Napisano 15 Marzec 200619 l no,mam nadzieje ze tez bedzie cos takeigo w maxie Update bedzie nie wczesniej niz za 3 tygodnie ;)
Napisano 15 Marzec 200619 l Autor to będzie stand-alone, więc powinien współpracować ze wszystkimi softami. za 3 tygodnie będzie 1.0 czy update do rc5 ?
Napisano 15 Marzec 200619 l xeav - 3 tygodnie to w NL napewno troche wiecej :)to nie podlega napewno dyskusji. A czy to ma byc 1.0 czy Rc6 hm ciezko powiedziec mysle, ze to bedzie Rc6 ostatni ich update przez w koncu tak dlugo oczekiwana pelna wersja ;) Czekamy jeszcze na resume bo ani slowa nie bylo. I caly czas team pracuje nad "Sun caustics behind glass". I jak zapewnial jeden z ich ludzi do finalnej wersji ejszcze bedzie kilak ciekawostek.
Napisano 15 Marzec 200619 l przepraszam że wtrącę: Maxwell simulates reality better than any other engine... but sometimes it's nice to bend Mother Nature's rules just a bit. With Hidden to Camera, you can see the effects of an object - reflection, caustics, or shadows, etc., without the object being directly visible in the scene. Works for emitters, too. A hugely-requested feature. You asked, you got it! nie znam Maxwella więc się zapytam: wcześniej tego nie było? nie można było w jakiś sposób zrobić Visible to Camera on/off? a na pochwałkę powiem, że brushed metal całkiem ładnie się prezentuje :)
Napisano 15 Marzec 200619 l ciekawe czy da sie ukryć emitery ? i gdzie do ............jest resume ? powoli miażdzymy vraya :>
Napisano 15 Marzec 200619 l Sprostuje tylko jedna rzecz. Nastepny update to juz nie zadne Rc tylko 1.0 :) czyli ostateczna wersja :D
Napisano 15 Marzec 200619 l no, tez jestem mile zaskoczony, ale trzeba jeszcze poczekac kilka tygodni
Napisano 15 Marzec 200619 l Ja osobiście w to nie wierze że wyjdzie finalna wersja ale pożyjemy zobaczymy:]
Napisano 15 Marzec 200619 l hhmm z tego co czytam to wymienili bajery które różnią wersję rc1(ta która nadchodzi) bety (którą juz posiadamy), a więc jest szansa na resume. Every last feature we've come to know and love in Beta is now fully implemented in the latest Maxwell - and far more robust than ever before oby to była prawda.
Napisano 15 Marzec 200619 l dobra powiem więcej - wiadomośc od Nextlimit'u. Yes, resume will return, and the plug-ins are all being worked on and will be fully functional. Actually, the Max plug-in seems to get the love first. doczytałem Objects Hidden to Camera...Works for emitters, too. A hugely-requested feature. You asked, you got it! żyć nie umierać :]
Napisano 15 Marzec 200619 l pieknie !!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D Dodam jeszcze ze wraz z wersja finalna ma byc tez dolaczony video tutorial pokazujacy tworzenie materialow, texturowanie, ustawienia swiatla.
Napisano 17 Marzec 200619 l Autor a co ze studio, będzie jeszcze istniało? jeśli będzie ten materialeditor to chyba nie będzie potrzebne
Napisano 17 Marzec 200619 l Wydaje mi się, że studio jeszcze będzie - nie po to robili je, żeby teraz z niego zrezygnować.
Napisano 17 Marzec 200619 l A ja bym wolał, ponieważ zewnętrzny renderer to dobre wyjście. Teraz wrzucam render i dupa, idę się opalać.
Napisano 17 Marzec 200619 l Dla mnie w sumie może być - czasem może byc przydatne otworzenie sobie scenki, żeby kamerę obrócić - nie trzeba uruchamiać Maya żeby to zrobić. Szkoda tylko, że dają oddzielny Material Editor. Trzebaby popracować nad integracją z Maya, 3dsmaxem, Lightwave, XSI etc. aby móc w pełnie tworzyć materiały w edytorach tych programów. Sam rendering i tak można przeprowadzać w trybie batch - wydać polecemie w trybie command line i juz leci, gdy żaden soft nie zużywa zasobów.
Napisano 17 Marzec 200619 l Autor Szkoda tylko, że dają oddzielny Material Editor. Trzebaby popracować nad integracją z Maya, 3dsmaxem, Lightwave, XSI etc. z jednej strony może to być bardzo dobre rozwiązanie- uruchamiasz soft do 3d, ten material editor i przeciągasz materiałki- z drugiej strony czy to będzie dobrze współpracować z UV Edytorami, mappinami, wyświetlaniem tekstur, etc. Przekonamy się wkrótce...oby
Napisano 7 Kwiecień 200619 l Maxwell Render 1.0, The Light Simulator will be released on April 26th. www.maxwellrender.com/gallery/promovideo/video/demoreel-2005.mov
Napisano 7 Kwiecień 200619 l tym razem z nami tak nie postąpią - pprzynajmniej tak mysle :] wiara czyni cuda ;)
Napisano 7 Kwiecień 200619 l mnie jedno dziwi, te ich video promo przeciez to sa rendery z bety ?? o co tu biega :)
Napisano 7 Kwiecień 200619 l ja juz odliczam minuty :) http://max.is-a-geek.com/Maxwell_v1_Countdown/
Napisano 8 Kwiecień 200619 l Autor widzę, że coś się wrzeszcie ruszyło pod moją nieobecność :) czekamy
Napisano 8 Kwiecień 200619 l odpowiedz nextlimitu odnosnie tego promo video w którym wykorzytano bete - ........new nice technical videos and images....next week....
Napisano 10 Kwiecień 200619 l teraz napisze cos co pewno spowoduje tutaj burze ale co mi tam xD - Juz widze jak żal sciska cztery litery vrajowcom i innym przeciwnikom maxwella - ha :P ha :P i co teraz powiecie ? :P hahaha Zaczynam zbierać pieniądze na upgrade albo kupno drugiej maszyny.
Napisano 10 Kwiecień 200619 l no pięknie już się nie mogę doczekać ciekawe tylko na jakim to kompie robione
Napisano 10 Kwiecień 200619 l Juz widze jak żal sciska cztery litery vrajowcom i innym przeciwnikom maxwella - ha :P ha :P i co teraz powiecie ? :P hahaha mi nie ściska bo i tam na moim sprzęcie rendery hires w maxwellu to masochizm ;]. nie wiem jak inni, ale ja obawiam się, że wymagania sprzętowe będą dosyć duże. pozdro
Napisano 10 Kwiecień 200619 l - Materiały można tworzyć w studio zapisywać do pliku i podstawiać w MatEdit w maxie. - Filmik robi wstrząsające wrażenie juz się boję. - Maxwellowy render (w duzym przybliżeniu) to to samo co final gathering w Mentalu, albo Quasi Monte Carlo w V-rayu. Tak też w każdym z tych silników super dokładne GI potrwa tyle samo. Cudów nie ma jakość musi kosztować czas. - Najfajniejsze jest to że do kupionej licencji (alpha, beta, RC1-5) w ramach przeprosin za opóźnienie Next Limit daje drugą darmową i to jest najlepsza wiadomość. - Tylko czy ta wersja się w końcu pojawi? Nauczeni doświadczeniem, poczekajmy z entuzjazmem ;)
Napisano 11 Kwiecień 200619 l Cudny ten Maxwell. Żeby tylko chłopaki nas nie zawiedli i zdążyli na czas.
Napisano 17 Kwiecień 200619 l 9 dni - oby oby.... Nawet jesli wymagania pójdą w góre to sprzęt można dokupić.
Napisano 17 Kwiecień 200619 l tak, bede musial ramu dokupic :) dzis albo jutro beda screeny i nowe videa czego mamy sie spodziewac :D to od razu wrzuce :P
Napisano 17 Kwiecień 200619 l Maxwell 1.0 Announcements Jest pare nowości - ponoć updaty mają być codziennie do daty premiery - jest krótki filmik pokazujący działanie nowej opcji która pozwala dodanie światła do obiektu bez zmiany jego shaderu na shader emiteru i pare innych szczegółów. Oficjalny wątek : http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=13974 Wątek na forum w którym jest troche informacji: http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=13976 Podziekowania dla TrojkaT .
Napisano 17 Kwiecień 200619 l Autor Maxwell Render 1.0, The Light Simulator- to brzmi dumnie filmik też niezły :>