Napisano 21 Lipiec 200321 l Witam wszystkich uczestnikow nowego wydania bitwy. Niestety nie dane mi bylo ukonczyc pracy na poprzednia bitwe, niemniej jednak tym razem postaram sie dociagnac projekt do konca:D Tematem mojej pracy bedzie mrowka (powiedzmy- przynajmniej cos co bedzie przypominalo mrowke). Pierwowzorem mojego owada jest mrowka o wdziecznie brzmiacej nazwie Polyrhachis lamellidens. Ponizej znajduja sie przykladowe zdjecia. Oczywiscie efekt koncowy bedzie dosc znacznie odbiegal od tego co widac ponizej- zaplanowalem pare \'usprawnien\' majacych nadac mojemu robalowi bardziej \'medialny wyglad\' ;) A wiec do roboty!
Napisano 21 Lipiec 200321 l Autor to by bylo na razie tyle. gdyby ktos mial jakiekolwiek sugestie- chetnie wyslucham. Poki co poszukuje jakis dobrych referencji ze zblizeniami glowy i odnoz. Gdyby ktos posiadal takowe to bede wdzieczny za ich umieszczenie. pozdrawiam
Napisano 21 Lipiec 200321 l no no niezly model...naprawde niezle CI to wychodzi :)) a co do referencji...oto one.. pozdr
Napisano 21 Lipiec 200321 l Autor Pablo- wielkie dzieki. 2 z 3obrazkow juz mialem, ale i tak sie przydadza, bo moje byly o polowe mniejsze. [piwo]
Napisano 21 Lipiec 200321 l tułów ma strasznie gęstą siatkę .... zresztą nie czepiam się - modelik I klasa :)
Napisano 21 Lipiec 200321 l Autor no fakt- tulow ma bardzo gesta siatke- ale to jest wymog uzywania deform painta (ktorego mozliwosci postanowilem wykorzystac w tej bitwie). Przy okazji- BIG thx Adamkos za pluga[piwo]. Ale spokojnie- jak uzyskam interesujace mnie szczegoly to potem wrzuce multiresa zeby troche odciazyc kompa:)
Napisano 22 Lipiec 200321 l Autor kolejna czesc modeliku- tym razem glowa:) Nie wiem czemu ale chyba jakos nie moge sie przekonac do takiej wersji glowy... co myslicie?
Napisano 22 Lipiec 200321 l hmmm faktycznie ten łepek jest troche dziwny - czy to na pewno od tego owada[co?]
Napisano 29 Sierpień 200321 l Autor Po dlugiej nieobecnosci postaram sie dokonczyc prace tak zeby wyrobic sie z terminem chociaz watpie zeby mi sie udalo. W kazdym razie sie postaram
Napisano 29 Sierpień 200321 l Autor Po dlugiej nieobecnosci postaram sie dokonczyc prace tak zeby wyrobic sie z terminem chociaz watpie zeby mi sie udalo. W kazdym razie sie postaram
Napisano 29 Sierpień 200321 l Autor kolejny update: model prawie skonczony. Prosilbym o komentarze, ew. wskazowki co do tla