THE MANYSH TRAFO Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 a wiec mam problem bo robie sobie taki tam mały kosmos ale mam problem z wytworzeniem otoczenia wszelkie texturki jakie posiadam są albo za małe albo widac łączenia Czy ktos mógł by mi pomóc Moze lepiej to wymodelowac ( za duzo roboty) ?? próbowałem Particle ale komp troche siada a wynik mnie nie zadowala . Co mam począc Please help
illy Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 ale chcesz zrobic gwaizdy, czy co? wszechswiat to czarne tlo z jakimis elementami do tego nie napisales czy still czy animka
THE MANYSH TRAFO Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 sorki zachowałem sie ja gównarz 8-) ............. Animka!!!! najlepiej interesowało by mnie cos takiego jak w filmie "Kontakt" ale to za duzo roboty Ma byc w miare prosto czarno jak cholera kilkadziesiąt gwiazd i jakas mgławiczka
illy Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 planety to sphere, galaktyki to plane z mask map (i przezroczystosc), nawet pierscienie na planetach tak zrobisz zawsze tez mozna dac kilka planes, kazdy oddalony od siebie i na nich dac mask map, z narysowanymi planetami (czy tam opacity czy jak to nazywacie)
Marcin Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 jak chcesz gwiazdki to w videopost masz cos takiego jak starfield , do tego potrzebna jest kamera w scenie z ktorej bedziesz renderowal , swietnie nadaje sie do animacji poczytaj o tym w helpie
THE MANYSH TRAFO Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 o zesz!!! Zapomniałem o tym Po testuje ale przydały by sie jakies wasze sprawdzone propozycje
THE MANYSH TRAFO Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 No mniej wiecej tak wyglada scena ale otoczenie to porazka totalna przy animowaniu to juz wogóle
THE MANYSH TRAFO Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Napisano 17 Grudzień 2005 starfield mi sie nie podoba nie jest idealny 8-)
AGmakonts Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 ja bym odpalił fszopa i tam ładna teksturke namalował, tak gdzieś z 10 MP. popatrz na googlach będzie spoo zdjęc nieba więc o referki się nie martw
THE MANYSH TRAFO Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Napisano 17 Grudzień 2005 własnie jak? bo próbowałem i marne wyniki mam w fotoszopie. po za tym chce to animowac fadnie i kuna nie idzie mi to poradzcie cos moze jakis tutek fajny znacie próbowałem z ..xenomorphic.co.uk. są swietnie ale wszechswiat jest nie doskonały ........... 8-) a pytanie : jak tam planeta moze byc? 8-P
El Wieczor Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Może takie coś? Dopiero co znalazłem, więc nie próbowałem ale na pewno sprawdzę, bo też potrzebuję coś takiego zrobić ;) http://gallery.artofgregmartin.com/tuts_arts/making_a_star_field.html http://www.fur.com/~almackey/tutorial/ac2b.html
razor Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 A nie mozesz noise uzyc ? Jak po robocie doczłapie się na chate to zarzuce jak to wygąda - wg mnie całkiem nieźle. Ano i zapomniałbym - jeżeli chcesz mieć idalnie wyglądający kosmos poprzez uzycie teksturki to zainteresuj się GIMP'owymi fractalami - poprostu cód miód orzeszki :) BTW. Te teksturki twojej planety to są te dołączone do maxa ?
El Wieczor Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 http://www.sf.edu/jhlavacek/tutorial/starfield/starfield.html No mnie to nie przekonuje raczej ;) PS rules! :D
razor Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 http://www.sf.edu/jhlavacek/tutorial/starfield/starfield.html No mnie to nie przekonuje raczej ;) PS rules! :D Co to jest ?? :D Mam Ci wyszukać coś gorszego w PS'ie ? :P
THE MANYSH TRAFO Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Napisano 23 Grudzień 2005 textury planety są z netu ! ale nadal stoje w miejscu z tą scenka
mr.funky Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 starfield jest ok - musisz tylko odpowiednio pogrzebac w jego opcjach..glownie chodzi o wielkosc gwiazd ktore standardowo sa jak dla mnie za duze
CzAk1 Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 coż...zrobić kilka sobie pklanetek zwyszajnie ze sphera...porozrzucać na wmiare duza odlegloś od siebie. Potem strzelić jakiegoś duzego sphera (w niem działa by się "akcja" animki) z teksturką nieba czarną ale głównie tak by były na niej tagze jakieś gwiazdki...najlepiej by się one lekko zarzyły a sam kolor nieba (czarny) najlepiej na jakiś opacity...(50%) i jeszcze czarny basground i jakoś to moze wyglądac ciekawaie w miare...ale ja to wymyśliłem na poczekaniu i nie wiem dokładnie jak to bedzie wyglądać więc radzie jeszcze nad tym pomyśleć...ale przetestowac zawsze mozna
THE MANYSH TRAFO Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Napisano 23 Grudzień 2005 nie wiem ale walcze z particlami bo mi starfield nie lezy zamiast nieba mam kropki przy animacji jeszcze ujdzie bo sie rozmyje ale musze zrobic cos doskonałego bo mnie to juz denerwuje straszne wiec pobawie sie particle i modeling moze cos wymysle ...............w kazdym razie dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi