Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Problem jest następujący, otóż chce zrobić żeby ogień przylegał do np. ściany ale niewiem jak to zrobić, problem moze wydac sie banalny ale prosze o pomoc :)

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Może wystarczy apparatus ognia ustawić przy ścianie?

BTW: Witam serdecznie na forum, Wojciszek. :)

Proponuję Ci na wszelki wypadek zapoznać się z regulaminem, o ile nie zdążyłeś jeszcze tego zrobić. To ułatwi życie na forum Tobie i innym. :)

Napisano
  • Autor

no raczej nie wystarczy bo mam w tej scenie takie nawet "skomplikowane" pomieszczenie i chce jakos puscic ten ogien po wszystkich scianach, tzn wiem jak zrobic ogien w afterburnie ale potrzebuje efektu tak jak wyzej :),

btw czy zna ktos jakies ciekawe tutoriale do afterburna zeby zrobic naprawde realistyczny ogien? :)

Napisano
  • Autor

oo fajny ten phoenix :), tylko teraz pojawia sie pytanie, czy musze koniecznie robic na kazdej scianie spray lub superspray czy mozna zrobic zeby sciana emitowala, "sama z siebie"?

Napisano

Ja mam gdzies doskonały videotutorial Allana Mac Caya do robienia ognia cząsteczkami, tylko trzeba znać angielski australijski i być juz nieco zaawansowanym, w kazdym razie bardziej zaawansowanym niz ja. W kazdym razie wazną cechą przedstawionej tam metody jest to, ze raz zrobionym ogniem mozna podpalac kazdy obiekt w scenie, wystarczy go obiektowi przypisać.

Napisano

Poszukaj na stronie Allana mac Caya, z tamtąd mozna zciągnąc, tylko musisz codec równiez zciągnąć. Tylko nie pamiętam adresu jego strony. Kris R powinien znać...

Napisano

Czy chodzi o taki efekt jaki był w reklamie Piwa Okocim (Palone)...Może tworząc ogień ustawić cząsteczki pod ścianą...i na ścianie zastosować Deflector (space warps/Deflector)Połączyc go z cząsteczkami by oba elementy odzdziaływały ze sobą...i chyba powinno grać (ale nie wiem czy to dobra rada...?!)