Skocz do zawartości

Owady:Walka Karaluchów - gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta...(KONIEC! - KOMENTOWAĆ)

Featured Replies

• Odpowiedzi 75
  • Wyświetleń 7,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

A tutaj po poprawieniu wypukłości oczkai dodaniu teskturki czułek :D

NIo zaraz zmykam do domciu i robię resztę :D

Wszelkie uwagi mile widziane [lol]

Pozdrawiam

Giorgione

Napisano

Świetne mapy kolorów- tylko pozazdrościć.

(Jak zwykle \"ale\"- Pewnie zależy od gatunku, ale czy pokrywy skrzydeł u karaluchów nie są trochę bardziej błyszczące ? Te u mnie w domu wyglądają jak mocno wybłyszczony phong ...)

Napisano
  • Autor

Tak są ale ta od głowy na refce, na której się wzoruję była taka matowa tylko skrzydełka takie świecące ,ale to muszę jeszcze poprawić - a na razie karaluch w całej okazałości :D

(dodam, że wszystkie treksturki sa ręcznie malowane w szoopie od początku:D)

Pozdrawiam

Giorgione

Napisano
  • Autor

Troszkę zmienione ystawienie światła:D

Dzisiaj jak dobrze pójdzie zacznę robić larwy - to jutro bym coś pokazał:D

Napisano

no no no spoko spoo ci to wyszlo nie mam pytan :D znowu musze was ginic :D

Napisano

spoko wygląda :) tylko ta texturka przed skrzydłami na tym takim segmęcie.. nio między gową a odwłokiem to jakieś takie popraw : /

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc - dzisiaj poprawię - a poniżej taki sobie układ pracki chcę to zrobić w postaci strony z komiksu opowiadającej o walce karaluchów :D

Te rysunki są na razie tylko tak sobie umieszczone - jak zrobię scenerię to je oczywiście zmienię :D

Uklad.jpg

Pozdr

Giorgione

Napisano

Robi wrażenie... nie podoba mi się pomysł z komiksowym układem ale to rzecz gustu, za to modele i tekstury- nic dodać nic ująć.

Napisano
  • Autor

I ostatecznie może takie - ujęcie 3.

Oczywiście obiekty - oprócz owadów - nie mają jeszcze teskturek itp. :d

A powiem wam, że na moim sprzęcie to ta scenka siada - ledwo co da się na niej operować :( (a z chęcią chciałe zmianić temacik i dodac zgraję karaluchów okrążających niecne ofiary - robaczki :D)

Ale dokończe ją.

Giorgione

Napisano

Bałem się o kompozycję a kompozycja GIT.

Popraw kabelek.

Napisano

Trzecia chyba najlepsza (chociaż mi trochę żal byłoby rezygnować z takigo ujęcia jak w szkicu na 1 stronie)...

Napisano

Mi by pasowąło większe zbliżenie do tego co korzysta:)

Napisano

normalnie znalem cie z low poly i tam byes switny, myslalem ze z 3d jest gorzej, ale kurde wymiatasz. rewelcyjna pracka. siwetny modeling, bardzo realistyczne tekstury. tylko ak dalej.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki za komentarze:D

Z tymi ujęciami to jeszcze powalcze - na razie próbka materiałów (z pewnością poprawię jeszcze teksturkę mebelka i podłogi:D)

No i nie wiem czy usunąć tego kabla za karaluchem - co wy na to??

Giorgione

Napisano
  • Autor

I tak zrobię - jak już wspominałem to na razie próbne teksturki - a brudu to będzie na podłodze i na mebelku.:D

Pozdrawiam

Giorgione

Napisano

Aaa! he wypas :D texturki fajowe..ja tez tak chce..:) powodzenia przy dalszej pracy!

-pozdro[piwo]

Napisano

Spróbuj może dać trochę motion blura, żeby było mniej statyczne

Napisano
  • Autor

Przedstawian ostateczne wyniki mojej pracki :D

Wersja 1

Ostatni.jpg

Wersja2

Ostatni2.jpg

OPIS:

Tematem pracy jestw walka karaluchów.

Praca przedstawia motyw związany z mottem : \"Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta\".

Tesktury ręcznie malowałem od samego początku w Photoshopie.

Przepraszam, że nie przetłumaczyłem na angielski - mimo, że jest mało :P - ale mój anglisch is very poor :D

Giorgione

UPRZEJMIE PROSZĘ O KOMENTARZ

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności