TrojkaT Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 po ustawieniu depth to field, gdy wlaczam rendera otwiera mi sie pelno okien maxwella ?? czy to normalne
Marcin Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 nie deep to field tylko deep on field w maxwellu nie włącza sie DOF`a bo to aparat , DOF to efekt ogniskowej aparatu i przesłony mi nigdy poza konsolą i oknem renderu sie nie włączalo
polka dot Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 a nie peep os fmeth? kurde same problemy z tym maxwellem :)
TrojkaT Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 z czego wy sie smiejecie ta funkcja z ktora mam rpblem nazywa sie DEPTH TO FIELD ? nie rozumiem was
Marcin Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 narazie prubuje znalesc takowa funkcję w maxwellu ale mi nie idzie mozesz pokazac screena z tym ?
piotrek Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 to pewnie masz jakiegoś hacka do maxwell'a
TrojkaT Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 maxwell camera/multi-pass effect/Depth to Field
Marcin Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 lol :> sluchaj multipass effect to jest z standardu maxa nic dziwnego ze ci sie odpala milion okienek bo to przez to ze masz tą wlasnie opcje liczba passów w DOF jest liczbą tak jak by wirtualnych kamer przesunietych o ten radius , tak sie standardowo robilo DOF w maxie maxxwel z tego nie kozysta , on ma fizyczną kamere oparta na prawdziwych wzorach za co odpowiadają paramatry przesłony (f stop) i migawki (shutter) http://atillaakin.com/maxwell/dof.html tu masz co ci trzeba , moze skojazysz po paru minutach o co chodzi
TrojkaT Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 no o to mi chodzilo :) dzieki wielkie marcin
Rekomendowane odpowiedzi