Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

powtarzam sie może ale mam problem z gładkością ... próbuje wszytkich opcji edit poly ale wychodzi mi cos takiego jak na foto pytanie moje brzmi czy musze poprostu "rzeźbić " czy zaczynać od początku i uwarzać na to jak dodaje powierzchnie ? czy da sie to jakos wygładzić ??? tzn jak ???

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

po

1) pokazuj nam siatki

2) unikaj trójkątów w siatce

3) na początek wez sobie może jakies proste tutki przerób

4) nie ma takiej możliwosc - najlepiej ręcznie wszystko robic za pomocą vertexów

Napisano
  • Autor

ok włąsnie o to mi chodziło tzn czy mam poprostu rzeźbić a oto siatka :) amatorka :p

Napisano

no pewnie sam widzisz - koło nadkola jest nie dobrze - ujmując to w ten sposób ;) oblukaj siatki kogos kto ma fajne modeliki - sporo ich na necie i postaraj sie anazilowac - pamietaj o istocie opcji chamfer i wielu innych i przedewszystkim tak jak napisałem - obserwuj siatki.

Napisano

Jeśli nie wiesz jak działa chamfer, to poczytaj o tym w helpie - tam jest to chyba najlepiej wytłmaczone.

Chamfer jest także bardzo przydatny gdy będziesz używał meshsmootha - pozwala zachować ostre krawędzie przy wygładzonym modelu.

Napisano

chamfer robi z jednego edge 2. Po nadaniu Meshsmooth iterations 1 bedziesz miec tam bodajze 4. Czyli im wiekszy MS tym wieksze zageszczenie siatki w tym miejscu. Potrenuj na prostych brylach dzialanie chamfer i ms naraz. Jakie boxy itd

Napisano
  • Autor

mam kolejne pytanie :) już mi troche lepiej poszło z ta siadką ale mam nadzieje ze zauwarzycie nie równości na masce nie moge tych edge wyrównać do jednego poziomu minimalny ruch reki i lipa nie ma gładkiej powieszchni moje pyt brzmi czy musze poprosić chirurga żeby te edge wyrównał do jegnego poziomu czy jest jakas opcja w 3d maxie która mi pomoże ?? pozdrawiam1!

Napisano
  • Autor

ok dzieki ale zaraz pogryze monitor!!! wszystkie edge mam na tym samym poziomie względem osi z a i tak sa take fale na masce teraz pytanie czy za siatka jest zbyt gesta cze na odwrót ?..... bede próbować ale pisze dlatego że może w czymś innym jest przyczyna ...

Napisano
  • Autor

wiem spróbuje jesszcze zagęścic siatke maski w zdłuż bo teraz edge sa tylko w poprzek? :/

Napisano

kondrad - wiesz co to jest 'Edytuj'? Przerob pare tutoriali - naprawde pomoga i wytlumacza wiele rzeczy...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.