Napisano 14 Listopad 200519 l siema przedstawiam taki o to concept kasku...w sumie to taki projekt na szybko okolo 3,5h...glownym zalozeniem byla proba kreatywnego myslenia co oczywiscie nie wyszlo:(...ale staram sie dalej tego uczyc i latwo sie nie poddam...a jesli chodzi o autko to mega speedzik na jednym z nudnych wykladow...szukalem czegos czego jeszcze niegdy nie widzialem i wyszlo takie cus:) ps...moze kiedys zaczne myslec kreatywnie..trzymajcie kciuki:)
Napisano 14 Listopad 200519 l no fajne fajne...a czym ty sie właściwie zajmujesz...to jakieś studia związane z twoimi pracami?:>
Napisano 14 Listopad 200519 l Autor ja z braku szkoly zwiazanej z designem transportu w polsce...obecnie zaczelem edukacje zwiazana oczywiscie z projektowaniem ale form przemyslowych...czyli mowiac po polsku wzornictwo przemyslowe...tak czy siak mam nadzieje ze za 5 lat jak skoncze tu szkole uda mi sie dostac gdzies zagranica do porzadnej szkoly zwiazanej z designem transportu..dlatego miedzy innymi tak katuje te auta :)...wkoncu jedyna milosc poki co w zyciu:D ps...prace dla wlasnej przyjemnosci nie zwiazane ze szkola:)
Napisano 15 Listopad 200519 l W sumie sam sie zastanawiałem nad formami przemysłowymi...ale wole architekture:)
Napisano 15 Listopad 200519 l no fajnie fajniej...samochód to po paru jeszcze udziwnieniach i nadawał by się na batmobil;)
Napisano 15 Listopad 200519 l Heh, prawde mowiac to troche malo na 3.5 godziny :P Ale efekt fajny. Troche za malo widac forme - po czesci z powodu nudnego ujecia, po czesci z powodu braku rozpoznawalnych materialow. Generalnie swiatlo jeszcze niedopracowane zbyt rozmyte. Jakbys zasugerowal co to za material to mogloby sie okazac ze gdzies pojawi sie odblask gdzies glebszy cien dorob i forma sama wyjdzie. Pomine milczeniem niedoinwestowanie dolnej czesci twarzy nosiciela ;) - daj mu chociaz kawalek wiecej zuchwy :) bo wyglada nie proporcjonalnie. Samochodzik za to bardzo miodny - fajne ujecie i dobrze skonstruowany pojazd. Cienie jeszcze niedopracowane ale to tylko szkic. Fajnie wygldalby w kolorze na czysto albo robiony w wektorach. Pozdrawiam.
Napisano 15 Listopad 200519 l Autor no kask wyszedl troche nie ciekawy jak niekotrzy zauwazyli:p...ale sie nie poddaje choc malo mam strasznie na to czasu...ale zrobilem kilka innych szybkich szkicow...choc nadal mi sie nie podobaja:/...no ale to juz inna bajka:p... thirdeye-no nie duzo nie duzo ale ja nie jestem tigerem:D...zeby w 12 godzin zrobic caly chinski ogrod...a tak na powaznie juz porzucilem ten kask i mam go dosyc...podzialal mi juz troche na nerwach...a jesli chodzi o autko...to mzoe bedzi ekontynuacja tego szkicu bo mi sie odziwo dosc podoba...i moze go bede rozrysowywal z malymi poprawkami:) poki co kilka nowych pomyslow...nic ciekawego ale pomalu do przodu:) ...staram sie szukac jakis pomyslow ktorych bym nigdzie nie widzial...bo po co tworzyc to co wszyscy nosza na glowach? ps.2 szkic przeznacozny dla zawodowych kolazy:p...bo nie pisze:)
Napisano 15 Listopad 200519 l fajny ten Nissan, spróbuj zrobić go w painterze ciekawe co wyjdzie - a pewnie wyjdzie cudo - pozdro
Napisano 15 Listopad 200519 l no kask wyszedl troche nie ciekawy jak niekotrzy zauwazyli:p...ale sie nie poddaje choc malo mam strasznie na to czasu...ale zrobilem kilka innych szybkich szkicow...choc nadal mi sie nie podobaja:/...no ale to juz inna bajka:p... thirdeye-no nie duzo nie duzo ale ja nie jestem tigerem:D...zeby w 12 godzin zrobic caly chinski ogrod...a tak na powaznie juz porzucilem ten kask i mam go dosyc...podzialal mi juz troche na nerwach...a jesli chodzi o autko...to mzoe bedzi ekontynuacja tego szkicu bo mi sie odziwo dosc podoba...i moze go bede rozrysowywal z malymi poprawkami:) poki co kilka nowych pomyslow...nic ciekawego ale pomalu do przodu:) ...staram sie szukac jakis pomyslow ktorych bym nigdzie nie widzial...bo po co tworzyc to co wszyscy nosza na glowach? ps.2 szkic przeznacozny dla zawodowych kolazy:p...bo nie pisze:) co do kasków to fajnie przedstawiasz myśl na papierze - ciekawe rozwiązanie z tym światelkiem ;-)
Napisano 16 Listopad 200519 l Super samochodzik, ten kask number one ci nie wyszedł al enastępne są dużo lepsze . Masz głowę pełną pomysłów a to się napewno przyda w twojej przyszłej pracy.
Napisano 17 Listopad 200519 l Dino potwierdzam, światełko to dobry pomysł, z czymś takim się jeszcz nie spotkałem, najbardziej leży mi siępodoba kask na rower. wszystkie kszywe bardzo ładnie sięw nim ukłądają:D chociaż użytkownika takiego kasku mogą po dłuższej jeździe trochę boleć uszy:p, twarz be4z komentarza, dopracujesz kilka kasków i pisaczki sątwoje:p pozdrawiam ps: "design rules", świetny tekst!!:D:D:D