kondrad Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 powtarzam sie może ale mam problem z gładkością ... próbuje wszytkich opcji edit poly ale wychodzi mi cos takiego jak na foto pytanie moje brzmi czy musze poprostu "rzeźbić " czy zaczynać od początku i uwarzać na to jak dodaje powierzchnie ? czy da sie to jakos wygładzić ??? tzn jak ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 po 1) pokazuj nam siatki 2) unikaj trójkątów w siatce 3) na początek wez sobie może jakies proste tutki przerób 4) nie ma takiej możliwosc - najlepiej ręcznie wszystko robic za pomocą vertexów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 ok włąsnie o to mi chodziło tzn czy mam poprostu rzeźbić a oto siatka :) amatorka :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 no pewnie sam widzisz - koło nadkola jest nie dobrze - ujmując to w ten sposób ;) oblukaj siatki kogos kto ma fajne modeliki - sporo ich na necie i postaraj sie anazilowac - pamietaj o istocie opcji chamfer i wielu innych i przedewszystkim tak jak napisałem - obserwuj siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 tzn odwarze sie spytac jaka jest istota opcji chamfer :)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Jeśli nie wiesz jak działa chamfer, to poczytaj o tym w helpie - tam jest to chyba najlepiej wytłmaczone. Chamfer jest także bardzo przydatny gdy będziesz używał meshsmootha - pozwala zachować ostre krawędzie przy wygładzonym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 chamfer robi z jednego edge 2. Po nadaniu Meshsmooth iterations 1 bedziesz miec tam bodajze 4. Czyli im wiekszy MS tym wieksze zageszczenie siatki w tym miejscu. Potrenuj na prostych brylach dzialanie chamfer i ms naraz. Jakie boxy itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 ok dzięki za rade !! pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 a co powiecie na temat modelawania nurbs?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 W maxie odpada. Zaiwestuj w np. Rhinoceros'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 mam kolejne pytanie :) już mi troche lepiej poszło z ta siadką ale mam nadzieje ze zauwarzycie nie równości na masce nie moge tych edge wyrównać do jednego poziomu minimalny ruch reki i lipa nie ma gładkiej powieszchni moje pyt brzmi czy musze poprosić chirurga żeby te edge wyrównał do jegnego poziomu czy jest jakas opcja w 3d maxie która mi pomoże ?? pozdrawiam1! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 View Align, Grid Align, Make Planar, X, Y, Z w editable poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 ok dzieki ale zaraz pogryze monitor!!! wszystkie edge mam na tym samym poziomie względem osi z a i tak sa take fale na masce teraz pytanie czy za siatka jest zbyt gesta cze na odwrót ?..... bede próbować ale pisze dlatego że może w czymś innym jest przyczyna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 29 Październik 2005 Autor Share Napisano 29 Październik 2005 wiem spróbuje jesszcze zagęścic siatke maski w zdłuż bo teraz edge sa tylko w poprzek? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 to nic nie daje cały czas mam te fale na masce :/.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 kondrad - wiesz co to jest 'Edytuj'? Przerob pare tutoriali - naprawde pomoga i wytlumacza wiele rzeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi