Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Znaczy do stanu sprzed konwersji do editable poly?

Jeżeli tak, to się nie da (chyba, że przez Undo i zaczynając jeszcze raz ;) )

Ale segmenty możesz dodać zaznaczając krawędzie i klikając na Connect, to nie to samo ale zawsze.

Napisano
Mozesz dodac segmenty, o ile na poziomie edit poly działasz dzieki modyfikatorowi edit mesh.

Ja byc moze z tymi moimi 3 czy tam 4 postami zostane zlekcewazony :) (nie chce generalizowac ale mozna ostatnio na forum takowa tendencje zauwazyc:) ) ale jesli dobrze pamietam wszystkim vertexom przypisywane sa odpowiednie numery i zmiana liczby segmentow powoduje zmiane numeracji - wszystkie efekty uzycia edit mesha do niczego sie juz nie nadaja?

Byłbym zobowiazany :) gdybys mi to wyjasnil w wolnej chwili

Pozdrawiam

Napisano

Szczerze mówiąc ja lubię pracować od razu na editable poly i nie certolę się z modyfikatorami, chyba, że uznam je za niezbędne, lub akurat w konkretnym przypadku przydatne narzędzie. Totez wiedzę o edit mesh czerpię z książki. Zapewne masz rację, że taka operacja może zniweczyć wszelkie operacje na edit mesh, ale pewności nie mam.

PS: Ilość postów o niczym nie świadczy. Nie slyszałem, żeby Tomek Bagiński był tu zarejestrowany, albo nie wiem, pod jakim nickiem, ale gdyby sie zarejestrował, to zaczynałby od 1 posta.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności