Napisano 14 Grudzień 200519 l Wprawdzie umieściłem ten samochód w finisched works, ale później zobaczyłem go w trochę innym świetle i postanowiłem zmienić materiały – i tu się pojawił problem :( Oto moje próby modyfikacji carpaint z evermotion: Jakieś sugestie?
Napisano 15 Grudzień 200519 l Autor Dzięki za komentarze, siateczka: Bez materiałów jeszcze wrzucę I próba plastiku oraz chromu (tylko hdri ze złej strony pada): i przednie światło: Edit:
Napisano 20 Grudzień 200519 l Autor Trochę pozmieniałem car-paint'a ale za nic nie mogę zrobić dobrego szkła (ma może ktoś namiary na jakąś dobrą Hdri ?? czy też wina jest po mojej stronie ;)
Napisano 20 Grudzień 200519 l Bardzo bardzo ladnie, nie wiem czemu nikt sie nie ekscytuje - model niemal lub nawet dorownujacy bzykowi a tu cisza, albo na materialy narzekaja, normalnie nigdy nie dogodzisz ;] Co do robienia dobrego szkla - http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_glass_liquid.htm Powodzenia dalej ;]
Napisano 20 Grudzień 200519 l nie no, to trzeba przyznać. nie patrze na zgodność z oryginałem, ale technicznie model jest bardzo dobry zaj****ty nawet, ładna topologia, klasa :D gratulacje.
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor WTorek - co do narzekań to już zdążyłem przywyknąć - jak zaczynałem ten model to każdy mi powtarzał, że ta meganka jest brzydka i że nie uda mi się jej zrobić, a tu... Dzięki za linka - przekonałeś mnie do zmiany hdri teraz tylko nie wiem na które: Co do topologii to trochę nad nią pomyślałem - i udało mi się zrobić dość przejrzystą siateczkę początkową: A co myślicie o feluni (ten materiał opony to nie guma, ale plastik) : P.S Zna ktoś jakieś tutki o car-paint'cie bo chciałbym uzyskać lepszą głębie swojego lakieru , tylko nie wiem jak :( (może to przez oświetlenie - mam tylko jedno v ray light - ustawiane na skylight'a)
Napisano 22 Grudzień 200519 l co do wyboru hdri t 1 albo 3 ...... 2 zdecydwanie dpada felunia spox reszta też :)
Napisano 24 Grudzień 200519 l Autor Na początku chciałbym życzyć wszystkim wesołych, radosnych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia :) Wybrałem hdri nr 2, ponieważ pozostałe dawały "dziwne" odbicia - przy 1 wszystko było zielone a 3 dawała za mocne odbicia pod innymi ujęciami kamery :( To to już bardziej lakier finałowy i chyba taki zostawię, chyba, że ma ktoś jakieś konkretne uwagi co do niego: