xeav Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 ciekawie wygląda ten material editor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 no,mam nadzieje ze tez bedzie cos takeigo w maxie Update bedzie nie wczesniej niz za 3 tygodnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 to będzie stand-alone, więc powinien współpracować ze wszystkimi softami. za 3 tygodnie będzie 1.0 czy update do rc5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 xeav - 3 tygodnie to w NL napewno troche wiecej :)to nie podlega napewno dyskusji. A czy to ma byc 1.0 czy Rc6 hm ciezko powiedziec mysle, ze to bedzie Rc6 ostatni ich update przez w koncu tak dlugo oczekiwana pelna wersja ;) Czekamy jeszcze na resume bo ani slowa nie bylo. I caly czas team pracuje nad "Sun caustics behind glass". I jak zapewnial jeden z ich ludzi do finalnej wersji ejszcze bedzie kilak ciekawostek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 przepraszam że wtrącę: Maxwell simulates reality better than any other engine... but sometimes it's nice to bend Mother Nature's rules just a bit. With Hidden to Camera, you can see the effects of an object - reflection, caustics, or shadows, etc., without the object being directly visible in the scene. Works for emitters, too. A hugely-requested feature. You asked, you got it! nie znam Maxwella więc się zapytam: wcześniej tego nie było? nie można było w jakiś sposób zrobić Visible to Camera on/off? a na pochwałkę powiem, że brushed metal całkiem ładnie się prezentuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 tweety nie bylo, to jest nowosc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 hehe, a wczoraj szukałem tej opcji w mayi :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 ciekawe czy da sie ukryć emitery ? i gdzie do ............jest resume ? powoli miażdzymy vraya :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 heheh vray sie czaji z boku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 a mój render to takie efekty robi gratis czy sie tego chce czy nie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 Sprostuje tylko jedna rzecz. Nastepny update to juz nie zadne Rc tylko 1.0 :) czyli ostateczna wersja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 wyjdzie szybciej niż się spodziewałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 no, tez jestem mile zaskoczony, ale trzeba jeszcze poczekac kilka tygodni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 Ja osobiście w to nie wierze że wyjdzie finalna wersja ale pożyjemy zobaczymy:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 hhmm z tego co czytam to wymienili bajery które różnią wersję rc1(ta która nadchodzi) bety (którą juz posiadamy), a więc jest szansa na resume. Every last feature we've come to know and love in Beta is now fully implemented in the latest Maxwell - and far more robust than ever before oby to była prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 no ma byc ;) hindus zmien ta subskrycje " waiting for Rc6'' :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 dobra powiem więcej - wiadomośc od Nextlimit'u. Yes, resume will return, and the plug-ins are all being worked on and will be fully functional. Actually, the Max plug-in seems to get the love first. doczytałem Objects Hidden to Camera...Works for emitters, too. A hugely-requested feature. You asked, you got it! żyć nie umierać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 pieknie !!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D Dodam jeszcze ze wraz z wersja finalna ma byc tez dolaczony video tutorial pokazujacy tworzenie materialow, texturowanie, ustawienia swiatla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Będzie już w tej następnej wersji wolumetryka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 mintrill tego niestety nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Marzec 2006 Autor Share Napisano 17 Marzec 2006 a co ze studio, będzie jeszcze istniało? jeśli będzie ten materialeditor to chyba nie będzie potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Wydaje mi się, że studio jeszcze będzie - nie po to robili je, żeby teraz z niego zrezygnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Marzec 2006 Autor Share Napisano 17 Marzec 2006 dla mnie mogłoby go nie być :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 A ja bym wolał, ponieważ zewnętrzny renderer to dobre wyjście. Teraz wrzucam render i dupa, idę się opalać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Dla mnie w sumie może być - czasem może byc przydatne otworzenie sobie scenki, żeby kamerę obrócić - nie trzeba uruchamiać Maya żeby to zrobić. Szkoda tylko, że dają oddzielny Material Editor. Trzebaby popracować nad integracją z Maya, 3dsmaxem, Lightwave, XSI etc. aby móc w pełnie tworzyć materiały w edytorach tych programów. Sam rendering i tak można przeprowadzać w trybie batch - wydać polecemie w trybie command line i juz leci, gdy żaden soft nie zużywa zasobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Marzec 2006 Autor Share Napisano 17 Marzec 2006 Szkoda tylko, że dają oddzielny Material Editor. Trzebaby popracować nad integracją z Maya, 3dsmaxem, Lightwave, XSI etc. z jednej strony może to być bardzo dobre rozwiązanie- uruchamiasz soft do 3d, ten material editor i przeciągasz materiałki- z drugiej strony czy to będzie dobrze współpracować z UV Edytorami, mappinami, wyświetlaniem tekstur, etc. Przekonamy się wkrótce...oby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Maxwell Render 1.0, The Light Simulator will be released on April 26th. www.maxwellrender.com/gallery/promovideo/video/demoreel-2005.mov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 po pół roku od założenia tego wątku :] przydługi miesiąc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araneus Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Nie napisali którego roku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 tym razem z nami tak nie postąpią - pprzynajmniej tak mysle :] wiara czyni cuda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 mnie jedno dziwi, te ich video promo przeciez to sa rendery z bety ?? o co tu biega :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 ogólnie nie za wiele w nim pokazali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 ja juz odliczam minuty :) http://max.is-a-geek.com/Maxwell_v1_Countdown/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Ten ich zegarek się spieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2006 widzę, że coś się wrzeszcie ruszyło pod moją nieobecność :) czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 odpowiedz nextlimitu odnosnie tego promo video w którym wykorzytano bete - ........new nice technical videos and images....next week.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 nowe video http://maxwellrender.com/promovideo2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 o co chodzi z tym przesuwaniem?...to sie dzieje w realtimie?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 tak w realtime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 teraz napisze cos co pewno spowoduje tutaj burze ale co mi tam xD - Juz widze jak żal sciska cztery litery vrajowcom i innym przeciwnikom maxwella - ha :P ha :P i co teraz powiecie ? :P hahaha Zaczynam zbierać pieniądze na upgrade albo kupno drugiej maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 a to dopiero poczatek;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 no pięknie już się nie mogę doczekać ciekawe tylko na jakim to kompie robione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Juz widze jak żal sciska cztery litery vrajowcom i innym przeciwnikom maxwella - ha :P ha :P i co teraz powiecie ? :P hahaha mi nie ściska bo i tam na moim sprzęcie rendery hires w maxwellu to masochizm ;]. nie wiem jak inni, ale ja obawiam się, że wymagania sprzętowe będą dosyć duże. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 - Materiały można tworzyć w studio zapisywać do pliku i podstawiać w MatEdit w maxie. - Filmik robi wstrząsające wrażenie juz się boję. - Maxwellowy render (w duzym przybliżeniu) to to samo co final gathering w Mentalu, albo Quasi Monte Carlo w V-rayu. Tak też w każdym z tych silników super dokładne GI potrwa tyle samo. Cudów nie ma jakość musi kosztować czas. - Najfajniejsze jest to że do kupionej licencji (alpha, beta, RC1-5) w ramach przeprosin za opóźnienie Next Limit daje drugą darmową i to jest najlepsza wiadomość. - Tylko czy ta wersja się w końcu pojawi? Nauczeni doświadczeniem, poczekajmy z entuzjazmem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Cudny ten Maxwell. Żeby tylko chłopaki nas nie zawiedli i zdążyli na czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 9 dni - oby oby.... Nawet jesli wymagania pójdą w góre to sprzęt można dokupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 tak, bede musial ramu dokupic :) dzis albo jutro beda screeny i nowe videa czego mamy sie spodziewac :D to od razu wrzuce :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Maxwell 1.0 Announcements Jest pare nowości - ponoć updaty mają być codziennie do daty premiery - jest krótki filmik pokazujący działanie nowej opcji która pozwala dodanie światła do obiektu bez zmiany jego shaderu na shader emiteru i pare innych szczegółów. Oficjalny wątek : http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=13974 Wątek na forum w którym jest troche informacji: http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=13976 Podziekowania dla TrojkaT . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 apetyt rosnie w miare jedzenia :D (more) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Maxwell Render 1.0, The Light Simulator- to brzmi dumnie filmik też niezły :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi