Jump to content

Tutorial by ja :P

Huter

Recommended Posts

Napisałem właśnie sobie tutorial do maxa ... sam nie wiem czy jest coś wart wiec daje wam go na tortury :D ... Jest to tutorial przeznaczony dla POCZĄTKUJĄCYCH :) ... pisałem go możliwie jak najprościej ... mile widziana krytyka i poprawki błędów lub sugestie o czym to powinno się wspomnieć :>

Tutorial znajdziecie tu --> LINK

Tylko nie bić :p

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

motyw z zamierzonym bledem rzadzi :D ale z tego co wiem do poprawiania siatki pod ms powinien wystarczyc chamfer i topolegia siatki, a nie tessellate ;) a i z bugow to jeszcze zauwazylem ze prawe ramie podstawki jest inne niz lewe. no chyba ze to tez "zamierzone" ;)

nie na temat ale podoba mi sie twoja stronka:) ciut za dlugo trwaja te animacje przy przechodzeniu na rozne podstrony ale ogolnie jest fajna...w tresc tutoriala sie nie zaglebialem ale tez mi sie podoba sposob prezentacji

no i oczywiscie przydaloby sie wiecej img w galerii

[...]

no i oczywiscie przydaloby sie wiecej img w galerii

BA! Pliki w galerii to tymczasowe ... dla testu :> ... przecie to nic specjalnego ... bleee :) ... druga pracka to jedna z moich prac w maxie którą robiłem dla testu i siedziałem może pare minut ... dłużej się renderowało :P ... a to pierwsze to stara pracka ... nawet renderowane w Scaline ... te prace znikną i pojawią się konkretne - mianowićie moja praca Pokój 3D z innym dywanem, a właściwie panelami - oraz myśłiwiec który robie w wipie :>

GRiPi -> Wczoraj byłem zasapny i zapomniałem dodać ... przesadziłem z tessellate ale ja chciałem pokazywać co się tylko da :) ... chamfera już poznał user, to niech pozna tessellate ... ale dodam mały fragment który powie, że tessellate w tym przypadku doda mase zbędnych edge, i że ładniej może wyjść przy zastosowaniu chamfera, lub możemy zastosować Cut (tą funkcje maxa jeszcze chciałbym pokazać :P) ... zobaczymy :) ... ale tutaj masz CAŁKOWITA RACJE :)

mkk3a-> no chyba wiadomo o co chodzi :P ... ale może zmienie ... rotacji(obrotu) :P

Widzę teraz drobną głupotke:

Nie wyjaśniłem co to smooth i Meshsmooth :( - a to tutorial dla początkujących ... bystry chyba skapnie, ale wypada wyjaśnić :) ... no i znalazłem kilka błędów w sensie - brak przecinka, zdanie zaczyna się małą literą itd. - poprawiam ... i wprowadzam stosowne zmiany ... niebawem nadejdzie nowa wersja tuturiala :)

krok4 -jest 3-ci od dołu wers "klikająĆ".

krok5 -1-szy wers 4-ty wyraz wg. mnie powinno być "ze zdobytej" a nie "z zdobytej"; 2-gi wers zamiast używać 2x i można użyć "," "i".

krok 6 -ostatni wers przed który ","

krok14 - 4-ty wers od dołu, jak wyżej

krok16 - 5-ty wers od odłu, jak wyżej-wyżej:)

OK to tyle, doczepiłem się do błędów gramatycznych:>, bo sposób wykonania jest już poprawiony

O jej ... potwierdza się - autor jest ślepy na swoje błędy :] ... Wielkie dzięki gregorjan :] ... niebawem to poprawie :> ... uuu ... ktoś mi wystrzelił temat do innegi działu ... no cóż, ja tu miałem pisać ale nie byłem pewny czy to odpowiedni dział ... pozdrawienia dla Moda :P

Jak macie coś jeszcze do powiedzenia w sprawie tutka to ja tu czekam :> ... to mój pierwszy tutek, a będzie ich więcej ... sądze, że z czasem będą coraz ciekawsze :)