Gość ciekawskija Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 heja, Mysle o powrocie do Polski po studiach /Animacja + VFX 3d glownie/. Zastanawiam sie tylko czy bede w stanie utrzymac sie i zyc w miare sensowne zycie w ojczystym kraju za pensje w takiej czy innej firmie. Nie ukrywam, ze interesuja mnie wieksze i ciekawsze firmy, ktore robie cos CIEKAWEGO. Czy ktos wie na jakie pieniadze mozna liczyc w firmach jak platige, czy lightcraft? pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 baginski chyba nie nazeka:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 Da się spokojnie wyżyć, jeśli ma się coś ciekawego do zaoferowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ciekawskija Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 A jakie to sa pieniadze? Jakis przedzial dla zaawansowanego uzytkownika Maya + ZBrush, AE etc. dzieki za pomoc - chcialbym sie jednak w miare szybko zdecydowac co robic. Wracac, czy probowac za granica. Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze w PL pieniadze sa mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 Powiem krotko. Mam mozliwosc pracy dla niemieckiej firmy robiacej wisulae stanowisk wystawowtch. I czekam na odpowiedz :) lepiej nie wracaj do polski skork nie masz nic lepszego do zaoferowanie niz PI. Za granica szybiej w tej kewstii sie dorobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 Mam znajomego co w warszawie zarabia miesiecznie 7 tys, ale on raczej nie zajmuje się 3d, tylko strony www, druki; a tak generalnie to do 2,5 tys (i juz mozna byc z siebie zadowolonym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 Pierwsza sprawa to najpierw trzeba sie zastanowic co mozna swoja osoba zaoferowac wiekszej i ciekawszej firmie, pozatym wbrew pozora firmy u nas maja niezbyt male wymagania, a ludzie z niezbyt wielkim potencjalem latwiej dostana prace poza naszym krajem. Ot taki nasz krajowy paradox :) Z tego co mi wiadomo do PI dosc ciezko jest sie wbic z tego wzgledu ze maja dosc zgrana swoja ekipe i jak narazie wystarczajaco sobie radza w swoim skladzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 a gdzie studiujesz ciekawskija? Bo ja tez chce sie wybrac zagranice jak skoncze studia tutaj na bardzo podobny kierunek ( digital visual effects & 3d animation ) i mam podobny dylemat co Ty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 no u nas nie wystarczy modelowac zeby pozadnie zarobic :P z reguly żądania firm co do GRAFIKA wygladaja tak: doskonala znajomosc programow 3d (3d max, maya, xsi, oraz inne) umiejetnosc teksturowania umiejetnosc zanimowania wszystkiego znajomosc maxscriptu do tego jeszcze jakies php czaem duzo wiecej wymyslaja bo chca miec jednego czlowieka zajmujacego sie tym shitem, dlatego wymagaja zeby znal sie na wszystkim blee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 a skąd ty to wiesz :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 kome, mówimy o większych i ciekawszych firmach a nie o lokalnych agencjach reklamowych i studiach grafiki tworzących reklamy na autobusach ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ciekawskija Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 dokladnie o to chodzi. Chodzi o wieksze studia, gdzie mimo, zepowinienes znac sie na "prawie wszystkim" masz szanse sie specjalizowac i kierowac w strone tego co lubisz. Czy jest ktos tutaj kto pracuje w takim studio? Naprawde chcialbym uslyszec na jakie zarobki mozna liczyc, ale na razie brak odpowiedzi :S Czy to sa kwoty rzedu 2-3 tysiecy, czy mozna liczyc na zarobki powyzej 5-6? Tak jak juz pisalem - zaawansowana Maya + cala reszta ') (AE, FCP, ZB itd.) Dzieki za pomoc. aha - studiuje w Australii, a wlasciwie wlasnie skonczylem i pracuje nad reel, wiec pewnie niedlugo cos tu wrzuce :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 a to sory ja jak zwykle nie w temacie tez chce zarabiac 5-6 k :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 31 Październik 2005 Share Napisano 31 Październik 2005 hmm jesli mnie pamiec nei myli to Traitor pracuje w srodowisku chyba najbardziej zblizonym do twoich zapytań napisz do niego PM i porozmawiajcie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi