kondrad Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 internet mam przez astera i wczoraj zablokowali mi internet bo złamałem regulamin sieci aster okazało sie że z mojego ip był wysyłany spam i dostali skargi od innych użytkowników ... jak mam teraz sie tego pozbyć i nie dopuścić do tego żeby jakiś ku....s wysyłam na moje konto jakiś syf ..?? mam router z firewallem moge blkokować konkretne porty adresy czy domeny itp no ale nie poblokuje wszystkich bo nie bede mugł do netu wchodzić:/.... pozatym korzystam z azureusa tzn torrent i musze miec jakis port otwarty moze nie umiem dobrze skonfigurowac tego firewalla ?? pomocy :/..... aha i mam ip z klasy publicznej .. a czy jak zmienie na klase prywatna to to cos da i czy utrudni kozystanie np z azureusa itp ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Możliwe że masz na kompie jakiegoś wirusa albo spyware, który wysyła spam. Przeskanój kompa jakimś antywirem. Niezły skaner online jest tutaj: http://www.pandasoftware.com/activescan/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 30 Listopad 2005 Autor Share Napisano 30 Listopad 2005 no skanowałem i i porty tez skanowałem i sa teoretycznie poblokowane .. tylko dziwi mnie to ze azureus korzysta z portów 6881-6889 domyślnie .. ale w ruterze ja nie odblokowywałem tych portów :/... to dlaczego on działa i ludzie odemnie ścągają :/.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 a co mają porty do wysyłania spammu ? ;] zeby wysylac spamm nie trzeba miec otwartych portów przeskanuj kilkoma programami - Ad-aware - dobry progs do usuwania spyware i wpisów w rejetrze - MKS Arcavir 2005 - najnowszy i chyba najlepszy z rodzinnej serii skanerów jedynie tego uzywam i nigdy nie mialem z niczym problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2005 no bo teoretycznie z tego co zrozumiałem z mojego ipb był wysyłany spam w sieci mam 2 kompy ale np pare osób dostało meila z mojego konta które mam na serverzrze astera i był tam wirus ... pozatym jakis czas temu dostałem ostrzerzenie od astera ze złamałem regulamin ale olałem myslalem ze to jakas pomyłka czy coś i miedzy czasie robiłem system ze 100 razy i w miedzy czasie dalej ten spam był wysyłany ..... juz sam nic nie rozumiem czy ktos mi sie na kompa włamał czy wygenerował mój adres emaill ... wkurza mnie to bo jesli dalej to sie bedzie działo to aster rozwiąże zemną umowe i pozatym to naliczaja kare jakąś :/..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 Może ktoś, kto ma bezpośredni dostęp do twojego kompa wysyła ten spam? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 Przede wszystkim pogadaj o tym z ludźmi z Astera, oni powinni móc Ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Grudzień 2005 Share Napisano 1 Grudzień 2005 hacker raczej nie włamał by się na komputer zwykłego usera :) Pewnie chcą wyłudzić od ciebie więcej kasy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondrad Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2005 no własnie też tak myśle że to spisek :) ci z astera mi powiedzieli ze bym zwiekszył czułość anty spamu ... i przeskanował komputer i tyle tak też zrobiłem przeskanowałem 3 anty wirusami i ad aware .. i nic nie ma :/...jeest jeszcze jedna możliwość wysyła sie do nich posmo i podobno można dostać coś tak jak by biling polączeń ale co dalej to nie wiem ...... pzodro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi