Napisano 21 Lipiec 200321 l Witam! Widzę, że smoki znów zaczynają się odearzać na wipie, dlatego też nie mogłem byc gorszy i zrobiłem sobie własnego smoka :D:D:D:D:D Na razie pracowałem nad nim około 7 godzin, daltego też nie wszystko jest dopracowane - ale jak tylko postawię od nowa system (bo wczoraj cały mi się zwalił :(:(:() to raz dwa go skończę :). Proszę o komentarze Giorgione
Napisano 21 Lipiec 200321 l Autor I kolejne yjęcie - jak widzicie musze poprawić jeszcze żeberka i dokończyc czaszkę
Napisano 21 Lipiec 200321 l ojejku! bardzo fajne. [wow][wow][wow] bedziesz dodawal skorke czy to bedzi tylko taki szkielet smoka? jak dla mnie bomba!
Napisano 21 Lipiec 200321 l Autor Tak, skóra też będzie :D:D:D Ale to dopiero zacznę robić, jak skończę wszystkie kości. Giorgione
Napisano 21 Lipiec 200321 l a nauczysz mnie tak modelowac ??? :|:|:| wtedy bym mogl jeszcze z 10 razy napisac ze ci fajnie wyszlo..... [mruga][mruga] szybko zrob reszte by fajnie sie zapowiada. tylko nie dawaj jakiegos tla rozowego czy fioletowego jak to sie zwykle robi, a co moim zdaniem wyglada paskudnie i psuje caly efekt.
Napisano 21 Lipiec 200321 l Autor Bo jak się siedzi do 3 w nocy to się dziwne rzeczy zdarzają - jak to coś powyżej[lol2][lol2][lol2] - (ale i tak jeszcze muszę poprawić ogonek - dopiero zauważyłem) Na razie 124.000 faces - mam zamiar zmieścić się w 140.000 Giorgione
Napisano 21 Lipiec 200321 l gites...gior...ja teraz proponuje...przerobić tego smoka na jakiś landszafcik :D jakiś teren...z kośćmi wielkiego smoka :) coś w stylu Final Fantasy i Pitch Black...mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi :P pozdro...
Napisano 21 Lipiec 200321 l Baaaardzo mi się podoba. Jak na razie, nic dodać nic ująć [piwo] Pytanko: mógłbyś zamieścić jakiegoś blueprinta [rotfl] z którego robisz tego smoczka ??
Napisano 21 Lipiec 200321 l Respekten:D i Szacynken!! Robiłem takiego smoka a raczej próbowałem i wiem ze trudno jest zrobic szkielet. Jest git. pozdro KAIN
Napisano 22 Lipiec 200321 l Autor Dzięki za wasze komentarze :) Phantom - dzięki za podopowiedx - zobaczę co da się zrobić.:D:D:D:D Kveldulv - ja robię go z własnego szkicu - wraz z pomysłami, które nasówają mi się podczas pracki :P Kain - a masz gdzieś fotki tego twojego - po prostu chciałbym zobaczyć ;) Giorgione
Napisano 22 Lipiec 200321 l Niestety giorgione straciłem wszystko ale było co pokazać. Byłem gdzieś na etapie żeber ale zwątpiłem w swe umiejetnosci. Za to tobie idzie świetnie!! Moze w najblizszej przyszłości zaczne wszystko od nowa.
Napisano 23 Lipiec 200321 l a wiecie, co ja myślę... myślę że giorgione ma już dostęp do Posera gdzieś tak ósemki i tam są szkielety nawet smoków... :D:D:D:D a na poważnie - na prawdę świetna robota. Najbardziej mi się w nim podoba czaszka, gdyż ten element zawsze uważałem za chyba najtrudniejszy w smoku. w końcu to właśnie głowa smoka nadaje mu charakteru i doniosłości, a Tobie te cechy udało się ukazać :) Z niecierpliwością czekam na więcej.
Napisano 23 Lipiec 200321 l Autor :P:P:P jA NAWET NIE WIEM JAK SIĘ UŻYWA POSTERA A tutaj mały upload - skończona szczena dolna
Napisano 23 Lipiec 200321 l Autor Ale chyba poprawię j jeszcze przy ząbkach i biporę sie za szczenę górną :D:D:D
Napisano 23 Lipiec 200321 l Smok fajny tylko wg. mnie ma za dlugie przednie rece/lapy. Ale koncepcji na smoka jest mnostwo wiec nie uwazam tego za blad:)
Napisano 25 Lipiec 200321 l Autor No to czas na mały upload - znalazłem chwilkę czasu - bo remonty dobiegają końca - i prawie skończyłem szczękę - pozostały mi tylko 3 ząbki do dokończenia - a ponieważ weekend się zbliża to możecie być pewni, że w pon. otrzymacie prawie gotową scenkę :D:D Giorgione
Napisano 25 Lipiec 200321 l nie no świetny szkielecik :D pikny :D no to ja ciekaw jestem jaką texturke do tego zrobisz :D a w między czasie powiedz co to jest (to w kółku :D)??... pozdro...
Napisano 25 Lipiec 200321 l wow, niezle idze ci... co do zabkow to chyba przypominaja mzabki mojego pieska (takie krzywe :D) spoko... podoba mi sie moze tlo daj w jakiejs grocie (smok wawelski :) )
Napisano 26 Lipiec 200321 l Autor Wielkie dzięki za wszystkie komentarze:D. Saygin nie martw się i rób swojego smoczka - zobaczymy co z tego wtrośnie :P Co do tła to jeszcze troszkę pomyslę -bo z tym, będzie najwiuęcej kłopotów, a na razie modelik z teksturką - ale chybę będę musiał ją poprawić :(:(:( Giorgione
Napisano 28 Lipiec 200321 l nie uwazasz ze m troche za chude te kości? pomysl ile on msi ważyc. dodawkowo ma strasznie duzo kregów- ssaki, gady itd maja raczej malo kregow. a tak bede robil bede.
Napisano 29 Lipiec 200321 l Autor Tak ale popatrz na dinozaury - one miały barzdo dużo kręgów :P - kości będą lekko pogrubione - z pewnością kończyny z tyłu - chodzi mi o palce Giorgione
Napisano 17 Sierpień 200321 l Podoba mi się. Dodasz do niego kości (3dsmax bones), aby móc go potem animować?? Trzymaj się.
Napisano 17 Sierpień 200321 l Autor Tak!! Bo mam zamiar zrobić sobie małąbitewkę pomiędzy tym smokiem a smoczkiem z mojego wcześniejszego topicu (\"Obraz ze smokiem\" ) :D - patrz avatarek :D Giorgione
Napisano 5 Wrzesień 200321 l giorgione - myślę w takim razie, że temat bitwy \"Nocna Straż\" jest w twoich klimatach... (mylę się?)
Napisano 6 Wrzesień 200321 l Autor NIe nie myliszx się - tak sobie myślałem :D:D:D Ale nie można korzystać z tego co już zrobione przed bitwą - więc będę robił kolejne skoczki do bitwy - jeżeli wygra ten temat of kors :D Giorgione
Napisano 7 Październik 200321 l Muszę powiedzieć, że szkielet jest wypasisty! Jestem pełen podziwu, bo modelowanie \"kostków\" samo w sobie jest trudne, to wykonanie takiego u fantastycznej istoty to zadanie tylko dla prawdziwych twardzieli:) Badałem jeszcze do czego by się przyczepić. Sam model jest ok, tylko te teksturki. Jakieś takie gliniaste. Przydałoby się trochę rysów, jakieś pęknięcia, miejscami pożółkłe. O oświetleniu nie muszę wspominać, że jest nieciekawe. Liczę, że nie pożałujesz smokowi klimatu i go odpowiednio zaprezentujesz :)
Napisano 7 Listopad 200321 l Autor Witam ponownie - upłynęło już troszkę czasu od ostatniego uploadowania:D Poniżej rysuneczek ukazujący początek pracy z bones :D Wziąłem pod uwagę wasze uwgi i zmieniłem grubość kości kończyn z tyłu. Oprócz tego zmniejszyłem lekko głowę i zwiększyłęm skrzydła - teraz już lepiej wygląda - przy nastepnym rzucie dodam już płachty skrzydeł i może jakąś zawadiacka pozę. Rozpoczynam właśnie drugiego smoczka do tej sceny:D Pozdr Giorgione
Napisano 7 Listopad 200321 l no on gratulacje wyglada bardo bardzo. duzo nie powiem bo malo widac na rzutach z okien widokowych,ale z tego co widze z boku to rewelacyjne proporcje, no moze pza ogonem, ktory moze sredno wygladac podczas lotu bo strasznie dlugi, ale to zalezy jak to pokazesz.
Napisano 7 Listopad 200321 l Fajny smoq. Nie jestem pewien czy tej grubosci kregoslup by sie nie zlamal, ale nie wiem, martwego smoka w realu jeszcze nie widzialem ;)
Napisano 14 Listopad 200321 l Autor No na drugiego to troszkę poczekacie:D Ale najpierw macie tutaj pokazaną błonę na skrzydłach - teksturkę zrobię oczywiście taką poszarpana i strasznie dziurawą - nie chcę robić tego za pomoca siatki - bo po prostu m się nie chce:P No dobra koniec gadania macie tutaj kolejny rzucik - nie zwracajcie uwgi na grubość kości bo tym nie nadałem meshsmootha:D Zastanawiam sie czy nie nadać jeszcze błon w okolicach pierwszego zgięcia skrzydeł z przodu?? Pozdr Giorgione
Napisano 14 Listopad 200321 l Hmmm ja myślę, że ta błonka jak to nazywasz powinna być. Bo tak to już są te nasz smoczki skonstruowane..
Napisano 14 Listopad 200321 l A z resztą to cieżko powiedzieć .. bo jak patrzę to każdy \'rodzaj\' smoka ma inaczej :) Czerwone inaczej, czarne jeszcze inaczej, srebrne jeszcze inaczej ... twoj najbardzie przypomina srebrnego ... lub bronzowego... I załączam jeszcze ruchy:
Napisano 15 Listopad 200321 l Autor Dzięki dzięki:d ale ja sowjego smoczka będę robił wedłe własnego wzoru przedstawionego ponizej:D - przy okazji srki ze taki niewyraźny:((choć nie jest on taki superancki jak ten smoczek powyżej:D) Pozdr Giorgione
Napisano 15 Listopad 200321 l bym skorzystal z screenuw smoków z gry disciples 2 tam to jest wszystko fajne klimacik i muzyka nadajom grze wszystkiego co najlepsze a jeszcze 1 heroes sux :D
Napisano 24 Listopad 200321 l Autor No to czas na mały upload Pozniżej przedstawiam barzdo wczesną fazkę głowy sdrugiegi smoczka:d Jak patrzy sie na screen to nie chce się wierzyć, że jest robiony zgodnie ze szkicem (bo głowa wydaje się za duża:() Ale to chyba przez jeszcze nie do końca ułożone wertexy:) Next upload soon... Pozdr Giorgione
Napisano 24 Listopad 200321 l ja bym mu jeszcze poprawil wyraz oka (oczu) bo w tej chwili to on nie wyglada groznie.. raczej tak jakby bawil malego smoczka :) zreszta na szkicu widac (chodzi mi o brwi...) pozdrawiam
Napisano 24 Listopad 200321 l Autor Jak juz napisałem to wczesna wersja więc to będzie z pewnością poprawione:dDzięki za uwagę:D Pozdr Giorgione
Napisano 24 Listopad 200321 l wymoiatasz szczerze wymiatasz. łeb jest rwelacyjny. swietny czekam na wiecej zdecytdowanie chce wiecej.
Napisano 5 Grudzień 200321 l ekstra to wygląda :o :o :o :o :o Ekstra modeling i reszta też pełen wypas szczena opada... :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o [wow]
Napisano 6 Luty 200421 l Autor No to zcaass na upload - w końcu ukończyłem bitewkę - na początek mały upload cielska 2 smoka - jutro część dalsza uploadowania:D Pozdr Giorgione
Napisano 9 Luty 200421 l Autor Dpobra kolejny dodatek:) Za kilka dni skończ bestpie i biorę sie za otoczenie:) Oczywiscie poprawie skrzydeło - na razie cza cienkie - no i tylną kończynę - na razie jest nie połączona z resztą ciała. No i pozostało mi dokończenie części twarzowej