vito Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 Przeszukałem forum (chyba dokładnie) i nie znalazłem odpowidzi na to pytanie. Chodzi mi o wstawienie zdjęcia oświetlonego okna do zaprojektowanego modelu, tak aby przy wyłączonym oświetleniu, po zrenderowaniu to okno świeciło czyli wyglądało tak jak na zrobionym zdjęciu. Próbowałem dać samoświecenie na 100% i niestety dało to marny efekt :( Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 nie rozumiem :) sprubój to narysować a i w jakim rendere? scanline? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 robisz budynek i dajesz texture w oknie niby że w środku świecą się światła ? o to chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 jeżeli wstawiasz zdjęcie całego okna (jak zrozumiałem) jako teksturę to możesz zrobić mapkę self-illumination dla szyb (na zasadzie to co ma być szybą 100% białe, reszta - czarne) potem zapewne chodzi Ci o efekt typu glow. Uzyskasz go shaderem glare (w mental rayu) lub łatwo zrobisz w photoshopie. Jest nawet bardzo dobry tutek na ten temat i na forum już też było to poruszane. Polecam jednak wymodelować to okno (chyba że źle zrozumiałem :) ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vito Napisano 25 Listopad 2005 Autor Share Napisano 25 Listopad 2005 robisz budynek i dajesz texture w oknie niby że w środku świecą się światła ? o to chodzi ? Dokładnie tak Próbowałem ustawić samoświecenie materiału na 100% ale efekt i tak jest marny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi