Napisano 20 Listopad 200519 l Witam. Mam problem z rzutami samochodu, wczoraj wszysto było dobrze a dzisiaj są białe po zrenderowaniu wszystko ok materiały też są nałożone pomocy bo nie chce mi sie maxa na nowo instalować.
Napisano 20 Listopad 200519 l Może referki przeniosłeś do innego katalogu, albo je skasowałeś z kompa :P
Napisano 20 Listopad 200519 l Autor nie bo w material edytorze są jak zrenderuje to też są tylko w oknach maxa nie widać.
Napisano 20 Listopad 200519 l widze, ze prawie nic nie zrobiles. Nie uwazasz, ze prosciej byloby zrobic to od poczatku ?
Napisano 20 Listopad 200519 l jesli masz jakies swiatła w scenie(lub na blueprintach duzy material illumination) to zwyczajnie scenka może byc przepalona. btw - w jakim języku masz maxa ;] ?
Napisano 20 Listopad 200519 l Autor Deus- mam już scenke ale ją ukryłem chodzi o to że jak robie nowy plane i nałoże teksturke to jest to samo. Mentaler- zmniejszyłe illumination do zera, a świateł nie dawałem żadnych więc raczej nie jest przepalona. A maxa po francusku mam.
Napisano 20 Listopad 200519 l byc moze gdzies jest błąd w ustawieniach viewportu albo sterownika odpowiedzialnego za wyświetlanie. customizes -> preferences -> viewports
Napisano 20 Listopad 200519 l Wybaczcie off-topic, ale max po francusku.... niezła jazda :D Ciekawe, jak wyglądałaby np. wersja węgierska (np. produkty nortona po węgiersku to jest kosmos) :D
Napisano 20 Listopad 200519 l Autor Hkropinski- tylko co tam pozmieniać bo nieznam się na tym Dareg- niestety niepomogło
Napisano 21 Listopad 200519 l a może poprostu nie masz wciśniętej ikonki w edytorze materiałów odpowiedzialnej za wyświetlanie danego materiału na obiektach w scenie ( taki niebieski kwadracik )...sprawdź
Napisano 21 Listopad 200519 l Autor Nie no miałem to na pewno zaznaczone bo sprawdzałem, ale już można zamknąc temat, zainstalowałem maxa na nowo i działa, ale do teraz niewiem o co mu chodziło.
Napisano 21 Listopad 200519 l dawcio_unikat - możliwe, że coś się pochrzaniło poprostu z wyświetlaniem, można było jeszcze spróbowac ze zmianą sterownika wyświetlania...poza tym to jest 3ds max czyli po przestawieniu liter w nazwie wychodzi MSWindows tylko taki troszke stabilniejszy ;)... Shogun 3D - no nie? To wydawało się takie oczywiste...też mi się podoba bo uwielbiam smoki...:]
Napisano 21 Listopad 200519 l Tam musisz dać o ile pamiętam All viewports. Wtedy powinny ci się pojawić. A jak nie to już nie wiem...