Tregarth Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 witam to będzie mój pierwszy udział w bitwie, należę raczej do amatorów, więc proszę o każdą pomoc podczas jej trwania od razu pytanie do moderatorów: czy mogę przedstawiać swoją cystosoma saundersii martwą? obrazek wzorcowy załączam poniżej:
Tregarth Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Napisano 12 Lipiec 2003 oto pierwsze próby stworzenia odwłoku, prawdopodobnie jeszcze go poprawię dość znacznie ale to jutro (dziś):
Eden-3d Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 na pierwszy zut oka wydaje mi sie ze dobrze ci idze..powodzenia
mORPH Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 Cholera ja sie ze swoim owadem emcze z tym odwlkoeim :( Jaka metoda modelowales?
Vorek Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 Jak narazie super, wzuc siateczke :) Pozdrawiam i powodzenia !
Pablo Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 czy ten odwlok nie powinen byc bardziej splaszczony?? pozdr
Tregarth Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 dzięki za posty... nie było mnie chwileczkę i stąd nie zrobiłem zbyt wiele ze swoim owadem... jedynie poprawiłem nieco odwłok i od jutra zabieram się za resztę, ostatecznie jak widzę co poniektórzy już niemal ukończyli swoje owady i chyba biorą się za teksturowanie, u mnie raczej powoli będzie to szło ale jeszcze się zobaczy Pablo: zastanawiałem się nawet czy jeszcze nie zrobić go wyższego... ;) jeszcze nie wiem jak to będzie, rzuć okiem teraz na odwłok i sam powiedz ;)
Tregarth Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 i jeszcze siatka z nieco innego ujecia, ale niewiele z niej widac ;) teraz tylko brac sie za tułów :)
Tregarth Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 całkiem przyjemnie... ani jedego posta od wczoraj... ehh... oki zamieszczam kolejny update. dołożyłem tułowik ale jeszcze trzeba nad tym popracować. pozostaje nie zrażać się :| mORPH: to zwykły polymodeling... jednakże w moich rękach nie stanowi zbyt silnego narzędzia... :(
Pablo Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 masz moze jeszcze jakies inne fotki tego stworka?? to tedy sprawde do czego moge sie doczepic :D pozdr
Tregarth Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 na razie zamieszczam dalsze prace nad tułowiem i dodałem prowizoryczne cylindry, które mniej więcej ilustrują gdzie będą leżały nóżki, teraz już tylko je obudować i biorę się za głowę (dosłownie i w przenośni) i jeszcze z innego miejsca:
Barył Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Modelik spoko raczej nie ma sie do czego przyczepic :)
Tau Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 Obrazek spoko [hmmm] ogółem nie ma sie do czego przyczepić[lol2] żartowałem tylko trochę ciężkięj pracy, przelanego potu, przesiedzianych nocek itp... i napewno będzie śietny ROBAL [piwo]
Pablo Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 hmmm wedlug mnie za bardzo kanciaty tyen tulow...tzn za bardzo ma wysuniete te linie...porpacuj nad tym... pozdr
Tomasz Kucharz Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 hmm - mam pytanie - co będziesz dalej robił z tymii nogami - meshsmooth wszystkiego nie załatwi pozdrawiam
Tregarth Napisano 17 Lipiec 2003 Autor Napisano 17 Lipiec 2003 ehh... dziś nic nie zrobiłem a inni widzę już niemal pokończyli swoje pracki i ostatnie teksturki zarzucają... trzeba będzie się zmobilizować i skończyć tego robala bo to w końcu nie dużo roboty, ostatecznie to tylko model. mam nadzieję, jeżeli dotrwam tak daleko, że jak skończę model dostanę jakieś wsparcie odnośnie tekstur :| bo nie mam pojęcia nawet jak coś ciekawego stworzyć w ps\'ie... PS: Tomek: podkreśliłem, że to tylko zarys przyszłych odnóży a nie ich końcowy widok...
Rekomendowane odpowiedzi