Napisano 21 Październik 200519 l czym mam zrobic taki widok sceny zeby takie kwadrsciki bylo widac ??
Napisano 21 Październik 200519 l prawym klawiszem na zaznaczonym obiekcie, properties, display as box - po co ci to :] ?
Napisano 21 Październik 200519 l Autor no powinnes wiedziec .... :D mam b. slabą karte graficzna a trzeba przyjemnie sobie tworzyc :D.....poprostu duza ilosc polygonow czy czegos tam :P
Napisano 21 Październik 200519 l Autor jeszcze jedno .... jak zrobioc cos takiego .... jestem w editable poly robie modyfikacje i czy da sie powrocic do poczatkowego okna zeby np zmienic ilosc segmentow?
Napisano 21 Październik 200519 l Znaczy do stanu sprzed konwersji do editable poly? Jeżeli tak, to się nie da (chyba, że przez Undo i zaczynając jeszcze raz ;) ) Ale segmenty możesz dodać zaznaczając krawędzie i klikając na Connect, to nie to samo ale zawsze.
Napisano 21 Październik 200519 l Mozesz dodac segmenty, o ile na poziomie edit poly działasz dzieki modyfikatorowi edit mesh.
Napisano 21 Październik 200519 l Shogun 3D napisał: Mozesz dodac segmenty, o ile na poziomie edit poly działasz dzieki modyfikatorowi edit mesh. Ja byc moze z tymi moimi 3 czy tam 4 postami zostane zlekcewazony :) (nie chce generalizowac ale mozna ostatnio na forum takowa tendencje zauwazyc:) ) ale jesli dobrze pamietam wszystkim vertexom przypisywane sa odpowiednie numery i zmiana liczby segmentow powoduje zmiane numeracji - wszystkie efekty uzycia edit mesha do niczego sie juz nie nadaja? Byłbym zobowiazany :) gdybys mi to wyjasnil w wolnej chwili Pozdrawiam
Napisano 22 Październik 200519 l Szczerze mówiąc ja lubię pracować od razu na editable poly i nie certolę się z modyfikatorami, chyba, że uznam je za niezbędne, lub akurat w konkretnym przypadku przydatne narzędzie. Totez wiedzę o edit mesh czerpię z książki. Zapewne masz rację, że taka operacja może zniweczyć wszelkie operacje na edit mesh, ale pewności nie mam. PS: Ilość postów o niczym nie świadczy. Nie slyszałem, żeby Tomek Bagiński był tu zarejestrowany, albo nie wiem, pod jakim nickiem, ale gdyby sie zarejestrował, to zaczynałby od 1 posta.