wojciszek Napisano 12 Listopad 2005 Napisano 12 Listopad 2005 Problem jest następujący, otóż chce zrobić żeby ogień przylegał do np. ściany ale niewiem jak to zrobić, problem moze wydac sie banalny ale prosze o pomoc :)
Shogun 3D Napisano 12 Listopad 2005 Napisano 12 Listopad 2005 Może wystarczy apparatus ognia ustawić przy ścianie? BTW: Witam serdecznie na forum, Wojciszek. :) Proponuję Ci na wszelki wypadek zapoznać się z regulaminem, o ile nie zdążyłeś jeszcze tego zrobić. To ułatwi życie na forum Tobie i innym. :)
wojciszek Napisano 12 Listopad 2005 Autor Napisano 12 Listopad 2005 no raczej nie wystarczy bo mam w tej scenie takie nawet "skomplikowane" pomieszczenie i chce jakos puscic ten ogien po wszystkich scianach, tzn wiem jak zrobic ogien w afterburnie ale potrzebuje efektu tak jak wyzej :), btw czy zna ktos jakies ciekawe tutoriale do afterburna zeby zrobic naprawde realistyczny ogien? :)
wojciszek Napisano 12 Listopad 2005 Autor Napisano 12 Listopad 2005 nie, chodzi o to zeby sciany sie paliły :)
Bacry Napisano 13 Listopad 2005 Napisano 13 Listopad 2005 a jak robisz ogień? cząsteczkami? Jeżeli tak to zrób na podstawie ścian zrób dodatkowy obiekt, który będzie emiterem cząsteczek. A super efekty ognia możesz uzyskać za pomocą aury lub phoenix. szczegóły na http://www.chaosgroup.com/software/
wojciszek Napisano 13 Listopad 2005 Autor Napisano 13 Listopad 2005 oo fajny ten phoenix :), tylko teraz pojawia sie pytanie, czy musze koniecznie robic na kazdej scianie spray lub superspray czy mozna zrobic zeby sciana emitowala, "sama z siebie"?
Shogun 3D Napisano 13 Listopad 2005 Napisano 13 Listopad 2005 Ja mam gdzies doskonały videotutorial Allana Mac Caya do robienia ognia cząsteczkami, tylko trzeba znać angielski australijski i być juz nieco zaawansowanym, w kazdym razie bardziej zaawansowanym niz ja. W kazdym razie wazną cechą przedstawionej tam metody jest to, ze raz zrobionym ogniem mozna podpalac kazdy obiekt w scenie, wystarczy go obiektowi przypisać.
wojciszek Napisano 15 Listopad 2005 Autor Napisano 15 Listopad 2005 hmm a moglbys to gdzies wystawic albo dac jakies namiary?
Shogun 3D Napisano 15 Listopad 2005 Napisano 15 Listopad 2005 Poszukaj na stronie Allana mac Caya, z tamtąd mozna zciągnąc, tylko musisz codec równiez zciągnąć. Tylko nie pamiętam adresu jego strony. Kris R powinien znać...
CzAk1 Napisano 15 Listopad 2005 Napisano 15 Listopad 2005 Czy chodzi o taki efekt jaki był w reklamie Piwa Okocim (Palone)...Może tworząc ogień ustawić cząsteczki pod ścianą...i na ścianie zastosować Deflector (space warps/Deflector)Połączyc go z cząsteczkami by oba elementy odzdziaływały ze sobą...i chyba powinno grać (ale nie wiem czy to dobra rada...?!)
Rekomendowane odpowiedzi