Swietlik Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 nie no ja po prostu niewiem co napisać tylko lampie sie w ten obrazek :D jesteś MASTER go go Bender :P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 Ze sie tak wyraze...wypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udziar Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 Narysowane Rewelacyjnie. Nie znam się za dobrze na matte paintingu, ale ja tu nie widze zadnej skazy. No i przedstawienie, proporcje, kompozycja - super. ... to o rysunku. ...a co do pomysłu. Durnowaty albo Infantylny - jak kto woli "Lata babka i strzela do mysliwców jakby miała rakiety patriot w rekach" No musiałem to powiedziec. -->Nie LUBIE takich tematów! Na moje nieszczescie i tak króluje taka fabuła na forum. No ale dobra. Ogółem: klasa! Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2005 Hehe - mimo wszystko, dzieki Udziar - kazdy moze odbierac ten rysunek po swojemu i nie mam zamiaru nikomu wciskac na sile mojej interpretacji :P Jedno sprstowanie tylko - to NIE jest matte painting - prawie wszystko bylo rysowane recznie i wymyslone przeze mnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teronate Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 ooo...widze, że mam konkurencje. pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 no to ja sie zgodze calkowicie z udziarem, wykonanie bardzo ladne, tylko co do pomyslu mozna sie przyczepic ;) ale bardzo bardzo ladne i wow za rozmiar pliku etc;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 A... aa... a mi sie nie podoba :) Pierwsza ocena wiaze sie u mnie zwykle z obejrzeniem pomniejszonej wersji obrazu. Jesli nie chwyci mnie kompozycyjnie z daleka to nawet nie podchodze. Troche mnie zatem zdziwila obecnosc pracy w nominacjach na ef.art.pl a tym bardziej zwyciestwo. Bo to taki kisiel jest. Detale bardzo fajne. Szczegolnie postac. Tylko co z tego jak obraz nie ma zadnych mocnych punktow a postac trzeba na sile wylawiac z tla. Bojowy gest i poza postaci zupelnie nie dziala. Gest skierowany donikąd, poza pod kątem 15 stopni nie ma szans na wywolanie u widza napiecia przed uderzeniem, atakiem. Dodatkowo negatywnie tu dziala kąt nachylenia horyzontu. Postac intuicyjnie odchylamy w lewo, horyzont w prawo. Kierunki sie znoszą i mamy ładnie wykonczony, senny obrazek. Nie to zebym byl zlosliwy, ale obraz na mnie nie dziala i probowalem tu wyjasnic Tobie i sobie dlaczego tak jest. Powodzenia na cg talku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 Pewnie masz racje :D Powiem szczerze ze kompozycja obrazka to moja najslabsza strona. Brak mi jakiegokolwiek plastycznego wyksztalcenia i dlatego te moje prace wygladaja jak wygladaja. Musze przyznac trafiles w samo sedno - detale sa fajne ale calosc tak mocno nie trzyma... Widzac ze znasz sie na rzeczy moze moglbys poradzic jakas ksiazke (ksiazki) z ktorych moglbym sie dowiedziec cos wiecej na temat kompozycji oraz dobierania palety kolorow (z tym tez mam probelmy)? Z ta prosba zwracam sie do wszystkich uzytkownikow tego forum ktorzy trafili na jakis wartosciowy kawalek tekstu na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Z kompozycji polecam: "O widzeniu artystycznym" Jacek Zieliński "Czlowiek i jego znaki" Adrian Frutiger - szczegolnie pierwszy rozdzial mowiacy o psychologii postrzegania elementów znaku. "Punkt i linia a płaszczyzna" Wasyl Kandyński "Teoria widzenia" Władysław Strzemiński "Sztuka i percepcja wzrokowa" Rudolf Arnheim "Rysunek i malarstwo" Stanisław Szczepański "Creative Illustration" Loomis Z koloru: "Jak powstaje kolor" Jose Parramon "Barwa i człowiek" G. Zeugner - tego nie mam, ale o ile sie orientuje doskonala pozycja "O duchowości w sztuce" Kandyński - malo, ale pieknie pisze o kolorach peter_muler polecal "O budowie formy architektonicznej" Żórawski, Juliusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 O stary wielkie dzieki. Az tyle sie nie spodziewalem :] Zaczynam szukanie - mam nadzieje ze dzieki ww ksiazkom cos sie u mnie poprawi Dzieki raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość boosman Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 siemka:] mam pytanie jak to mozna sciagnac lub powiekszyc? pod opera nic nie da sie zrobic :/ mam tylko malutka miniaturke twojej pracy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 1 strona:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość boosman Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 juz mam :] samo sie naprawilo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi