Obywatel Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Czesc, kolejny projekt zakonczony, tym razem widok na brame i most. Na bramie zastosowalem mape displacement. Chcialem zabawic sie swiatlami, w scenie jest ich calkiem sporo, dlatego tez scena renderowala sie dosyc dlugo (ok 1 godz.). Do zrobienia tej pracy wykorzystalem nawet Corela ;-) Posluzyl mi on do zrobienia metalowych pretow bramy, bo takie powyginanie ich w maxie byloby czasochlonne. Sprobowalem tez zrobic sobie geometryczna mgle - to co widac na obrazku to pareset plane'ow z wlaczona przezroczystoscia. Zwroccie uwage, ze powietrze nad tym duzym plomieniem zalamuje swiatlo :-). Dosyc skromny WIP dostepny pod tym linkiem: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20018&highlight=brama Pozdrowienia.
slayer2004 Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 O jestem pierwszy :D ! A co do pracy : podoba mi się klimat, taki troche fantazy ;) Tekstury również mi pasują. Jedynie co mi się nmie podoba, to ogień płonący na pochodni i tuż przy brami. Ogólnie wrażenie z pracy pozytywnne . Pozdr. ;)
candyman11 Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Fajna praca z fajnym klimatem. Te plomienie rzeczywiscie troche niedopracowane ale ogolnie niezle.
mkk3a Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 ten płomien przy bramie jeszcze moze byc, ale ta pochodnia, to juz tragedia. sople lodu troche ci nie wyszły. w ogole nie pasuje mi ten śnieg tutaj - po modelingu i teksturka raczej to wygląda na jakieś klimaty z Tunezji czy Egpitu, a tam raczej nie pada snieg zbyt często. troche za jasno w miejscach, które nie są oswietlone przez ogien.
Obywatel Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Napisano 17 Grudzień 2005 Nie spodziewałem się tak ostrej krytyki tego ognia, ale skoro uznaliście jednomyślnie, że coś z tym trzeba zrobić dokonam tej jednej poprawki w najbliższym czasie. Chyba będę musiał wesprzeć się jakimś pluginem, bo próbowałem różnych sposobów, ale wyniki były mierne. Jeżeli chodzi o odbiór – to jest już indywidualna sprawa. Nie wszystko musi być konwencjonalne. Pozdrowienia
Koniu_PL Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 Nom, pracka fajna, ale szczegółami nie kipi. O ogniu już się ludziaki wypowiedzieli, więc może powiem, że jest ogólnie fajnie :] Pozdro i powodzenia życzę.
Obywatel Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Napisano 22 Grudzień 2005 He, człowiek się całe życie czegoś uczy :-)
candyman11 Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 No teraz teroche lepszy ten ogień(Max'owski czy AfterBurn?). Po mojemu na pochodniach troche "gęściejszy" powinien być, ale kwestia gustu. Pozdrawiam.
piotrek Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Te "iskry" czy cokolwiek to jest do wymiany... :p Trochę zbyt pofałdowana ta duża płyta nad bramą. pozdr
Knysha Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Pochodnie do wymiany. Mozesz dodac siakis lucznikow na murach :>
Rekomendowane odpowiedzi