Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejna pracka. Dłuuugo się robiła ze względu na chroniczny brak czasu :( Powiedzmy, że jest to kontynuacja mojej poprzedniej grafiki, którą można zobaczyć tu -> http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21004 Ktoś tam sobie życzył martwej natury... Proszę bardzo. Mam tylko nadzieję, że nie będę musiał emigrować i prosić o azyl z powodu tej grafiki ;) Jak zawsze, C&C bardzo pożądane, więc proszę, piszcie.

[ATTACH]27285[/ATTACH]

[ATTACH]27286[/ATTACH]

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mi się nie podoba. Swiatło, teksturki, modele i render nie powalają, ta pasta jest mocno naciągnięta a lustro raczej tak by się nie rozbiło. Pracuj dalej bo widac ze jesteś początkujący a początki zawsze są trudne.

PS: czym renderowane?

Gość bl0ndynek
Napisano

Łdna pracka : ) Byłbym wdzięczny za udostępnienie (o ile to mozliwe) tekstury kafelek ponieważ właśnie takiej poszukuje :)

Napisano

dałeś czadu:D Chyba to nawet ja niechcący zainspirowałem taki temat pracy, ale jak przyjdą smutni panowie w garniturach po ciebie to się nie znamy;)

Pod względem technicznym nie powala ale trzyma poziom (pasta wyszła najgorzej), ty też sie trzymaj! pzdr

Napisano

Dzięki za pierwsze komentarze. Czekam na rozwinięcie wypowiedzi :) AGmakonts, co konkretnie w/g Ciebie mógłbym zrobić inaczej? Sama informacja że jest kiepsko niewiele mi daje - jeśli można, poproszę o szczegóły. Render w mental rayu w maxie.

bl0ndynek: poszukaj na necie, mi licencja nie pozwala na udostępnianie ;)

maras: ONI już wiedzą, że to się zaczęło od Ciebie... przecież to forum jest monitorowane ;D

Z pasty się jutro (właściwie to dziś) wieczorem wytłumaczę - musze pokazać rendery z bliska, bo w tak małej skali rzeczywiście wygląda kiepsko.

I dalej... konkrety proszę!

Napisano

byc moze to winda perspektywy ale wrazenie jest takie, jakby ta umywala byla do kolan....

A pozatym mimo, ze modele prosciutkie to wrazenie bardzo pozytywne !

Napisano

Tragedia! Do bani z takim czymś, nie fajny klimat i mało śmieszne! wrrr, sio z tąd!!! Tak pewnie by powiedziała gumowa kaczka:P Ale mi się podoba:P Ale dam Ci rade, uważaj z tematyką kaczek teraz ze względów politycznych:P

Napisano

No z lewej można by rzeczywiście coś dorzucić, ewentualnie inaczej wykadrować :] Ale co jest nie tak ze światłem? Oświetlenie zrobiłem tak, jak wyglądałoby rzeczywiście - duże prostokątne area light pod sufitem, czyli lampa ze świetlówkami. Nie widzę tu zbyt dużych możliwości manipulacji - chyba że się mylę? Jakieś rady/komentarze? Bardzo chętnie posłucham.

Napisano

No to tak:

-to lusterko potukło się w jakiś dziwny sposób;

-troche niekonsekwetnie zrobileś materiał kranu,niby rdza a tu zaraz błyszczący metal, mogles dac wiecej rdzy(i troche bump map na rdze, bo strasznie ona płaska) i jakiś brud na metal(np. w specular map);

-z początku myslałem,że "to czerwone" to krew, ale to chyba pasta(tak się wydaje po padających cieniach na umywalke-zupełnie ci się to nie udalo.

Napisano

candyman11: Myślałem nad tym, żeby zrobić naprawde wieeele kawałków lustra, i rozrzucić je reactorem, ale czasu/cierpliwości brakło ;)

Bump na kranie jest, ale takich małych detali z takiej odległości raczej nie widać. Brud w specular map to dobry pomysł, następnym razem spróbuję, dzięki za pomysł.

Krew/pasta ("to czerwone")... :) no powiem Ci tak: czuje się jak mistrz manipulacji, bo pomyślałeś sobie tak jak chciałem, w takiej kolejności jak chciałem, a na dodatek nie zauważyłeś że ja tak chciałem :) Więc powiem wręcz przeciwnie niż Ty - udało mi się i to całkiem nieźle :)

Pozdrawiam i dzięki wszystkim za komentarze.

Napisano

He może znalazł bym tam kilka rzeczy które mi się podobają ale, co tam do qr** robi kaczka??

Pastę chyba w paincie dorysowałeś.

A tak poza tym to chyba jest................... jeszcze gorzej.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności