Napisano 22 Lipiec 200321 l Greetings! Ktos slyszal o Maxie \"szosteczce\" cos? Podobno koles z Discreet wygadal sie, ze ma miec zintegrowanego Mental Raya, Deep Painta i Particle Flow. Juz zacieram raczki :)
Napisano 22 Lipiec 200321 l Za szybko za szybko to wychodzi, jescze parę lat i będziemy pracować na Maxie 12 :). Lepiej gdyby zrobili z tego jakiegoś updeta do 5.5 byłoby taniej :) kogo stać na takie zmiany co dwa lata :(
Napisano 22 Lipiec 200321 l Autor Tzn wlasciwie nie wiadomo czy bedzie sie nazywal Max 6 czy jeszcze 5.5. A co do gonitwy z nazwami - popatrz sobie na Maye... rok temu byla 4 teraz juz 5 ;) A \"szostka\" ma sie ukazac za jakies pol roku... chyba za pare tygodni to oglasza. Pozdrawiam Gith
Napisano 22 Lipiec 200321 l hehe niezle sie rozkrecaja, ja tam mam maxa z computer arts ale cos mi wiecej niz 30 dni chodzi ;)
Napisano 22 Lipiec 200321 l Originally posted by Gith Ktos slyszal o Maxie \"szosteczce\" cos? Podobno koles z Discreet wygadal sie, ze ma miec zintegrowanego Mental Raya, Deep Painta i Particle Flow. o rany! kto Cie tak okłamał? z tego co wiem to o 6 discreet wypowiada się bardzo ostroznie poprostu czekając na nastepce W2k... MentalRay? a 7 bedzie miała Combustion, After Burnera, Video Analisa, Brazila, V-raya i to wszystko się będzie opłacało panom z discreet sprzedawać za 4000 euro :) łącznie z CS :) sorki za żart ale z punktu widzenia marketingowego byłby to bezsens a nawet głupota. Jeśli już to najpewniej będzie Connector do MentalRaya, exporter do DeepPainta i jakaś namiastka Particle flow.... a tak wogóle to nie wiadomo czy 6 będzie na Wina... bo Linux powoli niszczy marzenia Microsoftu... a discreet wie ile strat mu przysporzył Softimage wydając XSi bezpłatnie do zastosowań domowych... a niestety co by nie mówić o Maxie to mimo, że jest wprost świetny to wszystko prawie co jest na Linuxa poprostu jest szybsze..... pozdrawiam[piwo]
Napisano 23 Lipiec 200321 l Autor Sorki... wg. mnie po prostu Discreet chce nadgonic Maye i XSI. Wlasnie.. maya niedawno w 5 masz juz Mental Raya i co? tez bedziesz twierdzil ze w 6 bedzie RenderMan, Shave & Hair Cut, Real Wave/Flow? Zastanow sie troszke... A co do szybszego linuxa... az polecialem po 3d 1/2003, a tam stoi napisane: 1. Czas Renderingu sceny testowej w Maya 4.5: Linux - 1:50 W2K Adv. Serv. - 1:30 2. Przykladowa scena z wykorzystaniem Paint Effects renderowana w rozdzielczosci 1600x1200x24bit Rendering Shake 2.5: Linux - 9:11 W2K AS - 7:11 :) Faktycznie moze nie pracowac szybciej (jak na razie), ale stabilniej to chyba raczej na pewno. A co do maxa i linuxa to jeszcze niestety poczekamy. Pozdrawiam Gith
Napisano 24 Lipiec 200321 l ... no nie wiem u mnie ta sama scena na Linuxie (Debian): 0.12 na W2k Sp4: 2.16 test XSl, MentalRay.... Maya jest ogólnie wolna na Linuxie i tak naprawdę nikt nie wie dlaczego.... ale być może discreet chce dogonić Maye i XSl.... ale póki nie będzie działał na Linuxie, żadne profesjonalne studio go poprostu nie kupi - bo nie kupuje się Stacji na Itanium lub DualOpheronie aby zwalniać ją Windowsem... pozdrawiam [piwo]
Napisano 29 Lipiec 200321 l Autor I co? Jakos wyglada na to, ze nikt mnie nie oklamal :D [winko] Pozdrowionka Gith
Napisano 30 Lipiec 200321 l Gwoli ścisłości: Mental Ray jest łącznie z shaderami ale albo Alfa ma go okrojonego albo taki załączą. W dodatku na XP nie działa poprawnie connection.... Particle Flow - jest ale pozostawia dużo do życzenia Layers - chyba najfajniejsza i nieskopana część Maxa... Vertex Paint - tylko dla tych z dobrym sprzętem... Możliwe, że Alpha, którą testuję i możliwe, że postaram się umieścić te wyniki u Adka ma niedopracowane kupę rzeczy i pookrajane resztę - jedno warto powiedzieć - poprawiony interfejs to strzał w 10. pozdrawiam [piwo] PS: Gith zwracam honor [piwo]
Napisano 30 Lipiec 200321 l Autor Fakt do premiery pozostalo kilka miesiecy... moze wlasnie przez alphe wszystko jest w nieco \"poobcinanej\" wersji. Pozdrawiam Gith
Napisano 30 Lipiec 200321 l Dokładnie. Do oficjalnej premiery pozostał szmat czasu. Wydaje mi się ,że to wina wersji Alpha którą również miałem możliwośc testować. Wydaje mi się jednak ,że discreet idzie naprawdę w dobrym kierunku jeżeli chodzi o rozwój tego softu. Podobno wersja 6 zostanie od początku przepisana przez programistów. Niestety tego nie mam jak sprawdzić ... gdyby tak było cieszyłbym się niezmiernie :)
Napisano 30 Lipiec 200321 l hmmm a dalczego Wy macie taka mozliwosc testowania Alphy a my nie?:) pozdr
Napisano 30 Lipiec 200321 l ...w dodatku wczoraj dostałem tez do testowania Softimage XSl 3.2 i powiem, że nawet Max 6 nie jest wystarczającym argumentem do zaniechania myślenia o przerzuceniu się na XSl..... no chyba, że stanie się rzeczywiście cud i przepisany od nowa kod Maxa wraz z dodatkami będzie Młotem a nie młoteczkiem na Softimage... pozdrawiam PS. Dziś nie dam rady napisac testów z Maxa 6 ale może niebawem :)[piwo]