Napisano 11 Grudzień 200519 l No nastepny WIP poniewarz mialem ostatnio problemy z kompem i model riddicka poszedl sie ### no juz go nie ma wiec postanowilem zrobic to co lubie najbardziej jakiegos dinusia a ze kiedys robilem t-rexa z mizernym skutkiem a pozniej jednego do tuta postanowilem go podrasowac i oto maly test:
Napisano 11 Grudzień 200519 l Kurde a on bedzie zamemływał na smierc swoje ofiary? ciezko mi cos powiedziec bo bez zebów to kojarzy mi sie z zaba ;) Nie no ale generalnie cacy...bedzie zbrush?
Napisano 11 Grudzień 200519 l model fajny, ale czy ona tylko po 2 palce/pazury w kazdej lapie? nie za malo? o do podstawki, to popatrz na stronach z figurkami, tam czesto sa fajne podstawki.
Napisano 11 Grudzień 200519 l łeb jest całkiem fajnie zrobiony , reszta zbyt gumowo.. fałdy nie leża mi tak jak są.. duzo bedzie zależało od tekstury.. ale popracowalbym nad modelem jeszcze zwlaszcza nad widocznymi partiami mięśni.. nogi i ręce leżą calkiem..zupełnie gumowe..a tam pzreciez było mięcho ścięgna i kości..
Napisano 11 Grudzień 200519 l Autor sith_LORD rozwin temat gumowatosci bo niezabardzo rozumiem chodzi oto ze miesnie nie widoczne albo co? bo twoja krytyka mi sie podoba oby wiecej postaram sie wszystko w miare mozliwosci poprawiac:) Chalek hehe on ma 3 palce ale sie tak zlozylo ze nie widac:) co do podstawki spokojnie wszystko bedzie to jest TEST jmtm00 hehe jasne:D ale pamietaj nowe badania na temat t-rexa wskazuja bardziej ze byl padlinozerca niz morderca:) ale co nie zmienia faktu piekny:) co do zbrusha juz podstawowy jest bo jakbym mial modelowac szczegoly teraz a pozniej poprawiac je w maxie co chwile bym sie chyba zabil a tak mam piekny pipeline :) wiecej szczegolow postaram sie dodac lecz najpierw chce zdac prawko a egzamin juz niedlugo:) Valery hehe jak wyzej podstawka = kupa = TEST
Napisano 13 Grudzień 200519 l Autor no przechodze do konkretow base model pod obrobke w zbrushu zostala mi do wymodelowania jeszcze blona i pobawienie sie w skalowanie modelu C&C zawsze mile widziane:)
Napisano 13 Grudzień 200519 l czemu rączki mu wychodzą z dziur? zęby i oczy zrobisz zbrushem? nie trzeba by dodać mięśni na tylnie nogi? teraz wyglądają jak u 90-letniego starca.
Napisano 13 Grudzień 200519 l Autor hehh:) raczki wychocza z dziur poniewaz analizowalem wiele zdjec i zaznaczylem tam jeden z glownych miesni barku tylko narazie to wyglada shitowato zacznie jakos wygladac jak zabiore sie do zbrusha oczy i zeby bede robil w maxie ale musze najpierw zrobic displacement aby pozniej dobrze dopasowac zeby i oczka co do miesni tylnych nog no hmm moze dorobie tylko miesnie lydki w maxie ale zastanowie sie jeszcze bo ogolnie zbrushem mialem to zalatwic:) (no w sumie tak powinien BASE MESH wygladac bez udziwnien;) :P )
Napisano 14 Grudzień 200519 l główka jest całkiem spoko. Co mi się nie podoba to tułów, nogi, ręce i dziwne wyważenie środka ciężkości. Jakby miał się zaraz przewrócić :/ Tułów za mało masywny, mało groźny. Nogi mogłyby być większe, bardziej umięsnione, żeby utrzymać tą masę. Rączki zaś, żeby nie wychodziły z tułowia tylko były jego integralną częścią, mięśnie mięśnie mięśnie :) Pracuj dalej :) pozdrawiam
Napisano 14 Grudzień 200519 l Zgadzam się z Leru, ale moim zdaniem to tak: - proporcje głowa -> tłów się nie zgadzają :] Mianowicie głowa jest zbyt duża... - Nogi (tak jak Leru powiedział) są zbyt mało masywne. - Wzorujesz się na jakiś blueprintach (?), bo wydaje mi się, że T- rex nie miał takich sflaczałych boków. Ogólnie fajowo (wprowadza coś nowego). Ps. Dinkami zajmowałem się od dzieciństwa. Kiedyś znałem wszystkie gatunki na pamięć :P
Napisano 14 Grudzień 200519 l Autor hmm co do proporcji sa one dobre wzoruje sie na blueprintach ktore sa na podstawie JP3 jesli juz to wszerz moze byc zle bo mialem tylko bok t-rexa ae jak juz mowilem jestem w trakcie poprawiania eee co do sflaczalych bokow patrzysz na pierwszego t-rexa czy 2 bo pierwszy to test zbrusha i on jest juz nieaktualny teraz tego 2 bede robil i juz nie bedzie takich flakow PS: tez sie w dziecinstwie interesowalem dinozaurami mam jeszcze kilka albumow i ksiazek na ich temat awet sie uczylem lacinskich nazw:P ale stare dzieje !!PS2: zapraszam wszystkie osoby z Łodzi w sobote do klubu 2Face na piotrkowskiej na impreze prowadzona przez znajomego DJ'a :) bede sie tam gdzies krecil kolo ddżejki chaslo: max3d:P
Napisano 14 Grudzień 200519 l Haha ja też mam parenaście książek... :D Jak to dobrze powspominać stare czasy :D No życzę powodzenia w każdym razie ;)
Napisano 19 Grudzień 200519 l Autor hehe dzieki:) no malutki progress ehh weekend byl ciezki i dopiero dzisiaj troche porobilem:) C&C please
Napisano 19 Grudzień 200519 l no główka jak się patrzy :) włóż troszkę więcej pracy w ząbki, wyglądają na lekko przypiłowane. poza tym jest super :)
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor znowu troche pobawilem sie modelem ale minimalnie niemam pomyslu na nogi jeszcze i ogon troche skaszanilem ale co tam :) wszystko da sie zrobic:)
Napisano 23 Grudzień 200519 l Daje rade trex, oj daje rade...moze ciut za duzo tych takich fald ma na grzbiecie ale w sumie to juz czekam na texturki....acha...na mily bog nie zapomnij o zebach!! ;DD Pozdrawiam
Napisano 24 Grudzień 200519 l Super super. Piękna głowa a szczególnie podobają mi się mięśnie nóg (ud) które zostały bardzo dobrze wymodelowane. Pazury u nóg są też super no i ogonek...