Napisano 6 Grudzień 200519 l Witam. Po samym loginie mozna poznac ze jestem zielony w tej dziedzinie. Niestety-dopiero uczę sie programowac, a wlasciwie mam zamiar zaczac sie uczyc. Na jednej ze stron czytalem ze dobry jezykiem do opanowania na poczatek jest pascal. Tylko teraz mam male pytanie-Czy znacie jakis kurs ktory wyjasnil by mi krok po kroku tajniki programowania? Taki ktory wyjasnil by mi podstawowe pojecia uzywane w kursach ktorych nie rozumiem np. zmienna itp. Mozecie sie ze mnie smiac ze nie rozumiem najprostszych rzeczy, ale jak narazie jestem dopiero zwyklym szarym uzytkownikiem kompa. Umiem coprawda pisac w HTMLu ale to za malo. Z gory THX za wsparcie! Oto sposoby kontaktu ze mna: gg: 3853872 e-mail
Napisano 6 Grudzień 200519 l no na początek pascal jest najlepszy bo potem we wszystkim powtarza się podobna logika. ale zanim weźmiesz się za pascala lepiej zainteresuj się algorytmami, bo przed napisaniem programu konieczna jest analiza logiczna i rozwiązanie problemu. jeżeli nie jesteś zbyt stary to wybierz się do liceum o profilu informatycznym, pascala przerobisz napewno :D
Napisano 6 Grudzień 200519 l nom nawet ja mam w szkole pascala :( ps. hmmm czy to jest forum o programowaniu :) ps2. kolegaalek drugi link super :D juz sie zabieram z jecgo nauke ;P
Napisano 7 Grudzień 200519 l Autor Hmm a macie adres z ktorego mozna sciagnac jaki kolwiek kompilator ktory dziala, i chce sie sciagnac???
Napisano 7 Grudzień 200519 l Autor Ehmmm a jak sie taki kompilator otwiera?? Sorkens ale nie wiem bo jestem jeszcze zielony w tej sprawie.
Napisano 7 Grudzień 200519 l a tak btw, to nie wiem czy zauwazyles to to jest forum grafikow a nie programistow, wiec moze ci byc ciezko zeby ci wszystko nt. turbo pascala podano na tacy, chociaz nie watpie ze wiele osob sie z nim zetknelo w przeszlosci.
Napisano 8 Grudzień 200519 l Autor a jakos jest yu troche ziomkow ktorzy sie na tym znaja. Thx Master Kiełbaster