kondrad Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 mam pytanie wooogle od czego zacząc chciał bym zanimowac narazie tylko biped tzn np zeby tańćzył mam program motion builder ale zupełnie nie mam pojecia o co sie tam rozchodzi , przegląałem helpa i znalazłem pare tutków ale po angielsku wiec to jeszcze bardzej utrudnia mi zrozumienie help ..!!
piotrek Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Po polsku tutków do Motion Buildera raczej nie znajdzesz, więc jeśli chcesz się nauczyć obsługi tego programu to ucz się angielskiego :). Jeśli masz maxa, to tam masz bipeda, którego możesz animować. Videotutoriale były kiedyś tutaj i pewnie będą wkrótce: http://exodus-art.com/ Na max3d możesz też poszukać - może coś będzie. I nie myśl, że jeżeli będziesz używał jakiegoś hi-endowego softu, to zrobi on sam wszystko za ciebie. pozdr
kondrad Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 ehh no wiem ze soft za mnie nic nie zrobi .... tylko nawet nie wiem od czego zacząć ale chyba najlepiej od początku :) pozdro@@!!
piotrek Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Jeśli nigdy jeszcze nie animowałeś, to narazie nie bierz się za character animation, ale popróbuj animować jakieś boxy, alby nauczyć się tzw. keyframing'u (możesz poczytać o tym np. w maxowym helpie - nota bene po angielsku), a dopiero później zabierz się za rigowanie i animowanie szkieletu.
tronhh Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 jak ci to pomoze to mam maxowego helpa auf deutsch. pozdrawiam
asblaze Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Animacja to proces nadawania bryłkom życia. I nie polega to na ruszaniu rękoma i nogami postaci. Wiec jak dobrze zanimujesz sferę, to możesz być z siebie dumny ;)
Rekomendowane odpowiedzi