Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

OK

no to jak objecalem poprawki

wydaje mi sie ze lepiej :)

nie patrzcie na laczenie dachu z karoseria (ujecie od tylu) tam gdzie jest ten czarny (dziura wolan pszestrzen) trojkat bo tego jeszcze nie ruszalem nawet nie ma grubosci kar zrobionej :)

sorki ze tak ciemno ale uwielbiam takie rendery :D

a w nagrode za wytykanie bugow siateczka :D ;)

mam nadzieje z enie jest az tak tragicznie :)

• Odpowiedzi 166
  • Wyświetleń 22,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Za siatke w paru miejscach powinienes dostac w pape. ;) hehe

Mowie tu np. o masce, jej przodzie dokladnie. :)

Ale i tak jest dopsz.

EDIT:

I potnij te drzwi wertykalnie przy rowkach. :)

Napisano
  • Autor

RA-->moja wina moja wina moja bardzo wielka wina :D tylko nie bij za mocno ;P

noi kolejny update......

Napisano

o jej Nielot podłącz sie do KTV i ja będe renderował twoje samochody :) - MIÓD !!

Napisano
  • Autor

hehe hindus nie jestem godzien(za cienki jestem) dolaczac sie do szefow :)

dzieki

sorki za brak update choc zrobilem szybe boczna i poprawilem kilka byczkow, nie oplaca sie zamieszczac malych zmian jak zrobie cos wiecej odrazu wrzucam..... :)

Napisano
  • Autor

dobra wrzucam :) nie wiem co jeszcze robic chyba powolutku koncze.....jeszcze tylko poprawie bugi .......

aha nie patrzcie na boczna szybe ze na dole jest nie dociagnieta to przez przypadek a renderowac jeszcze raz mi sie nie chcialo :D

ps. viedotutek dam jak skoncze modelowac :)

Napisano

Ładnie choc nie jestem pewien czy coś koło szyby nies jest skopane na froncie - na tym ostatnim renderq tak to wygląda - tak czy tak naprawde fajna robota - ja męcze mojego ale ja to dopiero cienki jestem ;) czekam na próbne renderki z lekierem. pozdro.

Napisano

No niezle to wyglada. :)

A czym nakreciles tutka?

PS: Wyczysc skrzynke PM'ow, bo nic sie nie da wyslac. ;)

Napisano
  • Autor

hindus-->tam moze byc cos skopane lukne poznije ale m isie strasznie nie podoba slupek przedni :)

RA--> camtasia studio :) ok wyczyszcze skrzynke ;P

pozdro

Napisano

nielot007 to kiedy się możemy update'a spodziewać bo ja się juz niemogę doczekać :)

Napisano
  • Autor

nieldugo :) narazie nie mam jakos checi :)

postaram sie dzisiaj zrobic lusterko :)

ale i tak zosatlo malo do konca..

pozdro

Napisano
  • Autor

Witam!!

jak obiecalem zrobilem lusterko :)

mam pytanie --> czmu nie moge poruszac niektorymi vertexami jak je zaznaczam to nie moge ich ruszyc albo moge ale tylko np. osia x

help:)

pozdro

Napisano

Emm dziwne :|. Sprobuj przekonwertowac do editable mesh i pozniej do editable poly. Powinno pomoc :P.

BTW. Camtasia zrzucasz? Jakiego codec'a uzywasz do kodowania :)?

Napisano

a nie zmieniłeś czasem (w edit geometry) Constraints na Face - czasami tak sie dzieje po zmianie.

Napisano
  • Autor

podzialalo dzieki :)

tak camtasia a kodek to--> TechSmith Screen Capture Codec

hindus--> a wisz ze zmienialem i chyba zostalo face zamiast none :D

ale mlot ze mnie wiedzialem ze cos nacisnelem i zapomnialem zmienic :)

dzieki za help

Napisano

A ja mam takie pytanko z ciekawości bo napisałeś że zamieścisz jak skończysz model to czy dach + poprawki + szczegóły (lusterko) będą w jednej części ??

Napisano
  • Autor

tzw chodzi ci o to zeby bylo np. robienie dachu w jednej czesci robienie lusterka w innej itp??

bo ja robie tak np. nagrywam film ktory trwa 50min "obcinam" z tego 30min convertuje daje do rar i voila :) i nie wazne ze w jednym pliku bedzie np. czesc o dachu i kawalek tylu :)

ale jak powiedzilame to sa na probe pliki w przyszlosci dam wlasnie oddzielnie np. lusterko,tyl,przod itp :)

wsumie jeszcze 5h(okolo) nie wrzucielm tutaj wiec :D tyle ze napewno z godzinke jest nie potrzebnych i usune czyli z 4h jeszcze pozostalo do wrzucenia tutaj + to czego nie zrobilem jeszcze

moze wrzuce jakis filmik dzisiaj

pozdro

Napisano
  • Autor

ja ci powiem szczerze ze nawet nie wiem co na tej czesci ktora wlasnie wgrywam na rapidshare jest (ah ta skleroza) wiem tylko ze cos z hondy i kolejna czesc bo pisze back_4 (back_3 dam tez za chwle bo bedzie malo zajmowala)

hehe

Napisano

wielkie dzięki i czekamy na kolejne częsci :)

a tak wogóle to dzięki za opinie :)

Napisano

a mam zapytanie czy tutek bedzie tez obejmowal ustawienie rendera czy poprzestaniesz na modelingu:)

Napisano

Nielot podeślij na koniec model Hindusowi niech zrobi tutek na temat renderu/oswietlenia ;)

Napisano
  • Autor

Witam

sorki ze dwa posty pod rzad :)....

mam do was prosbe nie ma ktos felgi od s2000 ale z przodu?? bo mam ochote wymodelowac kolo tez :)

szukalem ale nic nie znalazlem...

pozdro

Napisano

nielot - niestety nic nie znalazłem

Georgas ładnie ale nie naśladuj majestica :)

Napisano

nielot w camtasii ustaw troche większą prędkość filmu (PPM na tą taśme u dołu i clip speed) filmy wtedy mniej zajmą a nic nie stracą

Napisano

Jak nie znajdziesz felg z hondy to możesz zrobić inne i dać do VT my się nie obrazimy :D

Napisano
  • Autor

moglibyscie dawac odrazu rzut z przodu bedzie sie szybciej modelowalo i dokladniej :D

aha wiecie co wyczilem, teraz bedzie ze jak klikne lpm to sie czerwona kolka pojawia a jak ppm to niebieskie super :D

aha nie mam takiej opcji jak clip speed przewertowalem wszystko i nic :( nie wiem gdzie zwiekszyc predkosc

Napisano

pewnie ktoś z takim samym ipekiem sciaga/sciaga i musisz czekac :]

Napisano

nielot w camtasia studio NIE camtasia recorder

ja mam ver. 3 jeśli masz inną to może być problem

edit:

jeszcze jeden tip na przyszłość :

ustaw niższą rozdzielczość monitora podczas nagrywania (będzie się więcej klatek na sekunde nagrywało) a nie zmieniaj później bo to fatalnie wygląda

Napisano

ja już po 4 części tyłu, czy w weekend możemy się spodziwać kolejnych części :)??

Napisano

taśma=timeline (zapomniałem słowa:)

clip speed ustaw na ok 150% powinno być ok

Napisano

nielot masz inną ver ja mam wszystko zielone ;] a nie niebieskie

ale zobacz w camtasia producer

Napisano
  • Autor

Witam!!

sorki ze nie dalem zadnego filmu w weekend ale mam problemy z kompresja nie wiem jakiego uzywalem codeka wq poprzednich :( i kurde mam problem bo jak kompresuje to mi zapisuje w b. duzych plikach (np. powinno byc 50mb a jest 400mb)