Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

potrzbuje zrobic jakies dobre drzewa ale dopieor zaczynym i zabardzo niewiem jak mam jak mam je wymodelowac :D T_T plz for help bo f1 tuaj nie pomoze :D

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak pogrzebiesz tu, to znajdziesz w dziale Free Tutorials videotutek o modelowaniu i teksturowaniu drzewa w maxie.

Napisano

Ja dopiero zaczynam.. znaczy drugie podejscie do maxa.. Jakies porady ? nie chce tworzyc nowego wątka na forum. Moze odrazu przyda sie koledze ^^ OD CZEGO MAMY ZACZAC :)

Napisano

Jeżeli angielski nie stanowi bariery - od lektury helpa (i to nie jest żart). Jest w helpie dział dotyczący modelowania (poly modeling, box modeling), polecam też poczytać o obiektach typu Editable Poly, bo z takich obiektów wymodelujesz praktycznie wszystko.

Trudno jest tutaj napisać dokładnie krok po kroku, ale tak na skróty: zrób box'a, przekonwertuj na editable poly (prawy klawisz na obiekcie, Convert To --> Editable Poly). Wtedy można łatwo modyfikować wygląd obiektu dodając nowe krawędzie (narzędzie Cut lub Connect); gałęzie możesz robić narzędziami Extrude lub Bevel.

Obejrzenie jakiegokolwiek videotutoriala da Ci naprawdę więcej, niż przeczytanie kilkuset stron książki - dlatego polecam jednak zajrzeć pod podanego przeze mnie linka, bo tam jest dużo videotutków darmowych do maxa. W ten sposób poznasz również trochę interfejs (jeśli jest to dla Ciebie nowość).

EDIT: To co napisałem, dotyczy 3ds max, a nie LW (jak sugeruje tytuł wątku, który teraz dopiero doczytałem :D). Przepraszam, jeśli wprowadziłem niepotrzebne zamieszanie :)

Napisano

jesli zaczynasz to dobre drzewo zrobisz w speedtree lub sobie wczytasz gotowe i je tylko exportujesz tam gdzie chcesz.( z LW nie kozystalem ale domyslam sie ze jest kompatybilne)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.