misiekp Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 jak zmniejszyc gestosc siatki jesli mialem wczesniej wlaczone edit poly i mesh smooth i pozniej uzylem boolena to jak znowu convertuje do edit poly to siatka jest tak zegeszczona jak po ms co robic ????? pomocyyyyy
Ania Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 optimize modifier ci rozrzedzi siatkę (ale i popsuje) a najlepiej wymodelować na nowo, bez kolapsowania po meshsmoothu i najlepiej też bez booleana.
misiekp Napisano 13 Grudzień 2005 Autor Napisano 13 Grudzień 2005 Aniu modelowanie od poczatku napewno odpada bo to byly 2-3 godz pracy a ja nie mam juz tyle wolnego czasu i czy mozesz mi powiedziec gdzie znalesc optimaze modifer ???
hcpiter Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 Zobacz w folderze autoback moze jest plik w ktorym nie było tych kombinacji :D
MatPat Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 Najlepiej robic to recznie. Nie ma cudów. Najpierw sprobuj optimize i reczne poprawki.
illy Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 recznie poweldowac vertexy, najlepszy efect tym osiagniesz, a najlepiej by bylo zaczac od poczatku, serio i nie uzywaj booleana ;p
Mulczas Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 a ja bym jeszcze sprobowal zaznaczyc wszystkie wierzcholki i pobawic sie wartosciami w okienku "weld" - może to cos da..... p.s. szczerze to watpie, ale...
misiekp Napisano 13 Grudzień 2005 Autor Napisano 13 Grudzień 2005 dzieki wszystkim za posty - macie racje - chyba najlepiej zaczac od poczatku :/ I MAM DLA WSZYSTKICH PRZESTROGE BY NIE ZDARZAL IM SIE TAKI WYPADEK JAK MI: ROBCIE JAK NAJWIECEJ SAVE'ÓW BY POZNIEJ NIE BYLO PROBLEMOW !!!!!!!!!!!!! zapisywac wszystko do jednego pliku to nie jest dobry pomysl :/:/:/:/ ps.Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi