Dawcio_m Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Witam. Mam problem z rzutami samochodu, wczoraj wszysto było dobrze a dzisiaj są białe po zrenderowaniu wszystko ok materiały też są nałożone pomocy bo nie chce mi sie maxa na nowo instalować.
Woznkt Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Może referki przeniosłeś do innego katalogu, albo je skasowałeś z kompa :P
Dawcio_m Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 nie bo w material edytorze są jak zrenderuje to też są tylko w oknach maxa nie widać.
Drakula Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 widze, ze prawie nic nie zrobiles. Nie uwazasz, ze prosciej byloby zrobic to od poczatku ?
mentaller Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 jesli masz jakies swiatła w scenie(lub na blueprintach duzy material illumination) to zwyczajnie scenka może byc przepalona. btw - w jakim języku masz maxa ;] ?
Dawcio_m Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 Deus- mam już scenke ale ją ukryłem chodzi o to że jak robie nowy plane i nałoże teksturke to jest to samo. Mentaler- zmniejszyłe illumination do zera, a świateł nie dawałem żadnych więc raczej nie jest przepalona. A maxa po francusku mam.
hkropinski Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 byc moze gdzies jest błąd w ustawieniach viewportu albo sterownika odpowiedzialnego za wyświetlanie. customizes -> preferences -> viewports
aspenboy Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Wybaczcie off-topic, ale max po francusku.... niezła jazda :D Ciekawe, jak wyglądałaby np. wersja węgierska (np. produkty nortona po węgiersku to jest kosmos) :D
Dawcio_m Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 Hkropinski- tylko co tam pozmieniać bo nieznam się na tym Dareg- niestety niepomogło
Dawcio_m Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 TTaaddeekk- nie no znowu nic. Już niewiem co tym zrobić
La R Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 a może poprostu nie masz wciśniętej ikonki w edytorze materiałów odpowiedzialnej za wyświetlanie danego materiału na obiektach w scenie ( taki niebieski kwadracik )...sprawdź
Shogun 3D Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 La Radoslawe - z ust mi to wyjąłeś. BTW: fajny masz avatar. :)
Dawcio_m Napisano 21 Listopad 2005 Autor Napisano 21 Listopad 2005 Nie no miałem to na pewno zaznaczone bo sprawdzałem, ale już można zamknąc temat, zainstalowałem maxa na nowo i działa, ale do teraz niewiem o co mu chodziło.
La R Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 dawcio_unikat - możliwe, że coś się pochrzaniło poprostu z wyświetlaniem, można było jeszcze spróbowac ze zmianą sterownika wyświetlania...poza tym to jest 3ds max czyli po przestawieniu liter w nazwie wychodzi MSWindows tylko taki troszke stabilniejszy ;)... Shogun 3D - no nie? To wydawało się takie oczywiste...też mi się podoba bo uwielbiam smoki...:]
Gedeon Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 Tam musisz dać o ile pamiętam All viewports. Wtedy powinny ci się pojawić. A jak nie to już nie wiem...
Rekomendowane odpowiedzi