Matchias Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 Witam W życiu każdego grafika nadchodzi taki czas, że chce zrobić głowę. I oto są moje wypocinki. W złożeniu miał to być auotoportret ale to co mi wyszło bardziej mi się podoba niż odbicie w lustrze:) Za wszelkie uwagi i sugestie będę wdzięczny.
JmTm00 Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 ...bardziej mi się podoba niż odbicie w lustrze:) ...przykro mi ;DD Nie no glowka daje rade, moze ucho troszke nadgryzione, ale to szczegół niewielki. Czekam na teksturki, bo wydaje mi sie ze bedzie ładnie. Pokarz siatke bez smootha? cóś tam przy policzkach sie wkradaja jakies trójkaty takie dziwne? (widac je przy oswietleniu) mam podobny ból. Pozdrawiam
misiekp Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 ladnie ladnie ja o zawsze mialem problem z glowami :/ nigdy zadna porzadna mi nie wyszla a wiele razy probowalem - na jakim tutorialu sie opierales to moze sprobuje jeszcze raz. A tak poza tym to modem bardzo w porzadku.... pozdr
Koniu_PL Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 Ucho jest wporzo czego się czepiasz jmtmOO :D Bardzo fajnie wykonane... Ja się też przymierzam do zrobienia główki... Ale to sie jeszcze okaże, jak mi wyjdzie :D
wooka Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 Model fajny:) ale mi tez to ucho nie pasuje.. wymodelowane ladnie, ale ma dziwny ksztalt.. U gory powinno byc chyba bardziej okragle. pozdrawiam
Matchias Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Napisano 14 Grudzień 2005 Witam Dzięki za komenty jmtm00 - na textury będziesz musiał troche poczekać bo planuje zrobić całą postać, z siatką bez smootha może być problem w LW to troche inaczej działa, ale jak sie będziesz upierał to umieszcze misiekp - posiłkowałem się wskazówkami zawartymi w książce LightWave 7 Vademecum profesjonalisty Koniu_1990 - Dzięki -Ukasz- ucho rzecz gustu :) Pozdrawiam
Gość User190 Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Oświetliłeś się "na mordercę" ale modelik poprawny... nie licząc dziwnego ucha :P
Matchias Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 Witam Takie tam próby z texturą, w niektórych miejscach troche porozjeżdżana, w innych trochę za mocno sie świeci ale na dziś koniec więc postanowiłem pokazać. Pozdrawiam
Lukasz_D Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 Właśnie to ucho jeszcze ... a mozesz cos zrobić żeby się tak nie świeciła twarz ...
RobaL Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Twarz całkiem niezla tyle ze troche za duzo odblasku no i to ucho jest roche takie dziwne , a tak to spoko ;]
Matchias Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 Witam Dzięki za komentarze, poprawiłem texture ucha i starłem mu pot z czoła:) Pozdrawiam
Gość obo Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 ładny model, nawet bardzo :) ale ucho jakby nie z tej bajki, nie pasuje do reszty. tylko to bym poprawił ;) jeśli idzie o texturki to również dobre mogłbys dać jeszcze trochę jaśniejszego render ;) pozdrawiam ps. można prosić siateczke?? EDIT>> kurde długo tego posta chyba pisałem :) ucho już w porządku :)
kliment woroszyłow Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Skad ja tego goscia znam...zaaraz.....Maciek nie rób sobie zdjęc zatraz po powrocie z mrozu bo masz zaczerwienioną gębkę :) reszta jak dla mnie spoko.... PZDR!
Maqs Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Tex nawet fajna i mapowanie tez dobre, ale albo ja jestem slepy, albo tu nie ma bump'a:) i specmapa tez by sie przydala no i oswietlenie brzydkie, ale rozumiem ze te rendery to tylko tak podgladowo;) Powodzenia w dalszej pracy
Infero Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Dobre jest, ale jakiś mały bumpik, noise przydał by się by pokazać pory w skórze... chyba, że jest, a go nie widać... można prosić o zbliżenie?? :)
kliment woroszyłow Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Masz oczy jakby ci ktoś Miriam ubił z łuku:D Na organice sie znam jak prosie na nukleonice...mnie sie podoba...choc z tymi oczkami bym coś poprawił.....
Gość obo Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 no fajnie :) tylko oczka za bardzo się świecą według mnie pozdro
Rekomendowane odpowiedzi