Napisano 5 Grudzień 200519 l mam pytanie bo zamierzam dokupić troche ramu mam teraz 512 elixir pc3200 i tam pewnie dokupie drógie 512 ale nie wiem czy kupować takie same kości żeby na dualu mi poszły .. czy np kupić kongstony albo coś innego tzn chodzi mi o to żebym nie wydał kasy a potem okarze sie że kości nie chcą razem działać ...
Napisano 5 Grudzień 200519 l najlepiej wyjmij kosc z kompa i pomaszeruj z nia do sklepu - moze cos dobiora raczej powinny byc takie same:/ Choc zawsze sa wyjatki od reguly:]
Napisano 5 Grudzień 200519 l Autor ok własnie o to mi chodziło dzieki !! ale tak szukam w necie i nie ma pc 3200 maks moge swój ramy taktować 400 mzh ... znalazłem elixir 512 pc 400 i max zegar 400 mhz czyli to jest to samo ?? bo juz nic nie kapuje :/...?
Napisano 5 Grudzień 200519 l to zależy od procka, ponoć na sockecie a dual gówno daje. ja mam 256 elixir a zbieram na kingstona 1024.
Napisano 5 Grudzień 200519 l Autor tzn wiesz ze dual zwieksza wydajność itp możę jakos rewelacyjnie ale jednak .... no tak mam elixiry i własnie nie wacham bo wsumie to te elixiry sa słabe .. ale p[otrzebuje wiecej ramu powyrzej giga a nie kupie teraz 1024 np kingston.... czy hynixx
Napisano 5 Grudzień 200519 l najlepsze obecnie pamieci to Crucial Ballistix , niestety niedostepne w polsce , sa to obecnie najlepiej krecace sie pamieci . Zapraszam na forum Tweak dzial pamieci wszystko znajdziesz :) http://forum.tweak.pl/index.php?showforum=29
Napisano 5 Grudzień 200519 l Autor no co ty nie masz rużnicy wydajności na dualu?? może w złym slocie masz albo w biosie nie ustawione coś .... "/ no powinna być jakaś minimalna różnica sprawdzałeś aidą itp ?? podro!
Napisano 5 Grudzień 200519 l czy na dualu chodza tylko dwie kosci, a co jesli mam 3 (tyle mam slotow). Gdzie najlepiej sprawdzic na ilu hz sie kręcą?
Napisano 5 Grudzień 200519 l Autor yyyy tylko chyba 2 tzn 2 sloty sa na podwójnej magistrali (ale nie jestem pewien) a jeden na pojedyńczej .....jak to sprawdzic na ile sie kreca :/......?? w biosie :/. aida itp
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor mam pyt kupiłem jednak narazie drógą kośc elixirów 512 pc3200 i wsumie nie nazekam tylko tera mam problem i pyt bo jak mialem jedna kosc to ona chodziła na CL 2,5 gdzie teoretycznie w specyfikacji jest 3 ale działało teraz gdy mam 2 kości to niby komputer mi działa ale np tera renderowałem coś w mentalray i raz mi sie restartował no to pomyslalem kosci ale... jesli sie nie restartwał to 3d max nagle sie wyłączał :/.... czy to jest jedna i ta sama przyczyna RAM tzn CL ???
Napisano 22 Grudzień 200519 l Według mnie chodzi ci komp niestabilnie przez pamięć ale bez nerwów ;), zajrzyj do Biosu i sprubuj zmienić CL na 3 :) powinno pomóc
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor zara sie zirytuje zmieniłem napiecie na 2.7 to max mialem na 2.6 i to samo do tego mam jedna gierke i jak chwile w nia gram to mi sie wywala tzn wyłącza porostu a na drógim kompie dużo słabszym ta sama gra działa OK!!! no to zmieniłem CL na 3 i woogle całe timingi dałem na ustawienia automatyczne czyli 8-3-3 -3.0 i ciagle to samo :/....spróbuje zarzucic test memtest czy cos?????...