LuQ Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 Wystawiam na światło dzienne taki lekko przestarzały pojazd przyszłości - ciągnik siodłowy. Wymyśliłem sobie taki traktor i naczepę w opływowym kształcie. Przy okazji popróbowałem sobie światło wolumetryczne. Wiem, że znowu przeczytam, że tekstury kiepskie ;-). Mało też szczegółów, ale mnie najbardziej kręciło wymyślanie tego czegoś. Reszta się nie liczyła. Proszę o naukę, pokutę i rozgrzeszenie. Produkcja: AMD Athlon 1700 XP/1518 MHz. RAM 512 MB. Soft: 3ds max5. System: Win 2000.
lobo Napisano 3 Październik 2005 Napisano 3 Październik 2005 hmmm...to jakis wlasny projekt tira?? jakis taki hipisowski ten tir:Ddodaj pacyfke dla klimatu:D
Marvey Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 fajny pomysł świetnie wygląda myśle że dobrze by wyglądała ta pracka w świetle dziennym P.S. Taki mały ciągnik nie ma najmniejszych szans tego udźwignąć
tweety Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 strasznie ciemne te rendery. projekt nierealny, sporo (bardzo dużo) błędów w modelowaniu (o materiałach nie wspomnę). czy dla zobrazowania całego projektu mógłbyś przerenderować ze skylightem bez materiałów na szarym plane? Pozdrawiam
SansSerif Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 Ciągnik jest nieproporcjonalnie za mały w stosunku do naczepy. Kabina kierowcy robi za strefę zgniotu, nie ma miejsca na spanie nie wspominając o napędzie, ale całkiem ładne :)
kruger Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 dziwnie wygląda ta buda, rendery faktycznie cemne, ale światła mnie się podobają, popraw tą budę i będzie ok
kuba333 Napisano 4 Październik 2005 Napisano 4 Październik 2005 Pomysł naprawdę fajny, tylko z wykonaniem gorzej. Musisz poprawić niektóre kanciaste kształty no i materiały. Dzięki tym światłom ta scenka nabiera specyficznego klimatu...
diesbonus Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 Tylko co ten TIR ma w sobie Hipisowskiego ??
LuQ Napisano 5 Październik 2005 Autor Napisano 5 Październik 2005 Tylko co ten TIR ma w sobie Hipisowskiego ?? Powiedzmy, że malowanie. A poza tym, to fajny tytuł ;-). Co do proporcji, to wyszło jak wyszło. W rzeczywistości dzieje się tak, że konstruktorzy pojazdów ciężarowych starają się zmieścić wymiary ciągnika i naczepy w skrajni zestawu drogowego. Przy tym trzeba zrobić pojazd jak najlżejszy, jak najpojemniejszy, aby mógł przewieźć jak najwięcej. Do tego wytrzymałość, ukształtowanie przestrzeni ładunkowej, miejsce pracy kierowcy i dużo innych rzeczy... Ja mogłem sobie to odpuścić i znacznie powiększyłem "budę". Faktycznie pojazd nie ma zbyt dobrych warunków socjalnych dla kierowcy, ale może być używany jako ciągnik manewrowy, lub krótkodystansowy. A to co mi najbardziej zaprzątało głowę, to jako taka aerodynamika. Kiedyś podejrzałem coś podobnego w rosyjskiej gazecie technicznej (znowu ci Rosjanie), tylko tam ciągnik był jeszcze niższy i w całości mieścił się pod specjalną naczepą. Dzięki za komentarze. Pozdrawiam
Voytec_s Napisano 9 Październik 2005 Napisano 9 Październik 2005 Fajne tylko jakies takie dziwne. jak to mowia sztuka trudna w odbioorze ale pozytywnie. Chociaz ja sie nieznam
Rekomendowane odpowiedzi