Napisano 20 Listopad 200519 l Czesc W trakcie nauki maxa (i po przerobieniu wielu tutoriali) nasunelo mi sie takie pytanie: kiedy konwertujecie obiekty do editable mesh a kiedy do editable poly. 聽 Funkcje sa podobne wiec chcialbym poznac wasze zdanie jako ludzi bardziej doswiadczonych. 聽 dziekuje i pozdrawiam Grzechu
Napisano 20 Listopad 200519 l mesh ma mniej funkcji. by艂o gdzie艣 o tym niedawno na forum. Konwertuj wszystko do poly
Napisano 20 Listopad 200519 l poly to chyba mlodszy brat mesha i ma wiecej opcji tak jak mowi xeav zawsze lepiej w poly 聽 chociaz ostatnio byla ciekawa akcja z kopiowanie edgesow w poly i meshu :P
Napisano 20 Listopad 200519 l tak, koledzy wy偶ej maj膮 racj臋. Poly jest bardziej rozwini臋te i lepiej wyposa偶one ni偶 mesh, ale kiedy sko艅czysz modelowanie czasami warto przekonwertowac na mesh, poniewa偶 kiedy obiekty s膮 zmeshowane ca艂y viewport obs艂uguje si臋 szybciej. pozdr
Napisano 21 Listopad 200519 l z tego co wiem... edit mesh pracuje domyslnie na trojkatach (jak caly max oczywiscie) z ta roznica ze jak recznie potniesz edit meshowy szescian to otrzymasz dodatkowe wierzcholki na przekatnej scianki. co jest cholernie niewygodne w dalszej pracy. takze jak napisali koledzy... modelling tylko i wylacznie w poly. a po skonczonym obiekcie zamieniasz msmootha na edit mesh. w oknie smiga znacznie znacznie szybciej.
Napisano 25 Listopad 200519 l witam mam takie pytanie do koleg贸w maxowicz贸w czy jest mo偶liwo艣膰 cofn膮膰 efekt msmooth w edit poly??
Napisano 25 Listopad 200519 l Je偶eli Ci chodzi o ten msmooth z opcji editable poly (dodawany np. tylko do wybranych polygon贸w), to pozostaje tylko Ctrl + Z (Undo), albo r臋czna odbudowa siatki...
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto