Napisano 30 Październik 200519 l Jak mam zrobic taki efekt swiatla widoczny na zalaczonym obrazku :) chodzi mi o swiatlo padajace na sciane :) http://dzidok.w.interia.pl/light.jpg
Napisano 30 Październik 200519 l w opcjach swiatla w zakladce advanced effects jest zakladka projector map wrzucasz tam jakąkolwiek mapę gradientu już jest. Jak chcesz ja edytować to zwyczajnie otwórz edytor materiałów i przeciągnij mape ze slotu projection map na kulkę w edytorze zapyta cię czy zrobić istance czy copy wybierz instance i juz możesz ją edytować, proste-prawda?
Napisano 31 Październik 200519 l Autor no dobra wszystko ok a jak oni robia ze to sa takie fajne swiatla??:)bo mi takie ladne nie wychodzi ;/
Napisano 31 Październik 200519 l Autor dalej nic:( brakuje mi tych ustawien do web light tego pliku "1589835-nice" bo tak to mi sie nie generuje to swiatlo :(:( pobralem scene ktopra daja do tutka i nic :( ma ktos tutek zeby to byloopisane metoda lopatologi :)--krok po kroku :)??
Napisano 31 Październik 200519 l poszukaj w internecie programu IES Generator, bedziesz mogl sam robic te pliki 54534284 nice
Napisano 1 Listopad 200519 l Autor kome- a pelna nazwa jak brzmi tego "IES Generator" moze zuciz na serwer jakis i sie podzielisz:):)
Napisano 1 Listopad 200519 l pelna nazwa brzmi IES Generator ;] kompletnie nie mam pojecia czy ten program jest komercyjny , ale mozna go znalesc teraz juz praktycznie wszedzie ps. na http://www.erco.com są modele Lamp (nawet w formacie maxa wraz z ustawieniami , jedynie trzeba w maxie skonfigurowac scierzke do katalogu z iesami zeby sam mogl znalesc odpowiedni) wraz z plikami ies do kazdej z nich bardzo fajny system pamietam tez jak kiedys na rosyjskim forum byl wątek z linkami do firm takimi jak Erco ktore udostepnialy modele z iesami , ale po formatach , awariach linki nie przetrwaly
Napisano 2 Listopad 200519 l Autor MARCIN!!!!! JEstes Wielki :D:D:D Dzieki wielkie za ten link tam sa naprawde super rzeczy :) i bardzo pomocne jesli chodzi o oswietlenia :) JEszcze raz goraco ci dziekuje:):*:*:*