Gość User190 Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 Cze Wiem, ze to ja powinienem odpowiadac na tego typu pytania, ale teraz jush nie mam sily.... Mam maxa 5.1, brazila 1.0.3, Athlona 2000+. 512 MB RAMu, SWAPa ustawionego na 4GB [na dwooch dyskach po 2 GB na kazdym] a to wszystko jedzie na WIn XP Proffesional Wersja 2002 PL. No i oczywiscie oproocz tego mam nieustajacy Application Error podczas renderowania brazilem!!!! Damned, jush na serio nie wiem czego to moze byc wina... Przewaznie blad wyskakuje, gdy komp przelicza nieco bardziej rozbudowane sceny, lub gdy dziala jush jakis czas max i renderuje po raz wtoory (wywala go wtedy anwet przy prostych scenach!). Czy u was tesh zdarzaja sie takie bledy?? A jesli tak to z jaka czestotliwoscia i jak sobie poradziliscie z nimi?? To nie wina obiektoow w scenie, zreszta to by bylo bez sensu... Nikt by nie wypuscil renderea z taaaaaaakim bugiem!!!! Co mozna z tym zrobic? RFormat pooki co nie wchodzi w gre, bo musze szybko skonczyc wizualke... pozdroowki!
Pablo Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 hmmm a jakiesinne dodatkowe plugi masz zainstalowane?? pzodr
Gość User190 Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Brak innych plugoow... dzisiaj robie format C: ...tj. w sumie format D: :-D
Gość User190 Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 Hehe, smieszna sprawa - po reinstalce jest gorzej niz bylo, teraz nawet jak sie bawie materialami brazila to mi wyskakuje error.... Wiecie co, tyle sie nameczylem, zeby poznac tego kopanego brazila a on mi teraz robi takie swinstwo... cosh, jak kazdy zwiazek i ten musi sie skonczyc, pytanie tylko z kim mozna by zaczac nowy, czy FR i Vray tesh robia takie hece z Application Error, czy moge byc bbezpieczny, ze bedzie dobrze??
Pablo Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 jesli nie sprobujesz to sie nie prezkonasz :)) ja bardziej polecam Vraya :)) pozdr
VGT Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Heh.... wielka szkoda, że odchodzisz od Brazil\'a. Stworzone przez Ciebie review\'s były bardzo pomocne i po cichu liczyłem na jeszcze więcej no ale sytuacja zmusza... Tak więc powodzenia z nowym renderem!!
fotoas Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 win XP i to jeszcze PL mysle ze tu lezy wina ja lece na win2k + sp2 EM nie widze na dzis dzien sensowniejszego rozwiazania sprawdz swoje kosci RAM.. zrob diagnoze jakims softem do diagnozowania u mnie przy mniejszym SWAPIE chodzi jak miod pozdry fotoas
Gość User190 Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Heh, jakoś nie mogę się z nim rozstać... dzisiaj przyniosłem RAM od qmpla... (niedawno zalogował się na forum :-) ) i sprawdziłem jak z tym pójdzie... okazało się, ze na jego RAMie chodzi... tak samo!! Więc to nie tu leży wina! Później włożyłem 2 kości 512 DDR i tesh wywalało... nawet szybciej niż przy jednej!! W sobote w nocy (do 3) instalowałem 2 raz WInXP i mam jush dosc takich poswiecen, ale skoro mowisz, fotoas, ze powinno pomóc to nie pozostaje mi nic innego, tylko załatwić sobie Win2k!! Btw. na jakiej wersji jedziesz, jakieś service Packi??
rly Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Oczywiscie caly czas rozmawiamy o orginalnym brazilu[mruga].Proponuje zrob sobie test na freeware\'owej wersji jesli taka zadziala tzn ze masz zle zcrackowanego brazila
campo Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Wstyd przyznac, Brazil jest cudo, ale ostatnio sie bawilem VRayem... przeliczyl mi scenke takze bardo ladnie, super to wyglada, a o wiele szybciej (na wersje Brazilowska to juz mi sie nie chcialo czekac). No i ten displacement... Sorki Mati, ze to tak tutaj pisze i ci nie pomagam, ale tak mnie cos naszlo.
fotoas Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 campo_ nie spodzoiewalem si eze nas zdradzisz ! niektorzy lubia szybkie numerki w krzakach lbo w toalecie Ja preferuje godzinna gre wstepna i kamasutre w wannie lubie Jaguary, i pomykac takim 100km/h niz niz jakiegos szybkiego w promocji i po tuningu ech.. zegnamy cie campo.. zawsze mozesz wrocic :)
campo Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Te, a kto powiedzial, ze odchodze :P. Jak mi tylko ktos wytlumaczy te photony w Brazilu i o co chodzi z tym regatheringiem (po co sie uzywa, co daje itp) - jestem Brazilowcem pelna geba.
Gość User190 Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Heheh, campo looknij na moją stronę! Tam jest troszeczkę... ale tylko troszkę w II części :-) Co do errora: Dzisiaj wziąłem moją scenkę do qmpla i... i się wyrenderowała!! Argh... błędy na moim kompie muszą być spowodowane a) Wadą płyty głównej, bądź procesora (gość ma ten sam system, co ja :-)))) i wymienialiśmy się RAMem na chwilkę, żeby sprawdzić, czy top przez niego). b) konfliktem między którymiś sterownikami a maxem i brazilem... Tak więc... jeśli ktoś ma jeszcze problemy z Application Error to niech napisze jaką ma konfigurację kompa... Ja mam AMD Athlon 2000+, płytę Gigabyte K7 Triton 400 GA-7VAX, kartę graficzną Pxelwiev GF4 Titanium 128MB 8x AGP, kartę muzyczną SB Live, 512 DDR RAM (choć w moim przypadku nie tu lezy wina, bo ani sterowniki nie są winne, ani kośc nie jkest uszkodzona!), 2 dyski, CD ASUSA i nagrywarka LG... ekhem... niom i to chyba tyle... :-))) Hehe, nie spocznę dopóki nie znajde powodu tych wywałek!! :-PPP 3mcie sie i z goory THX za helpa!!
VGT Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Pisałeś że już były reinstalki WIndy i nie pomagało, więc najprawdopodobniej tak jak wspomniałeś, to może być problem ze sterownikami, więc ja może bym poradził jeszcze jedną reinstalkę, ale... powyciągaj z kompa co możesz (choć w twoim wypadku to bedzie chyba tylko SB Live i LG :/ ) no i wszystko co w nim zostanie, postaw na sterownikach z płyt (czyli starych). i na takiej minimalnej konfiguracji próbuj, potem wkłądaj częsci i aktualizuj sterowniki, ale pojedynczo i za każdym razem sprawdź brazil\'a. Jeśli wina faktycznie jest w sterach to w ten sposób powinieneś to wykryć... oczywiście cała ta procedura ma sens tylko wtedy jeśli po pierwszym uruchomieni Windy na starych sterach brazil ruszy, ale tego Ci z pewnością życzę!! bo właśnie najbardziej zastanawiające jest to że jednak wcześniej wszystko chodziło...
Gość User190 Napisano 24 Lipiec 2003 Napisano 24 Lipiec 2003 Wiesz co... chyba mam!! Moje problemy z brazilem zaczely sie jeszcze na starym kompie... a ze starego kompa mam w obecnym... hmmm.... CD, wypalara, 2 dyski i.... i modem!! Hmmm... wyciagne sam modem... moze to przez niego... w starym kompie mialem wczesniej Asmaxa, ale spalil sie podczas burzy, pozniej zmienilem na Zoltrixa Sagite i mam problemy, Jeeeez mam wieeeelka nadzieje, ze to przez niego!! Ale znajac zycie to pewnie nie :-))) Hehe... i bede meczyl sie dalej ;-)
Gość User190 Napisano 25 Lipiec 2003 Napisano 25 Lipiec 2003 Ufff... dzisiaj odłączyłem od kompa CeDe, nagryware i modem... i wszystko zostalo bez zmian - dalej wywalalo brazila! Pozniej usunalem rowniez karte muzyczna i... renderowalo sie!!!! Dluzej niz zwykle... ale i tak wyskoczyle error po ponad polowie (2h) renderu... Ja jush nic nie czaje... moze to wina plyty gloownej?? Ale zeby to sprawdzic musialbym wshystko powykrecac! =) A moze to po prostu wina zlego uzytkownika?? ;-))) Niom, nie wiem... sprobuje jutro wyciagnac sama karte muzyczna (usuwajac sterowniki) i wlaczyc ta z plyty gloownej... niom, zobaczymy...
Tomasz Kucharz Napisano 6 Sierpień 2003 Napisano 6 Sierpień 2003 witam miałem podobne problemy raz okazało sie że miałem jakiś badziew w scenie i przez niego - ale to już wykluczyłeś zobacz może w ten sposób zrób pustą scene - zapuść brazila niech np renderuje pustą scene klatki od 1 do 10000 - tak by troche to trwało (bez zapisu na hd) - zobaczymy czy sie wykaszani 2 - jak taktowane masz te ramki, to są CL2 , cl 2.5 ?? - napisz pozdrawiam PS - ja mam tera troszke inne problemy z brazilem 1.0.5 ale o tym na GG 5030282
dawid Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 ja też miałem takie problemy, szukałem przyczyny i doszedłem do wniosku, że to wina tego iż podkręciłem celerona 2G na 2,7, zmniejszyłem taktowanie , problem zniknął. cóż można powiedzieć na temat twojego athlona - może się za bardzo grzeje, w każdym razie to raczej wina procka ...
Gość User190 Napisano 11 Sierpień 2003 Napisano 11 Sierpień 2003 System Temperature - 54 C CPU Temperature - 67 C Plyta ustawiona na Safe Mode... :-(
Barył Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 Cze Mati..Ja tez mam taki sam problem..u mnie wywala mnie gdy uzywam standardowych materialow ajak wrzucam te brazila to jest looz i renderuje bez tego pieprzonego errora..niedlugo bede robil formata i mam nadzieje ze to mi pomoze...tak wiec jak uzywasz standardowych materialow zlookaj czy jak narzucisz te brazilowskie czy bedzie loz moze to pomoze :) -pzodro
Gość User190 Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 Barył... no bez przesady!! Nie używam standardowych materiałów... jakby to było takie banalne to nie męczył bym się tyle!!
uke Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 IMHO bardzo prawdopodobne, że to przez przegrzewanie procka. Detaktuj procka, żeby chodził na 100 MHz (szyna). U mnie max wywalał się właśnie z tego powodu - temperatury. Oczywiście lepiej byłoby zmienić wiatrak.... Generalnie różni spece twierdzą, że lepiej żeby Athlon nie przekraczał 2/3 maxymalnej temperatury w jakiej teoretycznie może pracować czyli 95 stopni. O tym, że przyczyną może być temperatura świadczyć może to, że errory wyskakują po jakimś czasie, po 2h, różnie. Powodzenia i schłodzenia życzę !!!! I zimnego piwka - wiem jakie to denerwujące jak deadline się zbliża a tutaj error za errorem ;-).[piwo]
Gość User190 Napisano 16 Sierpień 2003 Napisano 16 Sierpień 2003 Hehe, ale mam 1 problem - nie mogę przetaktować go na mniej niż 133 :-( Płyta nie pozwala na mniej... buee.... no przynajmniej nie w BIOSie,a mechanicznie to mam eklhm... pewne obawy, bo płyta na gwarancji jest!! :-(
uke Napisano 18 Sierpień 2003 Napisano 18 Sierpień 2003 A jaki masz wiatrak? Może kolega ma lepszy i się na chwilę wymieni? Tylko pamiętajcie panowie - trzeba uważać na jądra :-D.
grynio Napisano 18 Sierpień 2003 Napisano 18 Sierpień 2003 k..a niestety doloczylem do WAS.od 2 tygodni siedze nad brazlem , bawilem sie swiatlami, ustwieaniami renderingu i dzis przyszedl czas na materialy . siadlem sobie wygodnie w fotelum,wybralem BRAZILL MAT i na powitanie zobczylem Aplication ERROr , teraz wita mmnie zakazdym razem gdy wybiore BRAZIL mAT , gdy odpale edytor materialu rowniez pojawia sie ten blogoslawiony napis.Oczywsicie foramt nie pomoze , mam win2k i cala reszte tak jak \"wszyscy\". co robic??znalazl ktos sposob na rozwiozanie tego problemu???? ps.jak Baggins zrobil katedre ??? ps2.moze brazil 1.0.3 nie ma tego bledu??? ps3.MATI , jeden za wszystkich...wszyscy na jednego pozdrawiam blogoslawiony napisem APPLICATION ERROR grynio
grynio Napisano 18 Sierpień 2003 Napisano 18 Sierpień 2003 zauwazylem ze APPLICATION ERROR pojawia sie za kazdym razem gdy otwieram Edytor materialow gdzie znajduje sie braziowy material.wiec musi to byc wina w wyswietlania matarialu brazilowwskiego.probowalem ustawiac rozne opcje , zmieniac rozdzialke itd. g...o , niestety , moze znacie gdzie mozna dokladniej skonfigurowac Material Editor???
Rekomendowane odpowiedzi