graf_zero Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Witam wszystkich uczestnikow nowego wydania bitwy. Niestety nie dane mi bylo ukonczyc pracy na poprzednia bitwe, niemniej jednak tym razem postaram sie dociagnac projekt do konca:D Tematem mojej pracy bedzie mrowka (powiedzmy- przynajmniej cos co bedzie przypominalo mrowke). Pierwowzorem mojego owada jest mrowka o wdziecznie brzmiacej nazwie Polyrhachis lamellidens. Ponizej znajduja sie przykladowe zdjecia. Oczywiscie efekt koncowy bedzie dosc znacznie odbiegal od tego co widac ponizej- zaplanowalem pare \'usprawnien\' majacych nadac mojemu robalowi bardziej \'medialny wyglad\' ;) A wiec do roboty!
graf_zero Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 tulow i odwlok po odpowiedniej obrobce:)
graf_zero Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 to by bylo na razie tyle. gdyby ktos mial jakiekolwiek sugestie- chetnie wyslucham. Poki co poszukuje jakis dobrych referencji ze zblizeniami glowy i odnoz. Gdyby ktos posiadal takowe to bede wdzieczny za ich umieszczenie. pozdrawiam
Pablo Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 no no niezly model...naprawde niezle CI to wychodzi :)) a co do referencji...oto one.. pozdr
graf_zero Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Pablo- wielkie dzieki. 2 z 3obrazkow juz mialem, ale i tak sie przydadza, bo moje byly o polowe mniejsze. [piwo]
dramaturg Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 tułów ma strasznie gęstą siatkę .... zresztą nie czepiam się - modelik I klasa :)
graf_zero Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 no fakt- tulow ma bardzo gesta siatke- ale to jest wymog uzywania deform painta (ktorego mozliwosci postanowilem wykorzystac w tej bitwie). Przy okazji- BIG thx Adamkos za pluga[piwo]. Ale spokojnie- jak uzyskam interesujace mnie szczegoly to potem wrzuce multiresa zeby troche odciazyc kompa:)
graf_zero Napisano 22 Lipiec 2003 Autor Napisano 22 Lipiec 2003 kolejna czesc modeliku- tym razem glowa:) Nie wiem czemu ale chyba jakos nie moge sie przekonac do takiej wersji glowy... co myslicie?
dramaturg Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 hmmm faktycznie ten łepek jest troche dziwny - czy to na pewno od tego owada[co?]
graf_zero Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 Po dlugiej nieobecnosci postaram sie dokonczyc prace tak zeby wyrobic sie z terminem chociaz watpie zeby mi sie udalo. W kazdym razie sie postaram
graf_zero Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 Po dlugiej nieobecnosci postaram sie dokonczyc prace tak zeby wyrobic sie z terminem chociaz watpie zeby mi sie udalo. W kazdym razie sie postaram
graf_zero Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 kolejny update: model prawie skonczony. Prosilbym o komentarze, ew. wskazowki co do tla
Rekomendowane odpowiedzi