Napisano 13 Lipiec 200321 l Hej Sa wakacje mamy duzo wolnego czasu (przynajmniej niektorzy :P) no i postanowilem napisac gierke ... caly engine graficzny bedzie w OpenGL i wszystkie klasy itd mam juz gotowe, tez juz skonczylem sound engine i file handling, ale - no wlanie ale - nie mam zadnych obiektow 3d. Probowalem sobie sam zrobic to i owo w 3ds max ale to nie takie proste dla kogos kto nie ma zupelnie wiedzy na ten temat, a czas na nauke 3ds wole przeznaczyc na programowanie, czyli zakonczylo sie to zupelnym fiaskiem ... I teraz - czy ktos ma moze ochote porobic troche obiektow do gierki ? Interesuja mnie futurystyczne i udziwnione samochody, bronie do tych samochodow tzn jakies miny, miniguny, itd, przydaly by sie jeszcze obiekty takie jak drewniane skrzynki czy drogowe pachołki ... hehe pewnie mnie zbesztacie - ale coz - przyszlosc projektu zalezy od was :P
Napisano 13 Lipiec 200321 l witam... ciekaw jestem ja mocno zaawansowany jest twój engine...a na czym go robisz?? Jakiś conkretny program?? Oświeć mnie jakoś bardziej :) pozdro...
Napisano 13 Lipiec 200321 l Autor Hej Jestem zwolenikiem Delphiego, a kozystam z darmowego komponentu GLScene i z portowanej z C++ wersji ODE (Open Dynamics Engine). Narazie zadnych screenow nie mam bo i tak by nic nie było widac :( Pozdro
Napisano 16 Lipiec 200321 l Autor Hej W zwiazku tym ze jednak grafika jest niezbedna a widze ze nikomu sie nie chce nic robic (to nawet jest chyba zrozumiale) postanowilem jednak sie nauczyc 3ds max i oto pierwsze rezultaty ... Mam problem jednak z nakladaniem textur. Znacie jakies turtoriale do UVW Mapingu i innych technik teksturowania ? Pozro ...
Napisano 17 Lipiec 200321 l Jak jusz kilka razy pisalem polecam chilli skinnera, masz tutka gdzies na tej stronce
Napisano 17 Lipiec 200321 l Autor WOW - ChilliSkiner to wlasnie to czego potrzebowalem :) Wielkie dzieki
Napisano 18 Lipiec 200321 l Autor Hej Nizej rezultat mojej pracy :) Biore sie za na stepne obiekty - wiecej juz tu chyba nie bede pisal ale jak ktos chce jednak podzielic sie jakimis obiektami to email me. Pozdro
Napisano 18 Lipiec 200321 l Autor Hej Nizej rezultat mojej pracy :) Biore sie za na stepne obiekty - wiecej juz tu chyba nie bede pisal ale jak ktos chce jednak podzielic sie jakimis obiektami to email me. Pozdro
Napisano 23 Lipiec 200321 l moglbym wykonac pare szkicow pojazdow a ktos by zrobil 3d na tej podstawie w koncu od czegos tzreba zaczac :P
Napisano 23 Lipiec 200321 l Autor Heh bardzo chetnie - ja nie mam koncepcji co do samochodów itd ... Pozdro