Zabulek Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 potrzbuje zrobic jakies dobre drzewa ale dopieor zaczynym i zabardzo niewiem jak mam jak mam je wymodelowac :D T_T plz for help bo f1 tuaj nie pomoze :D
remi Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 ne zorbisz dobrych drzew jesli dopieor zaczynsz;D
aspenboy Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Jak pogrzebiesz tu, to znajdziesz w dziale Free Tutorials videotutek o modelowaniu i teksturowaniu drzewa w maxie.
Nikes Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Ja dopiero zaczynam.. znaczy drugie podejscie do maxa.. Jakies porady ? nie chce tworzyc nowego wątka na forum. Moze odrazu przyda sie koledze ^^ OD CZEGO MAMY ZACZAC :)
aspenboy Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Jeżeli angielski nie stanowi bariery - od lektury helpa (i to nie jest żart). Jest w helpie dział dotyczący modelowania (poly modeling, box modeling), polecam też poczytać o obiektach typu Editable Poly, bo z takich obiektów wymodelujesz praktycznie wszystko. Trudno jest tutaj napisać dokładnie krok po kroku, ale tak na skróty: zrób box'a, przekonwertuj na editable poly (prawy klawisz na obiekcie, Convert To --> Editable Poly). Wtedy można łatwo modyfikować wygląd obiektu dodając nowe krawędzie (narzędzie Cut lub Connect); gałęzie możesz robić narzędziami Extrude lub Bevel. Obejrzenie jakiegokolwiek videotutoriala da Ci naprawdę więcej, niż przeczytanie kilkuset stron książki - dlatego polecam jednak zajrzeć pod podanego przeze mnie linka, bo tam jest dużo videotutków darmowych do maxa. W ten sposób poznasz również trochę interfejs (jeśli jest to dla Ciebie nowość). EDIT: To co napisałem, dotyczy 3ds max, a nie LW (jak sugeruje tytuł wątku, który teraz dopiero doczytałem :D). Przepraszam, jeśli wprowadziłem niepotrzebne zamieszanie :)
Zabulek Napisano 6 Grudzień 2005 Autor Napisano 6 Grudzień 2005 ok thx wszystkim za porady ;] pozdlo 600 ^^
sloneczny_karuch Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 jesli zaczynasz to dobre drzewo zrobisz w speedtree lub sobie wczytasz gotowe i je tylko exportujesz tam gdzie chcesz.( z LW nie kozystalem ale domyslam sie ze jest kompatybilne)
Rekomendowane odpowiedzi