Hectic Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 Normalnie mam strasznie lamerski ale zarazem wielki problem. Zawsze gdy rysuje dwiel linie mam problem gdyż nie moge połączyć vertexów więc nic z modelowania :(. Może mi ktoś powiedzieć o c w tym chodzi i jak to zrobić. z góry thx ps. mam max 7
piotrek Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 Vertexy łączy się za pomocą fukcji Weld. Najlepiej daruj sobie modelowanie ze splinów - są lepsze i przyjemniejsze metody np. polymodeling. pozdr
Bacry Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 splajny czasami są bardzo przydatne, formy geometryczne bardzo łatwo jest nimi tworzyć.
ChaoSMakeR Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 tez jestem tego zdania co Bacry. Nie mozna sie ograniczac do jednej metody.
Hectic Napisano 16 Listopad 2005 Autor Napisano 16 Listopad 2005 Ale nie mam pojęcia dlaczego mi sie nei łaczy. Zaznaczam dwa i daje weld ustawione na 99999 i nic :(. A mi sie wydaje ze do wymodelowania Hondy Civic to będzie najlepsza metoda ;]
hkropinski Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 to zaznacz opcję target weld, kliknij na jeden z vertexów, a potem na drugi, wtedy pięknie ci połączy, pozdr
piotrek Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 W dziale FAQ jest coś o splinach. Może będzie przydatne w tym wypadku.
Hectic Napisano 16 Listopad 2005 Autor Napisano 16 Listopad 2005 u mnie w opcji target vertex trzeba wpisywać jakieś piksele ! co to za shit :/
Rekomendowane odpowiedzi