andy_a Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 Wprawdzie umieściłem ten samochód w finisched works, ale później zobaczyłem go w trochę innym świetle i postanowiłem zmienić materiały – i tu się pojawił problem :( Oto moje próby modyfikacji carpaint z evermotion: Jakieś sugestie?
Nevariel Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 model jest dobry ale materiał trochę nie metalowy
wooka Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 No ladnie ladnie. Pokaz bez textur i siateczke.
Gedeon Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Model bardzo mi się spodobał ale materiał jest dziwny.
andy_a Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Napisano 15 Grudzień 2005 Dzięki za komentarze, siateczka: Bez materiałów jeszcze wrzucę I próba plastiku oraz chromu (tylko hdri ze złej strony pada): i przednie światło: Edit:
andy_a Napisano 20 Grudzień 2005 Autor Napisano 20 Grudzień 2005 Trochę pozmieniałem car-paint'a ale za nic nie mogę zrobić dobrego szkła (ma może ktoś namiary na jakąś dobrą Hdri ?? czy też wina jest po mojej stronie ;)
WToreK Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 Bardzo bardzo ladnie, nie wiem czemu nikt sie nie ekscytuje - model niemal lub nawet dorownujacy bzykowi a tu cisza, albo na materialy narzekaja, normalnie nigdy nie dogodzisz ;] Co do robienia dobrego szkla - http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_glass_liquid.htm Powodzenia dalej ;]
polka dot Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 nie no, to trzeba przyznać. nie patrze na zgodność z oryginałem, ale technicznie model jest bardzo dobry zaj****ty nawet, ładna topologia, klasa :D gratulacje.
andy_a Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Napisano 22 Grudzień 2005 WTorek - co do narzekań to już zdążyłem przywyknąć - jak zaczynałem ten model to każdy mi powtarzał, że ta meganka jest brzydka i że nie uda mi się jej zrobić, a tu... Dzięki za linka - przekonałeś mnie do zmiany hdri teraz tylko nie wiem na które: Co do topologii to trochę nad nią pomyślałem - i udało mi się zrobić dość przejrzystą siateczkę początkową: A co myślicie o feluni (ten materiał opony to nie guma, ale plastik) : P.S Zna ktoś jakieś tutki o car-paint'cie bo chciałbym uzyskać lepszą głębie swojego lakieru , tylko nie wiem jak :( (może to przez oświetlenie - mam tylko jedno v ray light - ustawiane na skylight'a)
javor Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 co do wyboru hdri t 1 albo 3 ...... 2 zdecydwanie dpada felunia spox reszta też :)
Balas Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 1 jakas tak dziwna ;) ja bym bral 2 albo 3 (IMO 3 lepsze)
andy_a Napisano 24 Grudzień 2005 Autor Napisano 24 Grudzień 2005 Na początku chciałbym życzyć wszystkim wesołych, radosnych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia :) Wybrałem hdri nr 2, ponieważ pozostałe dawały "dziwne" odbicia - przy 1 wszystko było zielone a 3 dawała za mocne odbicia pod innymi ujęciami kamery :( To to już bardziej lakier finałowy i chyba taki zostawię, chyba, że ma ktoś jakieś konkretne uwagi co do niego:
Rekomendowane odpowiedzi