Napisano 12 Lipiec 200321 l witam to będzie mój pierwszy udział w bitwie, należę raczej do amatorów, więc proszę o każdą pomoc podczas jej trwania od razu pytanie do moderatorów: czy mogę przedstawiać swoją cystosoma saundersii martwą? obrazek wzorcowy załączam poniżej:
Napisano 12 Lipiec 200321 l Autor oto pierwsze próby stworzenia odwłoku, prawdopodobnie jeszcze go poprawię dość znacznie ale to jutro (dziś):
Napisano 12 Lipiec 200321 l Cholera ja sie ze swoim owadem emcze z tym odwlkoeim :( Jaka metoda modelowales?
Napisano 14 Lipiec 200321 l Autor dzięki za posty... nie było mnie chwileczkę i stąd nie zrobiłem zbyt wiele ze swoim owadem... jedynie poprawiłem nieco odwłok i od jutra zabieram się za resztę, ostatecznie jak widzę co poniektórzy już niemal ukończyli swoje owady i chyba biorą się za teksturowanie, u mnie raczej powoli będzie to szło ale jeszcze się zobaczy Pablo: zastanawiałem się nawet czy jeszcze nie zrobić go wyższego... ;) jeszcze nie wiem jak to będzie, rzuć okiem teraz na odwłok i sam powiedz ;)
Napisano 14 Lipiec 200321 l Autor i jeszcze siatka z nieco innego ujecia, ale niewiele z niej widac ;) teraz tylko brac sie za tułów :)
Napisano 15 Lipiec 200321 l Autor całkiem przyjemnie... ani jedego posta od wczoraj... ehh... oki zamieszczam kolejny update. dołożyłem tułowik ale jeszcze trzeba nad tym popracować. pozostaje nie zrażać się :| mORPH: to zwykły polymodeling... jednakże w moich rękach nie stanowi zbyt silnego narzędzia... :(
Napisano 15 Lipiec 200321 l masz moze jeszcze jakies inne fotki tego stworka?? to tedy sprawde do czego moge sie doczepic :D pozdr
Napisano 16 Lipiec 200321 l Autor na razie zamieszczam dalsze prace nad tułowiem i dodałem prowizoryczne cylindry, które mniej więcej ilustrują gdzie będą leżały nóżki, teraz już tylko je obudować i biorę się za głowę (dosłownie i w przenośni) i jeszcze z innego miejsca:
Napisano 17 Lipiec 200321 l Obrazek spoko [hmmm] ogółem nie ma sie do czego przyczepić[lol2] żartowałem tylko trochę ciężkięj pracy, przelanego potu, przesiedzianych nocek itp... i napewno będzie śietny ROBAL [piwo]
Napisano 17 Lipiec 200321 l hmmm wedlug mnie za bardzo kanciaty tyen tulow...tzn za bardzo ma wysuniete te linie...porpacuj nad tym... pozdr
Napisano 17 Lipiec 200321 l hmm - mam pytanie - co będziesz dalej robił z tymii nogami - meshsmooth wszystkiego nie załatwi pozdrawiam
Napisano 17 Lipiec 200321 l Autor ehh... dziś nic nie zrobiłem a inni widzę już niemal pokończyli swoje pracki i ostatnie teksturki zarzucają... trzeba będzie się zmobilizować i skończyć tego robala bo to w końcu nie dużo roboty, ostatecznie to tylko model. mam nadzieję, jeżeli dotrwam tak daleko, że jak skończę model dostanę jakieś wsparcie odnośnie tekstur :| bo nie mam pojęcia nawet jak coś ciekawego stworzyć w ps\'ie... PS: Tomek: podkreśliłem, że to tylko zarys przyszłych odnóży a nie ich końcowy widok...