Lis Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 Witam! Robię taką sobie prostą karteczkę świąteczną i proszę Was o pomoc. -Proszę o przepis na fajny materiał dla bombek, świecznika i świecy. -Proszę o adres gdzie są jakieś fajne mapy otoczenia (interesuje mnie domek w górach) i wszystkie inne uwagi. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 fajnie tylko troche pusto sie wydaje jak by czegos brakowalo i material taki malo bombkowy za duzy fallof chyba :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucia Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 ladnie tylko zrob cos z tlem!!!!!!aleogolnie cool!!!święta idą!!!!!!!hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 nie wiem co to za renderer, ale jesli Mental to: świeczka: SubSurfaceScattering (SSS) świecznik: materiał metal(lume), reflection 1 (musisz tylko dobrać sobie kolor) bombki: tak samo jak świecznik. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 nie wiem co to za renderer, ale jesli Mental to: świeczka: SubSurfaceScattering (SSS) świecznik: materiał metal(lume), reflection 1 (musisz tylko dobrać sobie kolor) bombki: tak samo jak świecznik. Pozdrawiam Render jest standardowy. Czyli Scanline (chyba). :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 czym zrobiłeś zieloną podstawkę (do głowy mi nie przychodzi jak to nazwać :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 no to zmien renderer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 No niestety rendera zmienić nie mogę :-( bo cała akcja musi być „legalna” udokumentowana itd. Bo niby robie to w szkole :-( A tak w ogóle to skąd wsiąść inne rendery (Vray, Mental)????? Zielona podstawka to łańcuch choinkowy (może wrzucę tam napisik). Zrobiłem ścieżkę i rozmieściłem na całej jej długości kłosy trawy. Identycznie jak w toturialu http://www.max3d.pl/tut.php?id=209 Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 w nowszych wersjach maxa na scanlinie jest cos takiego jak translucent shader, bardzo ladny, myślę że nadawałby się na świeczkę. (odpowiednik sss) w owych nowszych wersjach jest również mentalray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 od maxa 6 mental jest standardowym rendererem jak scaline :) wiec bedzie legalnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 w nowszych wersjach maxa na scanlinie jest cos takiego jak translucent shader, bardzo ladny, myślę że nadawałby się na świeczkę. (odpowiednik sss) w owych nowszych wersjach jest również mentalray. Super! Tylko jeszcze proszę o podpowiedz. Krok po kroku jak tego użyć, bo z materiałów i renderów to ja jestem zupełnie zielony:-) Tak więc jak małemu dziecku proszę :-) Mój 3d jest szóstym z rodziny, Maxów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 Lis - wiadomosci prywatne sie odbiera , masz jedną w skrzynce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 Już mnie szał bierze!!! Szukam i szukam i niemoge znaleźć prostego wytłumaczenia co to jest ten Subsurface Scattering? I jak go dodać do materiału! Pomocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 http://www.jeffpatton.net/Max7/index.html szczególnie: MR-Milk.jpg Phy-SSS-test.jpg pobierz obydwie scenki i dokładnie przeanalizuj ich działanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 ta druga wersja wyglada jak nie na boze narodzenie, tylko swieto zmarlych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi