lorddavid Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 czym mam zrobic taki widok sceny zeby takie kwadrsciki bylo widac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 prawym klawiszem na zaznaczonym obiekcie, properties, display as box - po co ci to :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lorddavid Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 no powinnes wiedziec .... :D mam b. slabą karte graficzna a trzeba przyjemnie sobie tworzyc :D.....poprostu duza ilosc polygonow czy czegos tam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 lub klawiatura o. Podczas obrotu obiektu będzie to samo:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lorddavid Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 jeszcze jedno .... jak zrobioc cos takiego .... jestem w editable poly robie modyfikacje i czy da sie powrocic do poczatkowego okna zeby np zmienic ilosc segmentow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Znaczy do stanu sprzed konwersji do editable poly? Jeżeli tak, to się nie da (chyba, że przez Undo i zaczynając jeszcze raz ;) ) Ale segmenty możesz dodać zaznaczając krawędzie i klikając na Connect, to nie to samo ale zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Mozesz dodac segmenty, o ile na poziomie edit poly działasz dzieki modyfikatorowi edit mesh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob'n'hut Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Mozesz dodac segmenty, o ile na poziomie edit poly działasz dzieki modyfikatorowi edit mesh. Ja byc moze z tymi moimi 3 czy tam 4 postami zostane zlekcewazony :) (nie chce generalizowac ale mozna ostatnio na forum takowa tendencje zauwazyc:) ) ale jesli dobrze pamietam wszystkim vertexom przypisywane sa odpowiednie numery i zmiana liczby segmentow powoduje zmiane numeracji - wszystkie efekty uzycia edit mesha do niczego sie juz nie nadaja? Byłbym zobowiazany :) gdybys mi to wyjasnil w wolnej chwili Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Szczerze mówiąc ja lubię pracować od razu na editable poly i nie certolę się z modyfikatorami, chyba, że uznam je za niezbędne, lub akurat w konkretnym przypadku przydatne narzędzie. Totez wiedzę o edit mesh czerpię z książki. Zapewne masz rację, że taka operacja może zniweczyć wszelkie operacje na edit mesh, ale pewności nie mam. PS: Ilość postów o niczym nie świadczy. Nie slyszałem, żeby Tomek Bagiński był tu zarejestrowany, albo nie wiem, pod jakim nickiem, ale gdyby sie zarejestrował, to zaczynałby od 1 posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi