giorgione Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Witam! Widzę, że smoki znów zaczynają się odearzać na wipie, dlatego też nie mogłem byc gorszy i zrobiłem sobie własnego smoka :D:D:D:D:D Na razie pracowałem nad nim około 7 godzin, daltego też nie wszystko jest dopracowane - ale jak tylko postawię od nowa system (bo wczoraj cały mi się zwalił :(:(:() to raz dwa go skończę :). Proszę o komentarze Giorgione
giorgione Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 I kolejne yjęcie - jak widzicie musze poprawić jeszcze żeberka i dokończyc czaszkę
giorgione Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 I ostatnie ujęcie na dzisiaj :D:D:D Giorgione
bor Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 ojejku! bardzo fajne. [wow][wow][wow] bedziesz dodawal skorke czy to bedzi tylko taki szkielet smoka? jak dla mnie bomba!
giorgione Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Tak, skóra też będzie :D:D:D Ale to dopiero zacznę robić, jak skończę wszystkie kości. Giorgione
bor Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 a nauczysz mnie tak modelowac ??? :|:|:| wtedy bym mogl jeszcze z 10 razy napisac ze ci fajnie wyszlo..... [mruga][mruga] szybko zrob reszte by fajnie sie zapowiada. tylko nie dawaj jakiegos tla rozowego czy fioletowego jak to sie zwykle robi, a co moim zdaniem wyglada paskudnie i psuje caly efekt.
giorgione Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Bo jak się siedzi do 3 w nocy to się dziwne rzeczy zdarzają - jak to coś powyżej[lol2][lol2][lol2] - (ale i tak jeszcze muszę poprawić ogonek - dopiero zauważyłem) Na razie 124.000 faces - mam zamiar zmieścić się w 140.000 Giorgione
Phantom Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 gites...gior...ja teraz proponuje...przerobić tego smoka na jakiś landszafcik :D jakiś teren...z kośćmi wielkiego smoka :) coś w stylu Final Fantasy i Pitch Black...mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi :P pozdro...
Kveldulv Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Baaaardzo mi się podoba. Jak na razie, nic dodać nic ująć [piwo] Pytanko: mógłbyś zamieścić jakiegoś blueprinta [rotfl] z którego robisz tego smoczka ??
KAIN Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Respekten:D i Szacynken!! Robiłem takiego smoka a raczej próbowałem i wiem ze trudno jest zrobic szkielet. Jest git. pozdro KAIN
giorgione Napisano 22 Lipiec 2003 Autor Napisano 22 Lipiec 2003 Dzięki za wasze komentarze :) Phantom - dzięki za podopowiedx - zobaczę co da się zrobić.:D:D:D:D Kveldulv - ja robię go z własnego szkicu - wraz z pomysłami, które nasówają mi się podczas pracki :P Kain - a masz gdzieś fotki tego twojego - po prostu chciałbym zobaczyć ;) Giorgione
KAIN Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 Niestety giorgione straciłem wszystko ale było co pokazać. Byłem gdzieś na etapie żeber ale zwątpiłem w swe umiejetnosci. Za to tobie idzie świetnie!! Moze w najblizszej przyszłości zaczne wszystko od nowa.
VGT Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 a wiecie, co ja myślę... myślę że giorgione ma już dostęp do Posera gdzieś tak ósemki i tam są szkielety nawet smoków... :D:D:D:D a na poważnie - na prawdę świetna robota. Najbardziej mi się w nim podoba czaszka, gdyż ten element zawsze uważałem za chyba najtrudniejszy w smoku. w końcu to właśnie głowa smoka nadaje mu charakteru i doniosłości, a Tobie te cechy udało się ukazać :) Z niecierpliwością czekam na więcej.
giorgione Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Napisano 23 Lipiec 2003 :P:P:P jA NAWET NIE WIEM JAK SIĘ UŻYWA POSTERA A tutaj mały upload - skończona szczena dolna
giorgione Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Napisano 23 Lipiec 2003 Ale chyba poprawię j jeszcze przy ząbkach i biporę sie za szczenę górną :D:D:D
Dr. eA Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Smok fajny tylko wg. mnie ma za dlugie przednie rece/lapy. Ale koncepcji na smoka jest mnostwo wiec nie uwazam tego za blad:)
mawo Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 daj 2-sided material bo sie cos kasztani na glowie
giorgione Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Napisano 23 Lipiec 2003 A to dlatego, że nie jest jeszcze dokończona :D:D:D Giorgione
giorgione Napisano 25 Lipiec 2003 Autor Napisano 25 Lipiec 2003 No to czas na mały upload - znalazłem chwilkę czasu - bo remonty dobiegają końca - i prawie skończyłem szczękę - pozostały mi tylko 3 ząbki do dokończenia - a ponieważ weekend się zbliża to możecie być pewni, że w pon. otrzymacie prawie gotową scenkę :D:D Giorgione
Phantom Napisano 25 Lipiec 2003 Napisano 25 Lipiec 2003 nie no świetny szkielecik :D pikny :D no to ja ciekaw jestem jaką texturke do tego zrobisz :D a w między czasie powiedz co to jest (to w kółku :D)??... pozdro...
saygon Napisano 25 Lipiec 2003 Napisano 25 Lipiec 2003 wow to ja sie zastanawiam czy z mojego nie rezygnować swietna robota.
kulexy Napisano 25 Lipiec 2003 Napisano 25 Lipiec 2003 wow, niezle idze ci... co do zabkow to chyba przypominaja mzabki mojego pieska (takie krzywe :D) spoko... podoba mi sie moze tlo daj w jakiejs grocie (smok wawelski :) )
giorgione Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Napisano 26 Lipiec 2003 Wielkie dzięki za wszystkie komentarze:D. Saygin nie martw się i rób swojego smoczka - zobaczymy co z tego wtrośnie :P Co do tła to jeszcze troszkę pomyslę -bo z tym, będzie najwiuęcej kłopotów, a na razie modelik z teksturką - ale chybę będę musiał ją poprawić :(:(:( Giorgione
saygon Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 nie uwazasz ze m troche za chude te kości? pomysl ile on msi ważyc. dodawkowo ma strasznie duzo kregów- ssaki, gady itd maja raczej malo kregow. a tak bede robil bede.
giorgione Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 Tak ale popatrz na dinozaury - one miały barzdo dużo kręgów :P - kości będą lekko pogrubione - z pewnością kończyny z tyłu - chodzi mi o palce Giorgione
Frankot Napisano 17 Sierpień 2003 Napisano 17 Sierpień 2003 Podoba mi się. Dodasz do niego kości (3dsmax bones), aby móc go potem animować?? Trzymaj się.
giorgione Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Napisano 17 Sierpień 2003 Tak!! Bo mam zamiar zrobić sobie małąbitewkę pomiędzy tym smokiem a smoczkiem z mojego wcześniejszego topicu (\"Obraz ze smokiem\" ) :D - patrz avatarek :D Giorgione
Krzysztof Kucharz Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 giorgione - myślę w takim razie, że temat bitwy \"Nocna Straż\" jest w twoich klimatach... (mylę się?)
giorgione Napisano 6 Wrzesień 2003 Autor Napisano 6 Wrzesień 2003 NIe nie myliszx się - tak sobie myślałem :D:D:D Ale nie można korzystać z tego co już zrobione przed bitwą - więc będę robił kolejne skoczki do bitwy - jeżeli wygra ten temat of kors :D Giorgione
Conq Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Muszę powiedzieć, że szkielet jest wypasisty! Jestem pełen podziwu, bo modelowanie \"kostków\" samo w sobie jest trudne, to wykonanie takiego u fantastycznej istoty to zadanie tylko dla prawdziwych twardzieli:) Badałem jeszcze do czego by się przyczepić. Sam model jest ok, tylko te teksturki. Jakieś takie gliniaste. Przydałoby się trochę rysów, jakieś pęknięcia, miejscami pożółkłe. O oświetleniu nie muszę wspominać, że jest nieciekawe. Liczę, że nie pożałujesz smokowi klimatu i go odpowiednio zaprezentujesz :)
giorgione Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 Witam ponownie - upłynęło już troszkę czasu od ostatniego uploadowania:D Poniżej rysuneczek ukazujący początek pracy z bones :D Wziąłem pod uwagę wasze uwgi i zmieniłem grubość kości kończyn z tyłu. Oprócz tego zmniejszyłem lekko głowę i zwiększyłęm skrzydła - teraz już lepiej wygląda - przy nastepnym rzucie dodam już płachty skrzydeł i może jakąś zawadiacka pozę. Rozpoczynam właśnie drugiego smoczka do tej sceny:D Pozdr Giorgione
saygon Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 no on gratulacje wyglada bardo bardzo. duzo nie powiem bo malo widac na rzutach z okien widokowych,ale z tego co widze z boku to rewelacyjne proporcje, no moze pza ogonem, ktory moze sredno wygladac podczas lotu bo strasznie dlugi, ale to zalezy jak to pokazesz.
General Straw Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Fajny smoq. Nie jestem pewien czy tej grubosci kregoslup by sie nie zlamal, ale nie wiem, martwego smoka w realu jeszcze nie widzialem ;)
Kuciel Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 fajny smoczek czekam z niecierpliwoscia na 2-giego:)
giorgione Napisano 14 Listopad 2003 Autor Napisano 14 Listopad 2003 No na drugiego to troszkę poczekacie:D Ale najpierw macie tutaj pokazaną błonę na skrzydłach - teksturkę zrobię oczywiście taką poszarpana i strasznie dziurawą - nie chcę robić tego za pomoca siatki - bo po prostu m się nie chce:P No dobra koniec gadania macie tutaj kolejny rzucik - nie zwracajcie uwgi na grubość kości bo tym nie nadałem meshsmootha:D Zastanawiam sie czy nie nadać jeszcze błon w okolicach pierwszego zgięcia skrzydeł z przodu?? Pozdr Giorgione
und3r Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Hmmm ja myślę, że ta błonka jak to nazywasz powinna być. Bo tak to już są te nasz smoczki skonstruowane..
und3r Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 A z resztą to cieżko powiedzieć .. bo jak patrzę to każdy \'rodzaj\' smoka ma inaczej :) Czerwone inaczej, czarne jeszcze inaczej, srebrne jeszcze inaczej ... twoj najbardzie przypomina srebrnego ... lub bronzowego... I załączam jeszcze ruchy:
giorgione Napisano 15 Listopad 2003 Autor Napisano 15 Listopad 2003 Dzięki dzięki:d ale ja sowjego smoczka będę robił wedłe własnego wzoru przedstawionego ponizej:D - przy okazji srki ze taki niewyraźny:((choć nie jest on taki superancki jak ten smoczek powyżej:D) Pozdr Giorgione
jedi-killer Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 bym skorzystal z screenuw smoków z gry disciples 2 tam to jest wszystko fajne klimacik i muzyka nadajom grze wszystkiego co najlepsze a jeszcze 1 heroes sux :D
giorgione Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 No to czas na mały upload Pozniżej przedstawiam barzdo wczesną fazkę głowy sdrugiegi smoczka:d Jak patrzy sie na screen to nie chce się wierzyć, że jest robiony zgodnie ze szkicem (bo głowa wydaje się za duża:() Ale to chyba przez jeszcze nie do końca ułożone wertexy:) Next upload soon... Pozdr Giorgione
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Napisano 24 Listopad 2003 ja bym mu jeszcze poprawil wyraz oka (oczu) bo w tej chwili to on nie wyglada groznie.. raczej tak jakby bawil malego smoczka :) zreszta na szkicu widac (chodzi mi o brwi...) pozdrawiam
giorgione Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 Jak juz napisałem to wczesna wersja więc to będzie z pewnością poprawione:dDzięki za uwagę:D Pozdr Giorgione
saygon Napisano 24 Listopad 2003 Napisano 24 Listopad 2003 wymoiatasz szczerze wymiatasz. łeb jest rwelacyjny. swietny czekam na wiecej zdecytdowanie chce wiecej.
Frankot Napisano 5 Grudzień 2003 Napisano 5 Grudzień 2003 ekstra to wygląda :o :o :o :o :o Ekstra modeling i reszta też pełen wypas szczena opada... :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o [wow]
giorgione Napisano 6 Luty 2004 Autor Napisano 6 Luty 2004 No to zcaass na upload - w końcu ukończyłem bitewkę - na początek mały upload cielska 2 smoka - jutro część dalsza uploadowania:D Pozdr Giorgione
giorgione Napisano 9 Luty 2004 Autor Napisano 9 Luty 2004 Dpobra kolejny dodatek:) Za kilka dni skończ bestpie i biorę sie za otoczenie:) Oczywiscie poprawie skrzydeło - na razie cza cienkie - no i tylną kończynę - na razie jest nie połączona z resztą ciała. No i pozostało mi dokończenie części twarzowej
Rekomendowane odpowiedzi