LuQ Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Wystawiam na światło dzienne taki lekko przestarzały pojazd przyszłości - ciągnik siodłowy. Wymyśliłem sobie taki traktor i naczepę w opływowym kształcie. Przy okazji popróbowałem sobie światło wolumetryczne. Wiem, że znowu przeczytam, że tekstury kiepskie ;-). Mało też szczegółów, ale mnie najbardziej kręciło wymyślanie tego czegoś. Reszta się nie liczyła. Proszę o naukę, pokutę i rozgrzeszenie. Produkcja: AMD Athlon 1700 XP/1518 MHz. RAM 512 MB. Soft: 3ds max5. System: Win 2000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 hmmm...to jakis wlasny projekt tira?? jakis taki hipisowski ten tir:Ddodaj pacyfke dla klimatu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 fajny pomysł świetnie wygląda myśle że dobrze by wyglądała ta pracka w świetle dziennym P.S. Taki mały ciągnik nie ma najmniejszych szans tego udźwignąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 strasznie ciemne te rendery. projekt nierealny, sporo (bardzo dużo) błędów w modelowaniu (o materiałach nie wspomnę). czy dla zobrazowania całego projektu mógłbyś przerenderować ze skylightem bez materiałów na szarym plane? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 całkiem fajny pomysł ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 Ciągnik jest nieproporcjonalnie za mały w stosunku do naczepy. Kabina kierowcy robi za strefę zgniotu, nie ma miejsca na spanie nie wspominając o napędzie, ale całkiem ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 dziwnie wygląda ta buda, rendery faktycznie cemne, ale światła mnie się podobają, popraw tą budę i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba333 Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 Pomysł naprawdę fajny, tylko z wykonaniem gorzej. Musisz poprawić niektóre kanciaste kształty no i materiały. Dzięki tym światłom ta scenka nabiera specyficznego klimatu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesbonus Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Tylko co ten TIR ma w sobie Hipisowskiego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuQ Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 Tylko co ten TIR ma w sobie Hipisowskiego ?? Powiedzmy, że malowanie. A poza tym, to fajny tytuł ;-). Co do proporcji, to wyszło jak wyszło. W rzeczywistości dzieje się tak, że konstruktorzy pojazdów ciężarowych starają się zmieścić wymiary ciągnika i naczepy w skrajni zestawu drogowego. Przy tym trzeba zrobić pojazd jak najlżejszy, jak najpojemniejszy, aby mógł przewieźć jak najwięcej. Do tego wytrzymałość, ukształtowanie przestrzeni ładunkowej, miejsce pracy kierowcy i dużo innych rzeczy... Ja mogłem sobie to odpuścić i znacznie powiększyłem "budę". Faktycznie pojazd nie ma zbyt dobrych warunków socjalnych dla kierowcy, ale może być używany jako ciągnik manewrowy, lub krótkodystansowy. A to co mi najbardziej zaprzątało głowę, to jako taka aerodynamika. Kiedyś podejrzałem coś podobnego w rosyjskiej gazecie technicznej (znowu ci Rosjanie), tylko tam ciągnik był jeszcze niższy i w całości mieścił się pod specjalną naczepą. Dzięki za komentarze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voytec_s Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Fajne tylko jakies takie dziwne. jak to mowia sztuka trudna w odbioorze ale pozytywnie. Chociaz ja sie nieznam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi