Swietlik Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 nie no ja po prostu niewiem co napisać tylko lampie sie w ten obrazek :D jesteś MASTER go go Bender :P:P
Udziar Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 Narysowane Rewelacyjnie. Nie znam się za dobrze na matte paintingu, ale ja tu nie widze zadnej skazy. No i przedstawienie, proporcje, kompozycja - super. ... to o rysunku. ...a co do pomysłu. Durnowaty albo Infantylny - jak kto woli "Lata babka i strzela do mysliwców jakby miała rakiety patriot w rekach" No musiałem to powiedziec. -->Nie LUBIE takich tematów! Na moje nieszczescie i tak króluje taka fabuła na forum. No ale dobra. Ogółem: klasa! Powodzenia
OmeN2501 Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Napisano 14 Grudzień 2005 Hehe - mimo wszystko, dzieki Udziar - kazdy moze odbierac ten rysunek po swojemu i nie mam zamiaru nikomu wciskac na sile mojej interpretacji :P Jedno sprstowanie tylko - to NIE jest matte painting - prawie wszystko bylo rysowane recznie i wymyslone przeze mnie ;)
teronate Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 ooo...widze, że mam konkurencje. pozdrawiam Robert
sammael_at Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 no to ja sie zgodze calkowicie z udziarem, wykonanie bardzo ladne, tylko co do pomyslu mozna sie przyczepic ;) ale bardzo bardzo ladne i wow za rozmiar pliku etc;-))
leander Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 A... aa... a mi sie nie podoba :) Pierwsza ocena wiaze sie u mnie zwykle z obejrzeniem pomniejszonej wersji obrazu. Jesli nie chwyci mnie kompozycyjnie z daleka to nawet nie podchodze. Troche mnie zatem zdziwila obecnosc pracy w nominacjach na ef.art.pl a tym bardziej zwyciestwo. Bo to taki kisiel jest. Detale bardzo fajne. Szczegolnie postac. Tylko co z tego jak obraz nie ma zadnych mocnych punktow a postac trzeba na sile wylawiac z tla. Bojowy gest i poza postaci zupelnie nie dziala. Gest skierowany donikąd, poza pod kątem 15 stopni nie ma szans na wywolanie u widza napiecia przed uderzeniem, atakiem. Dodatkowo negatywnie tu dziala kąt nachylenia horyzontu. Postac intuicyjnie odchylamy w lewo, horyzont w prawo. Kierunki sie znoszą i mamy ładnie wykonczony, senny obrazek. Nie to zebym byl zlosliwy, ale obraz na mnie nie dziala i probowalem tu wyjasnic Tobie i sobie dlaczego tak jest. Powodzenia na cg talku.
OmeN2501 Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Napisano 19 Grudzień 2005 Pewnie masz racje :D Powiem szczerze ze kompozycja obrazka to moja najslabsza strona. Brak mi jakiegokolwiek plastycznego wyksztalcenia i dlatego te moje prace wygladaja jak wygladaja. Musze przyznac trafiles w samo sedno - detale sa fajne ale calosc tak mocno nie trzyma... Widzac ze znasz sie na rzeczy moze moglbys poradzic jakas ksiazke (ksiazki) z ktorych moglbym sie dowiedziec cos wiecej na temat kompozycji oraz dobierania palety kolorow (z tym tez mam probelmy)? Z ta prosba zwracam sie do wszystkich uzytkownikow tego forum ktorzy trafili na jakis wartosciowy kawalek tekstu na ten temat.
leander Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Z kompozycji polecam: "O widzeniu artystycznym" Jacek Zieliński "Czlowiek i jego znaki" Adrian Frutiger - szczegolnie pierwszy rozdzial mowiacy o psychologii postrzegania elementów znaku. "Punkt i linia a płaszczyzna" Wasyl Kandyński "Teoria widzenia" Władysław Strzemiński "Sztuka i percepcja wzrokowa" Rudolf Arnheim "Rysunek i malarstwo" Stanisław Szczepański "Creative Illustration" Loomis Z koloru: "Jak powstaje kolor" Jose Parramon "Barwa i człowiek" G. Zeugner - tego nie mam, ale o ile sie orientuje doskonala pozycja "O duchowości w sztuce" Kandyński - malo, ale pieknie pisze o kolorach peter_muler polecal "O budowie formy architektonicznej" Żórawski, Juliusz.
OmeN2501 Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Napisano 19 Grudzień 2005 O stary wielkie dzieki. Az tyle sie nie spodziewalem :] Zaczynam szukanie - mam nadzieje ze dzieki ww ksiazkom cos sie u mnie poprawi Dzieki raz jeszcze
Gość boosman Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 siemka:] mam pytanie jak to mozna sciagnac lub powiekszyc? pod opera nic nie da sie zrobic :/ mam tylko malutka miniaturke twojej pracy :(
Rekomendowane odpowiedzi