl" mogą być np. za dobrze opanowaną palete barw (np. bardzo dobrze dopbierasz kolory współgrające ze sobą). Przeanalizuj co tak naprawde potrafisz i.... CEŃ SIĘ BO JEŚLI BEDZIEMY MIELI W POLSCE "GRAFIKÓW", KTÓRZY ROBIĄ DLA KILKU ZŁOTYCH BO NIE WIERZĄ, ŻE MOGĄ WYCISNĄĆ WIĘCEJ LUB CHCĄ ZŁAPAĆ KLIENTA KTÓRY POLECI NA NISKĄ CENĘ TO NIKT TU NAPRAWDE NA GRAFICE NIE ZAROBI... a pozatym taki "tani_grafik" jest konkurencją dla osób, którzy wiążą całą przyszłość z grafą i chcą na niej zarabiać. Apeluje więc do wszystkich: ceńcie się! (ale jeśli naprawde coś potraficie :) Troszke mnie poniosło :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 weź lepiej od mamy/taty/opiekuna 5zł i idź na browara a nie będziesz siedział 10minut i kręgosłup męczył za 5taka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 A teraz wszyscy Panowie wstają, biją brawo SWRSC i stawiają mu piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaLord Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 hindus: pomysl sobie, ze piwo kupione za 5zł które dostane od mamy/taty/opiekuna (niepotrzebne skreślić:P) smakuje inaczej (czyt. gorzej) niż piwo zakupione za swoją "ciężko" wypracowaną kasę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 no to jak napisał kiedyś jeden bardzo mądry człowiek : Weź lizaka czupa czup :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi