Fira Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Po zainstalowaniu maxa5 wyskakuje mi error o treści: "a component of the software license is not available. The program will exit. [Code1]" Wszelkie formalnosci odnośnie rejestracji dopełniłem jak w instrukcji. Jednak niezawsze wywala mnie na samym początku. Instalowałem go juz kilka razy, zdarzało mu się odpalić, tyle że problem pojawiał się w innym miejscu a mianowicie w momencie kiedy chciałem wybrać teksturę, program automatycznie się wyłącza...Proszę Was o pomoc. gg:4041324
JunioR Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 wydaje mi sie ze chodzi programowi o licencje ;p
SansLeSavoir Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 czy instalowałeś wcześniej jakieś kopie 3DS Maxa?
Fira Napisano 3 Grudzień 2005 Autor Napisano 3 Grudzień 2005 Wywaliłem wszystkie smieci, pozostałości po wcześniejszych wersjach i w ten sposób wyeliminowałem problem pierwszy(błąd na początku). Pozostaje problem z teksturami. Kiedy chcę załadować jakąkolwiek teksturę(bitmap) program się wyłącza. Nie wiem co robić...?:/
polka dot Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 chyba za mało ramu.. albo loadujesz wielkie bitmapy, albo nie wiem :)
Fira Napisano 3 Grudzień 2005 Autor Napisano 3 Grudzień 2005 Mam 512MB ramu. Nawet jeśli chcę załadowac przykładowe, małe jpg z maxa to mnie wywala.:/
streaker Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 W takim wypadku problem może stwarzać... wszystko, ja na pierwszym miejscu zaktualizowałbym stery od grafiki.
xeav Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 tak jak mówi streaker problem może stwarać wszystko, u mnie np w linuxie problem stwarzał przegrzewający się dysk gdy nagrywałem cd, co ma napęd cdwr do hd nie wiem ale cóż :]
Rekomendowane odpowiedzi