Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

powtarzam sie może ale mam problem z gładkością ... próbuje wszytkich opcji edit poly ale wychodzi mi cos takiego jak na foto pytanie moje brzmi czy musze poprostu "rzeźbić " czy zaczynać od początku i uwarzać na to jak dodaje powierzchnie ? czy da sie to jakos wygładzić ??? tzn jak ???

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

po

1) pokazuj nam siatki

2) unikaj trójkątów w siatce

3) na początek wez sobie może jakies proste tutki przerób

4) nie ma takiej możliwosc - najlepiej ręcznie wszystko robic za pomocą vertexów

Napisano

no pewnie sam widzisz - koło nadkola jest nie dobrze - ujmując to w ten sposób ;) oblukaj siatki kogos kto ma fajne modeliki - sporo ich na necie i postaraj sie anazilowac - pamietaj o istocie opcji chamfer i wielu innych i przedewszystkim tak jak napisałem - obserwuj siatki.

Napisano

Jeśli nie wiesz jak działa chamfer, to poczytaj o tym w helpie - tam jest to chyba najlepiej wytłmaczone.

Chamfer jest także bardzo przydatny gdy będziesz używał meshsmootha - pozwala zachować ostre krawędzie przy wygładzonym modelu.

Napisano

chamfer robi z jednego edge 2. Po nadaniu Meshsmooth iterations 1 bedziesz miec tam bodajze 4. Czyli im wiekszy MS tym wieksze zageszczenie siatki w tym miejscu. Potrenuj na prostych brylach dzialanie chamfer i ms naraz. Jakie boxy itd

Napisano

mam kolejne pytanie :) już mi troche lepiej poszło z ta siadką ale mam nadzieje ze zauwarzycie nie równości na masce nie moge tych edge wyrównać do jednego poziomu minimalny ruch reki i lipa nie ma gładkiej powieszchni moje pyt brzmi czy musze poprosić chirurga żeby te edge wyrównał do jegnego poziomu czy jest jakas opcja w 3d maxie która mi pomoże ?? pozdrawiam1!

Napisano

ok dzieki ale zaraz pogryze monitor!!! wszystkie edge mam na tym samym poziomie względem osi z a i tak sa take fale na masce teraz pytanie czy za siatka jest zbyt gesta cze na odwrót ?..... bede próbować ale pisze dlatego że może w czymś innym jest przyczyna ...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności