Napisano 16 Listopad 200519 l Witam ! Znacie jakieś szkoly bądź, w ktorych miastach takowe kursy sa prowadzone na warmi i mazurach ? w Olsztynie znajazł bym kogos kto to prowadzi ? pozdr !
Napisano 16 Listopad 200519 l podzwoń po uczelniach i zapytaj , najlepiej do tych do ktorych chcial bys sie dostac
Napisano 16 Listopad 200519 l imo kazda uczelnia prowadzi kursy przygotowawcze (a przynajmniej powinna) wiec tylko kwestia wykonania do nich telefonu i dowiedzenia sie o szczegoly, ale.... imho te kursy sa do bani. Jak ja zdawalem to wybralem sie na taki kurs i chyba go sobie nawet odpuscilem bo poza dwoma pierwszymi spotkaniami to nie pamietam kursu :D jeszcze zalezy z czego chcesz sie przygotowac, bo jesli chodzi tylko o rysunek odreczny to proponuje prywatne zajecia.. ja chodzilem do goscia ktory wyklada na mojej uczelni - gosc przygotowuje chyba polowe zdajacych na wrocławski wydzial :) pozdr. i powodzenia :)
Napisano 16 Listopad 200519 l Virk generalizujesz...mysle że nie wszędzie musi tak być, u mnie w Lublinie kursy równiez prowadzi Politechnika...na razie były dwie lekcje więc o ich poziomie ze swojego rocznika nic nie powiem. Ale słyszałem opinie z poprzedniego roku, wszystkie były jak najbardziej przychylne. Wiekszość podostawala sie na arch. w róznych miejscach w Polsce. Ale...jak wszystkim wiadomo wszystko i tak zależy od tego ile przepracuje sie w domu :D (BTW: mi sie nie chce w domu rysowac :P)
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor a ja lubie sobie czasem poszkicowac ... hehe mam tam pare zrobionych :D ->> www.dembek.webd.pl (szkice) :) jeszcze w necie o tym poszukam bo tak sobie mysle ze dobzre by bylo zaczac taki kursik za rok czyli w 2 kl liceum :D a kurs najlepiej i z rysunku i z histori architektury czy co tam trzeba umiec na egzamin .. pozdr thx za odpowiedzi
Napisano 17 Listopad 200519 l MaGuu --> racja, troszke uogolnilem... mialem raczej na mysli, ze na takowym kursie to bedzie sporo gadania, duzo ludzi, szybka "tasmowa" robota z przyszlymi studentami itp.. u nas na egzaminach liczyl sie tylko rysunek (3 rys. w dwa dni) wiec poza ciaglym "trenowaniem reki" nie potrzebne byly zadne dodatkowe kursy, a w takim przypadku najlepiej imho wlasnie wziac kurs prywatny samego rysunku... Szpaner --> w Twoim wieku to ja sie zastanawialem nad sensem chodzenia do szkoly a Ty juz o studiowaniu myslisz... ale spoko, odbijesz sobie na studiach :D pozdr.
Napisano 17 Listopad 200519 l Wbiaj do wrocławia, ja planuje dawac korepetycje :) aha i zastanow sie dobrze czy chcesz isc na architekture, bo jezeli ci to nie bedzie pasowalo, i nie bedziesz na maxa wkrecony w rysowanie tych kresek, ale tak NAPRAWDE z pasja to tylko zamrnujesz sobie 5 lat (bo przejsc te studia to nie problem). Aha i nie wyobrazaj sobie ze architektura to tylko rysowanie, jak tak myslisz to cie ukroca na 1 i 2 roku, ...mechanika, budownictwo, matematyka i pelno innych pierdol, powolutku architetonicznie zaczyna sie robic dopiero od 2 roku, a na 3 tak naprawde sie dopiero zaczyna to o co chodzi w tych studiach, tak ze trzeba cwiczyc sobe rysunek indywidualnie, zeby sie nie conac, pozdr
Napisano 4 Grudzień 200519 l Pozatym studja nie pozwalają na samodzielną pracę archiektoniczną. Potem trzeba zdać jeszcze egzamin o uprawnienia architektoniczne, a żeby móc do niego przystąpić potrzeba 3 lata praktyk itd. Więc samo ukończenie studjów to nie koniec "wysiłku"... sam mam dylemat - wątpie czy dostane się na asp (może teczka jeszcze by mia jakoś przeszła, ale najpierw trzeba byłoby ją zebrać... ale potem egzaminy...:/)... więc do tej pory rozpatrywałem głównie architekturę... ale naprawdę mam coraz większe wątpliwości co do tego. Z jednej strony po co miałbym poświęcić 5 lat na coś z czego wiekszości nie będę wykorzystywał przy pracy... z drugiej - co innego mógłbym studjować? :/. A tak z kursów to zwykle mankamente mtych "uczelnianych" jest cena... no niestety ale nie wszyscy mogą sobie na nie pozwolić... Z tego co wiem w wawie np. chyba Labirynt takie kursy prowadzi - znajoma w nich brała udział no i się na architekturę dostała (choć w moich oczach to ten jej poziom rysunku jest dosyć średni). Na tym kursie miała oprócz zajęć z rysunku różne modelarskie rzeczy (robienie makiet itd.) czy coś w tym rodzaju...