Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 917
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

w opcjach swiatla w zakladce advanced effects jest zakladka projector map wrzucasz tam jakąkolwiek mapę gradientu już jest. Jak chcesz ja edytować to zwyczajnie otwórz edytor materiałów i przeciągnij mape ze slotu projection map na kulkę w edytorze zapyta cię czy zrobić istance czy copy wybierz instance i juz możesz ją edytować, proste-prawda?

Napisano
  • Autor

no dobra wszystko ok a jak oni robia ze to sa takie fajne swiatla??:)bo mi takie ladne nie wychodzi ;/

Napisano
  • Autor

dalej nic:( brakuje mi tych ustawien do web light tego pliku "1589835-nice"

bo tak to mi sie nie generuje to swiatlo :(:(

pobralem scene ktopra daja do tutka i nic :(

ma ktos tutek zeby to byloopisane metoda lopatologi :)--krok po kroku :)??

Napisano

poszukaj w internecie programu IES Generator, bedziesz mogl sam robic te pliki 54534284 nice

Napisano
  • Autor

kome- a pelna nazwa jak brzmi tego "IES Generator"

moze zuciz na serwer jakis i sie podzielisz:):)

Napisano

pelna nazwa brzmi IES Generator ;]

kompletnie nie mam pojecia czy ten program jest komercyjny , ale mozna go znalesc teraz juz praktycznie wszedzie

ps.

na http://www.erco.com są modele Lamp (nawet w formacie maxa wraz z ustawieniami , jedynie trzeba w maxie skonfigurowac scierzke do katalogu z iesami zeby sam mogl znalesc odpowiedni) wraz z plikami ies do kazdej z nich bardzo fajny system

pamietam tez jak kiedys na rosyjskim forum byl wątek z linkami do firm takimi jak Erco ktore udostepnialy modele z iesami , ale po formatach , awariach linki nie przetrwaly

Napisano
  • Autor

MARCIN!!!!!

JEstes Wielki :D:D:D

Dzieki wielkie za ten link tam sa naprawde super rzeczy :) i bardzo pomocne jesli chodzi o oswietlenia :)

JEszcze raz goraco ci dziekuje:):*:*:*