Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z rzutami samochodu, wczoraj wszysto było dobrze a dzisiaj są białe po zrenderowaniu wszystko ok materiały też są nałożone

pomocy bo nie chce mi sie maxa na nowo instalować.

uytgu1vx.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Może referki przeniosłeś do innego katalogu, albo je skasowałeś z kompa :P

Napisano
  • Autor

nie bo w material edytorze są jak zrenderuje to też są tylko w oknach maxa nie widać.

Napisano

widze, ze prawie nic nie zrobiles. Nie uwazasz, ze prosciej byloby zrobic to od poczatku ?

Napisano

jesli masz jakies swiatła w scenie(lub na blueprintach duzy material illumination) to zwyczajnie scenka może byc przepalona.

btw - w jakim języku masz maxa ;] ?

Napisano
  • Autor

Deus- mam już scenke ale ją ukryłem chodzi o to że jak robie nowy plane i nałoże teksturke to jest to samo.

Mentaler- zmniejszyłe illumination do zera, a świateł nie dawałem żadnych więc raczej nie jest przepalona.

A maxa po francusku mam.

Napisano

byc moze gdzies jest błąd w ustawieniach viewportu albo sterownika odpowiedzialnego za wyświetlanie.

customizes -> preferences -> viewports

Napisano

Wybaczcie off-topic, ale max po francusku.... niezła jazda :D Ciekawe, jak wyglądałaby np. wersja węgierska (np. produkty nortona po węgiersku to jest kosmos) :D

Napisano
  • Autor

Hkropinski- tylko co tam pozmieniać bo nieznam się na tym

Dareg- niestety niepomogło

Napisano

a może poprostu nie masz wciśniętej ikonki w edytorze materiałów odpowiedzialnej za wyświetlanie danego materiału na obiektach w scenie ( taki niebieski kwadracik )...sprawdź

Napisano
  • Autor

Nie no miałem to na pewno zaznaczone bo sprawdzałem, ale już można zamknąc temat, zainstalowałem maxa na nowo i działa, ale do teraz niewiem o co mu chodziło.

Napisano

dawcio_unikat - możliwe, że coś się pochrzaniło poprostu z wyświetlaniem, można było jeszcze spróbowac ze zmianą sterownika wyświetlania...poza tym to jest 3ds max czyli po przestawieniu liter w nazwie wychodzi MSWindows tylko taki troszke stabilniejszy ;)...

Shogun 3D - no nie? To wydawało się takie oczywiste...też mi się podoba bo uwielbiam smoki...:]

Napisano

Tam musisz dać o ile pamiętam All viewports. Wtedy powinny ci się pojawić. A jak nie to już nie wiem...